Tocanita de hribi cu smantana

de oanapl in Mancaruri de legume, 9 Sep 2018 | 17888 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Simona, căreia îi mulțumesc și o pup.

 

INGREDIENTE

  • 400 g hribi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 cană apă (sau supă de pui)
  • 2 linguri amidon alimentar (sau făină)
  • 180 ml smântână pentru gătit
  • sare
  • piper proaspăt măcinat (după gust)
  • 1 legatură mărar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de hribi cu smantana:

Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită.

Într-o tigaie pui uleiul la încins. Adaugi ceapa și usturoiul tocate mărunt, lași 2-3 minute să se călească și adaugi ciupercile și o cană de apă( sau supă de pui). Asezonezi cu sare și piper proaspăt râșnit. Lași să fiarbă până când se înmoaie ceapa.  Amesteci într-un castron smântâna pentru gatit cu amidonul. Adaugi peste smântână câte puțin din tocănița fierbinte, amesteci, apoi pui conținutul în tigaie peste restul compoziției. Amesteci ușor și lași să fiarbă 5 minute. La final adaugi mărarul proaspăt tocat mărunt.

Servești tocănița cu mămăligă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute, coapte