Tigaie de post cu mamaliga si ciuperci
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai, curatam ciupercile de pojghita care le acopera si le scoatem branhiie. Le tocam felii marunt si le punem la calit in uleiul incins, impreuna cu usturoiul tocat si el marunt. Adaugam...Citeste continuarea
Tocanita de vinete si naut
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postDupa cum am spus, nautul se tine in frigider 12 ore in apa. Se poate pune seara si il gatiti a doua zi. Se caleste ceapa (tocata marunt), apoi se adauga apa si naut. Se fierbe 1 ora si...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si branza
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeIntr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Intre timp, mixezi branza...Citeste continuarea
Tarta cu legume
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeCureti ardeiul de seminte si dovlecelul de coaja si le tai felii subtiri. Ceapa verde si ciupercile le tai marunt si pui toate legumele intr-un castron si le amesteci. Adaugi telemeaua data pe...Citeste continuarea
Tarta cu legume colorate
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIAluat : Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat...Citeste continuarea
Tocana de legume africana - Chakalaka
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeCaliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati bulionul, ardeii si ghimbirul ras si gatiti timp de 5 minute. Puneti morcovul dat pe razatoarea cea mare, curry-ul, foile de dafin,...Citeste continuarea
Tort Iorgo
Postat de: ancutsa in TorturiPrimul pandispan: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana devin spumoase, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga...Citeste continuarea
Tarta cu carne de pui si legume...
Postat de: oanapl in PuiIntr-un vas, pui untul moale, oul, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Carnea de pui taiata...Citeste continuarea
Tarta de cartofi si 3 feluri de branza
Postat de: ladydi in Mancare copiiFierbem cartofii cu sare, usturoiul si frunzele de dafin. Dupa ce au fiert, ii pasam ca pentru piure. Tapetam o tava sau un vas de yena cu unt si pesmet. Punem...Citeste continuarea
Tort de turta dulce si visine
Postat de: ladydi in DulciuriPrimul pas este sa scoatem visinele din congelator si sa le punem sa se dezghete intr-o strecuratoare. Modul de preparare pentru turta dulce il gasim aici: ...Citeste continuarea
Tort Primavara
Postat de: madi_marin in TorturiPentru forma detaşabilă de 18 cm diametru. Blat de cacao : mixăm ouăle întregi cu zahărul până obţinem o cremă deschisă la culoare. Se adaugă uleiul, se mixează în...Citeste continuarea
Tarta cu branza dulce si mandarine
Postat de: katty in DulciuriPregatim mai intai crusta. Framantam faina cu untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul pudra si oul si amestecam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o folie de plastic si il dam la...Citeste continuarea
Tocanita de miel cu cartofi si mazare
Postat de: katty in OaieSpalam carnea de miel, o curatam de pielite si o portionam. O punem intr-un vas, adaugam vinul, piperul boabe si foile de dafin. Lasam carnea la rece pana a doua zi. O intoarcem din cand in...Citeste continuarea
Tarta cu mere si mascarpone
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi...Citeste continuarea
Tarta cu ardei copti, ciuperci si...
Postat de: oanapl in Mancare copiiPentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea
Tigaie cu ciuperci, mozzarella si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAm curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi. Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati. Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu blat de nuca
Postat de: dacina in TorturiZahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge focul, se adaugă cacaua, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până suportă degetul....Citeste continuarea
Tarta cu spanac si branza cu mucegai
Postat de: oanapl in Mancare copiiDin ingredientele de mai sus, faci un aluat pe care-l dai la rece pentru 30 de minute. Speli si cureti spanacul de codite si il pui la fiert si-l oparesti pentru 2-3 minute. Il scurgi bine, si...Citeste continuarea
Tarta cu dulceata si piersici din...
Postat de: RuxyRux in DulciuriAluatul se prepara simplu, untul rece taiat bucati se amesteca cu faina cernuta, oul, apa, praful de copt, vanilia, zaharul, se framanta pana se omogenizeaza aluatul, apoi se infoliaza si se pune...Citeste continuarea
Tort cu blat de cacao si crema cu...
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba...Citeste continuarea
Tort de clatite
Postat de: eumimi in TorturiMai intai, pregatim compozitia pentru clatite: punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat....Citeste continuarea
Tarta cu fructe de padure si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntai de toate, punem fructele la decongelat si oprim 120 ml de suc pentru sos. Umplutura de fructe: Intr-o cratita, punem fructele decongelate cu indulcitorul. Le punem foc sa dea...Citeste continuarea
Tagliatelle cu cod, capere si smantana
Postat de: katty in PastePunem pastele la fiert in apa clocotita sarata, apoi le scurgem si pastram putina apa Taiem codul feliute subtiri si il tragem intr-o tigaie, in uleiul incins. Cand incepe sa se rumeneasca usor,...Citeste continuarea
Tort C
Postat de: Constelatialeu in TorturiPentru ca este un tort facut dintr-un chec, treaba a mers tare repede. Am sectionat checul in 4 bucati. Untul ( cam tare din frigider) l-am taiat foarte marunt, am adaugat sosul de ciocolata si...Citeste continuarea
Tarta Pasiune
Postat de: Ksenya in DulciuriFormam aluatul din ingredientele de mai sus. Invelim intr-o folie si dam la frigider pentru 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. In functie de forma (a mea...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu mure si...
Postat de: oanapl in TorturiPreincalzesti cuptorul la 180 de grade C si tapetezi cu hartie de copt, o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaua. Torni apa fierbinte peste ciocolata si amesteci usor pana la...Citeste continuarea
Tort aperitiv cu salata boeuf
Postat de: oanapl in SalatePentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat...Citeste continuarea
Tort de Dragobete
Postat de: madi_marin in TorturiPreparăm întâi crema: se pun la foc mic, frişca lichidă cu ciocolata ruptă în bucăţele, apoi se adaugă cacaua, esenţa de rom şi coaja rasă de portocală. Se amestecă...Citeste continuarea
Tort Tiramisu reteta cu crema
Postat de: cristina1985 in TorturiTiramisu reţetă originală Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune...Citeste continuarea
Trufe de ciocolata cu portocala
Postat de: RuxyRux in DulciuriFrisca si vanilia se pun intr-un vas, pe foc mic, se infierbanta, se pune si untul, se tine pana se topeste, se toarna totul peste ciocolata, se amesteca sa se topeasca, se adauga coaja...Citeste continuarea
Tort Napoleon
Postat de: Constelatialeu in TorturiMai intai, framantam aluatul pentru foi deoarece trebuie sa stea la rece cca 1 ora. Intr-un castron, am amestecat cele 2 oua cu sarea, coniacul, otetul si apa. Separat, am cernut faina intr-un...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul...Citeste continuarea
Tocanita de porc
Postat de: eumimi in PorcMai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea. Adaugam o cana de apa si pasta de tomate...Citeste continuarea
Tort de piscoturi cu crema de...
Postat de: katty in TorturiScurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara. Frecam galbenusurile cu zaharul,...Citeste continuarea
Tort cu crema de piersici si grilaj...
Postat de: oanapl in TorturiBati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...Citeste continuarea
Tort de mere cu frisca
Postat de: eumimi in TorturiMai intai, ungem o tava cu 2 linguri de ulei. Nu folositi tava cu peretii detasabili ca va curge compozitia. Adaugam merele curatate de coaja si taiate felii, iar deasupra merelor presaram 5...Citeste continuarea
Tort de Valentine's Day
Postat de: eumimi in TorturiPentru blat : mixam albusurile spuma cu 150 g zahar. Mixam galbenusurile spuma cu restul de zahar. Adaugam uleiul treptat peste galbenusuri si mixam sa se incorporeze bine. Apa fiarta o...Citeste continuarea
Tort choux a la creme
Postat de: RuxyRux in TorturiPentru coji, am ales reteta bucatareselor vesele, (multumesc), care mi s-a parut perfecta pentru tortul meu si nu m-am inselat. Pentru blat, am pus apa impreuna cu uleiul pe foc, cand a dat un...Citeste continuarea
Tarta aperitiv cu masline
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriUntul rece taiat cubulete, se amesteca cu faina cernuta cu oul, cu smantana, praful de sare, faina si praful de copt si se framanta aluatul, apoi se infoliaza si se tine la rece 30 de minute....Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie si afine
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Se pune apa si se mixeaza din nou. Intre timp, untul se topeste si se lasa la racit. Se...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, mure si crema...
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile...Citeste continuarea
Tarta cu ficatei, broccoli si conopida
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea
Tort cu iaurt si caise
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva...Citeste continuarea
Tarta cu mere si branza
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle și esența...Citeste continuarea
Tarta rustica cu ardei si telemea
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDin apa, margarina, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Tai ardeii fasii si ii...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu ceapa, usturoi...
Postat de: Adrian2016 in PuiIntr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama....Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu carnati,...
Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carneCum se prepara Tocanita de cartofi cu carnati, reteta pentru o mancare savuroasa Pentru inceput, curatam ceapa, morcovul si cartofii. Le spalam bine. Ceapa o taiem cubulete...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei, ricotta si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol, punem untul rece. Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata. Punem si apa, amestecam...Citeste continuarea
Tarta cu branza si mere
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia....Citeste continuarea