Tofu in sos de busuioc thailandez

de Satisfyyourcravings in Vegan / Raw vegan, 4 Mai 2017 | 7464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame tofu ferm
  • 1 salota
  • cativa chili mici thailandezi (thai bird chili) sau pasta de chili
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1-2 linguri alune nesarate, tocate
  • 1 ardei rosu, tocat cuburi (optional)
  • 1 lingura ketjap manis (sos dulce de soia)
  • 1 mana mare de busuioc thailandez (e ceva mai mentolat decat cel obisnuit, poate fi inlocuit cu acesta)
  • 1 lingurita piper alb
  • 1/4 cana supa sau apa
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • zahar
  • ulei de susan
  • ceapa crocanta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tofu in sos de busuioc thailandez:

Se scurge tofu si se taie cuburi. 

Se incalzeste uleiul intr-un wok, la foc mare si se adauga usturoiul, salota si chiliul sau pasta de chili si se soteaza cateva secunde. 

Se adauga alunele, ardeiul si tofu. Se soteaza 10-15 secunde.

Se adauga ketjap manis, piperul, se soteaza cateva secunde, apoi se adauga supa/apa.

Se soteaza cateva minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase. 

Se adauga sare si zahar, dupa gust, apoi frunzele de busuioc rupte in bucati mici. 

Se adauga ulei de susan si ceapa crocanta si se serveste imediat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tofu in sos de busuioc thailandez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]