Tocanita taraneasca de cartofi
Postat de: portiadelumina in Mancaruri de legumeAm trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră. Am curăţat...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sos bolognese
Postat de: MotanLaOale in PastePastele se fierb in apa cu sare, dupa recomandarile de pe ambalaj. Se pune sosul intr-o cratita si se fierbe pana ajunge la temperatura de fierbere. Se adauga smantana, putina apa si se...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: RODIMUR in PasteSe face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se...Citeste continuarea
Tajina cu pui si cartofi
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert, in apa noua...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci, broccoli si ardei
Postat de: oanapl in Mancare copiiPentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider,...Citeste continuarea
Tochitura moldoveneasca
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se scurge de apă și se porționează cubulețe. Se pune la foc mic, într-o crăticioară cu ulei încins, până se albește (se întoarce pe toate...Citeste continuarea
Trufandale - Pastai prajite, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe rup cozile de la păstăi și, dacă sunt mari, se rup și ele în două, după care se pun la fiert, la foc iute. Între timp, se curăță și se spală codițele de ceapă...Citeste continuarea
Trufandale - Cartofi noi cu salata...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe aleg cartofi noi, mici de preferință, pentru a fi preparați întregi. Se curăță, se spală și se fierb cartofii întregi. Între timp, se spală, se zvântă și...Citeste continuarea
Tarta cu carne de curcan si broccoli
Postat de: oanapl in CurcanTai carnea de curcan cubulete si o calesti pe toate partile. Adaugi condimentele, apoi adaugi ardeiul si ciupercile taiate cubulete. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le tragi un clocot...Citeste continuarea
Tarta cu ardei, spanac si dovlecel
Postat de: oanapl in Mancare copiiIntr-un vas, pui untul moale, 2 oua, faina, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider. Frigi ardeii rosii, ii...Citeste continuarea
Taitei cu varza calita
Postat de: panacris in PasteVarza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță, cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se...Citeste continuarea
Tocanita de post cu naut
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postNautul se tine in apa, cel putin 2 ore (de preferat toata noaptea in frigider). Vanata se coace pe aragaz, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca foarte putin. Se pune nautul la fiert,...Citeste continuarea
Tortelloni cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde....Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: oanapl in PorcPui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se...Citeste continuarea
Tarta cu broccoli, ardei, spanac si...
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider...Citeste continuarea
Tabouleth
Postat de: luminita20_2006 in SalateSe pune bulgurul la umflat, in apa fierbinte, se acopera vasul cu un capac. Intre timp, taiem marunt patrunjelul, ceapa si menta, iar rosiile cubulete. Intr-un bol,...Citeste continuarea
Tarta cu piept de curcan si ciuperci
Postat de: oanapl in CurcanLasi foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dai pieptul de curcan prin masina de tocat, iar ceapa o toci marunt. Pentru umplutura, calesti ceapa in ulei, adaugi carnea, ardeiul si...Citeste continuarea
Tocanita cu legume si carne de porc
Postat de: eumimi in PorcPunem la calit legumele: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat julienne si morcovul dat pe razatoare. Eu am avut morcov amestecat cu ardei ras, de la congelator. Le lasam 6-7 minute la calit, dupa...Citeste continuarea
Ten la cuptor cu legume
Postat de: gabrielasfechis in PestePestele curățat si spălat bine, se pune intr-o tava încăpătoare in care adăugăm ulei de floarea soarelui sau de măsline. Condimentam pestele si interior si exterior. Tăiem...Citeste continuarea
Tentacule de caracatita cu piure de...
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareTentaculele de caracatita se curata de pielite si se pun la fiert pentru circa 10 minute (erau prefierte, insa daca luati proaspate, trebuie sa le lasati sa fiarba pana se patrund cu furculita)....Citeste continuarea
Tarta/Pizza cu praz si branza...
Postat de: ctlina in PizzaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la...Citeste continuarea
Tofu in sos de busuioc thailandez
Postat de: Satisfyyourcravings in Vegan / Raw veganSe scurge tofu si se taie cuburi. Se incalzeste uleiul intr-un wok, la foc mare si se adauga usturoiul, salota si chiliul sau pasta de chili si se soteaza cateva secunde. Se...Citeste continuarea
Tarta cu ton si spanac
Postat de: oanapl in TonLasi aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşti umplutura: căleşti spanacul 3 minute în unt. Pui sare şi piper după gust, adaugi tonul din conservă scurs...Citeste continuarea
Tocanita de spanac cu ochiuri
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță și se spală spanacul foarte bine, se scurge de apă și se taie mărunt. Se pune spanacul tăiat, în cratița în care s-au pus la topit, în ulei, cele două...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: privatelaura in PrajituriTiramisu reţetă originală Se pregătește o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm, destul de mare. Se pregătește o cafea tare, foarte...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumePentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea
Tochitura cu mamaliguta
Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEIPune intr-o tigaie mai adanca uleiul, adauga pulpele de pui taiate cubulete si lasa-le sa se gateasca cateva minute, Scoate-le apoi intr-un castron. Adauga...Citeste continuarea
Tarta iepuras cu spanac
Postat de: oanapl in Mancare copiiPui faina intr-un vas si adaugi untul topit, oul, apa si un varf de cutit de sare. Framanti pana obtii un aluat omogen, pe care il vei da, pentru minim 30 minute, la frigider. Intre timp,...Citeste continuarea
Tocanita de berbecut cu leurda
Postat de: mihaelar63 in OaieLegumele se curata si se spala. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ]. Maruntiti ceapa...Citeste continuarea
Tarta cu spanac si telemea
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci...Citeste continuarea
Taietei cu cartofi
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postSe face un puré din 8-10 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă prăjită puțin, până se face transparentă ca sticla, nu să se...Citeste continuarea
Tarta cu carne de pui, ciuperci si...
Postat de: oanapl in PuiCerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele, pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postCuratam si spalam ciupercile, apoi le taiem felii subtiri pe care le punem la calit in ulei. Cand sunt aproape gata, adaugam ceapa tocata fin si potrivim de sare. Rosiile le taiem cuburi sau felii...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri de postIntr-un vas, punem putin ulei, apa si ceapa tocata. Lasam sa se inmoaie. Curatam si spalam ciupercile. Peste ceapa, adaugam coditele ciupercutelor maruntite. Lasam sa fiarba. Taiem si ardeiul...Citeste continuarea
Tarta cu urzici si branza de capra
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeNu am cantarit urzicile, dar am avut o sacosica plina. Cred ca aveau mai mult de 1 kg. Cureti urzicile, le speli in 2-3 ape. Pui o oala mare cu apa, pe foc si un praf de sare si le pui la fiert,...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei si telemea
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDin apa, margarina, faina ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider, pentru cel putin jumatate de ora. Presari masa de lucru cu...Citeste continuarea
Tacos cu sos de branza
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneTaiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Colorati ceapa intr-o lingura de ulei,...Citeste continuarea
Tarta cu sparanghel si migdale...
Postat de: nadea68 in Mancaruri de legumeIncepem cu sparanghelul. Eliminam partea dura de la sparanghel si curatam partea ramasa. Il spalam si-l coacem la abur, 8-10 minute. Luam o tava, acoperim cu hartie de copt si intindem aluatul....Citeste continuarea
Tocana de cartofi
Postat de: Valentin68 in Mancaruri de legumeMai intai, pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cuburi mai mari. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Asezam o cratita pe foc, lasam sa se incinga si adaugam...Citeste continuarea
Tarta cu pipote si ciuperci
Postat de: oanapl in PuiCureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert, în apa cu sare, pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai felii si o treci si pe...Citeste continuarea
Tarta cu legume
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de postPentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul. Se...Citeste continuarea
Tarta cu somon, broccoli si spanac
Postat de: oanapl in SomonPentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Bucataras in Retete facute de copiiTiramisu reţetă originală Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla....Citeste continuarea
Tocanita cu carne de iepure si legume
Postat de: eumimi in IepureMai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute. Adaugam apoi si legumele ( fara...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: oanapl in Mancaruri de postTai marunt ceapa, tai in doua ciupercile mai mici si in patru bucati pe cele mai marisoare, iar ardeiul, usturoiul si rosia le tai cubulete mici. Calesti ceapa, pana devine aurie, apoi adaugi...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: ella87 in Mancaruri de postDaca tot este post, am pus in practica reteta aceasta rapida, merge si ca o garnitura. Am taiat felii ceapa si usturoiul, le-am calit putin, in ulei, cat sa se inmoaie ceapa, dupa aceea am...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai, taiem ciupercile care sunt mai mari, pe cele mici le putem lasa intregi. Punem ceapa tocata impreuna cu ciupercile la calit, in ulei incins si le lasam aprox. 10-12 minute....Citeste continuarea
Trio de humus reteta
Postat de: Ksenya in Mancaruri de postHumus reteta Re ț eta de bază pentru pregătirea trio-ul este Humusul clasic. Se amestecă năutul fiert cu uleiul de masline, tahina, sucul de lamaie, că ț eii de...Citeste continuarea
Tocana de vinete cu legume
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postSe coc vinetele, se curata si se lasa la scurs 20 minute. Ceapa se toaca marunt si se caleste cu putin ulei. Se adauga morcovul ras (pe razatoarea mica), ardeii taiati marunt. Se mai lasa putin la...Citeste continuarea
Tocanita de ciuperci in crusta de...
Postat de: oanapl in Mancaruri de postPui apa la fiert, cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte...Citeste continuarea