O tarta foarte gustoasa, care merge atat la micul dejun cat si ca o gustare intre mese.
Mai intai, pregatim aluatul pentru tarta: punem faina amestecata cu praful de copt intr-un bol, adaugam untul, oua si sare, apoi apa si incepem sa framantam aluatul. Acesta nu ramane lipicios, ci este destul de tare.
Pregatim si umplutura: branza o mixam cu mixerul vertical impreuna cu ouale, adaugam si spanacul si usturoiul tocat marunt si mai mixam 2-3 minute, pana cand se incorporeaza bine.
Intindem o foaie rotunda din 3/4 din aluat si o punem in forma de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Marginile trebuie sa fie putin ridicate sa nu curga branza. Intepam din loc in loc aluatul cu furculita si punem branza. Din restul de aluat, facem grilajul pentru tarta. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de mac.
Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Lasam la racit in forma de tarta, apoi o scoatem pe un platou.
Pofta buna!
1
Spalati telemeaua inainte, daca este prea sarata.
2
Deasupra se pot presara si seminte de susan.