Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt

de oanapl in Mancaruri de legume, 16 Mai 2017 | 3723 vizualizari

 

reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • umplutura:
  • 300 g spanac
  • 2-3 ardei copti
  • 10 buchetele broccoli
  • 150 g iaurt
  • sare
  • piper
  • 5 oua
  • unt pentru uns tava
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g cascaval
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Frigi ardeii, ii cureti de coaja si ii tai fasii mici. Intre timp, desfaci broccoli buchetele si le fierbi in apa cu sare, pentru 3-4 minute. Scoti buchetelele de broccoli si le scurgi bine de apa.
Spanacul il fierbi in apa cu sare pentru 3-4 minute, il scurgi bine de apa si il tai marunt.
Amesteci legumele si adaugi sare si piper.
Mixezi ouale cu iaurt si sare.
Intinzi aluatul si il transferi in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si il intepi cu furculita din loc in loc. Presari pesmetul peste aluat. Adaugi compozitia de legume, torni deasupra compozitia de oua si tai surplusul de aluat.

Introduci tava in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute.

Scoti tava, presari cascavalul dat pe razatoare si apoi introduci tarta din nou la cuptor, pentru cateva minute, pana cand se topeste cascavalul.
Lasi sa se raceasca putin si servesti tarta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu broccoli, ardei, spanac si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]