Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti

de Panacris in Pui, 21 Noi 2017 | 4166 vizualizari

 

O nouă rețetă din ciclul reciclare, totul se transformă, nimic nu se aruncă ;) Stăteau stânjenite în frigider, câteva bucățele de carne fiartă de pui, o bucățică de mușchi, una de salam, câteva ciupercuțe, restul ingredientelor nu lipsesc din frigiderul Casei Zmeilor ;) și uite așa, am pregătit o tartă aperitiv super faină ;) Acum s-a nimerit și concursul  "tarte si placinte rumenite si iscusite", așa că, precum mă știți, îmbin utilul cu plăcutul  ;) Dar a fost așa de apreciată că poze de prezentare frumoasă și secțiune, ioc :d Sper să vă facă cu ochiul tarta mea ;) 

 

INGREDIENTE

  • Aluat de tartă sărată Linco cca. 800 g
  • Carne de pui fiartă cca. 250 g
  • Mușchi file de porc salcrud cca. 50 g
  • Salam de Sibiu cca. 50 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură
  • Ciuperci champignon cca. 100 g
  • Cremă de brânză cu verdețuri 100 g
  • Ouă 2 bucăți
  • Vinete chinezești 1 bucată, cca. 150 g
  • ulei de măsline cca. 1 linguriță
  • Mozzarella cca. 150 g
  • Ardei gras roșu 1 bucată
  • Mărar proaspăt ½ legătură
  • Pentru toping:
  • Ou 1 bucată
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti:

Ceapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile curățate și tocate grosier, lăsându-se la gătit cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit.

Amestecul de mai sus se ia de pe foc, în el se adaugă crema de brânză, ardeiul tocat mărunt, ouăle și mărarul tocat mărunt, și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Între timp într-o tavă termorezistentă se așază aluatul de tartă, cam trei sferturi, (un sfert se păstrează ptr. capac!) se înțeapă cu furculița și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 min la 200 grade C

Vânăta chinezească se feliază se dă cu sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Apoi se spală de sare și se prăjește pe grătarul încins, stropit cu puțin ulei de măsline.

După ce s-a copt aluatul, se răstoarnă umplutura, apoi se decorează cu vinetele prăjite și felii de mozzarella, apoi se așează fâșii din aluatul rămas, ce se ung cu ou bătut și se dă tarta la copt cca. 25 minute, la 200 grade C.

 Se servește caldă sau rece. Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Fără sare sau alte condiment, ingredientele sunt aromatizate de la sine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne de pui si piure de cartofi