Tocana de legume

de vasimur in Mancaruri de legume, 20 Sep 2017 | 3954 vizualizari

 

O mâncare de legume, ușoară, de post care se poate face și iarna cu ce am pus în cămară. Am învățat să fac această mâncare de la mama mea, cînd aveam vreo 9-10 ani și de fiecare dată când o prepar, îmi amintesc cu drag de acea vreme fericită...

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mari
  • 5 ardei grași (capia sau gogoșari)
  • 5 roșii mari
  • 2 morcovi
  • 75-100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 8 cartofi sau 150 g de orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin răzătoarea mare și se lasă la rumenit după care se adaugă roșiile, de asemenea tăiate mărunt.

Se lasă să fiarbă la foc mic până ce scade. Se adaugă sare și piper, după gust. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.

 

Tocană de legume se poate servi cu cartofi natur, sau în amestec cu orez fiert.

TIPS-URI

1

Ceapa se călește până ce devine transparentă, ca sticla.

2

Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.

3

Sarea și piperul se adaugă la sfârșit pentru ca să-și păstreze savoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole boabe cu carne afumata