Crap sarbesc la cuptor

de Rahela Velicu in Crap / Caras, 23 Mar 2017 | 3432 vizualizari

 

O reteta cu crap proaspat de Dunare, foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap (fara cap si coada)
  • 4-5 cartofi
  • 4-5 cepe mari
  • 200 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap sarbesc la cuptor:

Mai intai, prajim bucatile de crap in ulei incins. pe ambele parti. In acelasi ulei, prajim si cartofii taiati cuburi mai mari. Nu-i lasam sa se prajeasca bine, doar sa se rumeneasca putin.

In acelasi ulei in care am prajit pestele si cartofii, prajim si ceapa taiata julienne. Dupa ce se caleste ceapa, adaugam vinul,1 cana de apa, sare, piper si ardei boia dulce si mai lasam 2-3 minute pe foc.

Punem intr-o cratita cartofii, adaugam apoi sosul de ceapa, iar deasupra punem pestele. Cartofii trebuie sa fie in zeama, daca nu este suficienta, mai adaugam putina apa.

Presaram sare deasupra pestelui, presaram marar tocat si dam la cuptor, 30-35 de minute sau pana cand cartofii vor fi fierti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti adauga si rosii deasupra.

2

Merge cu orice tip de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap sarbesc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor reteta delicioasa pas cu pas