Chiftelute cu naut si legume

de anca_rm in Mancaruri de legume, 24 Mar 2017 | 11672 vizualizari

 

Un preparat sanatos si foarte potrivit pentru perioada postului sau pentru zilele in care nu mancati carne. Sunt foarte satioase si gustoase si, alaturi de o salata sau un sos, pot fi foarte bine pregatite pentru dejun sau cina.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr naut fiert
  • 1 morcov maricel
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 1/2 legatura marar tocat
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu naut si legume:

Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in congelator si il scot cand am nevoie. Evit, de obicei, conservele de naut, dar este bun si nautul din conserve.

Morcovul si cartoful le curatam si spalam bine, le razuim pe razatoarea mica, apoi le stoarcem usor.

Nautul il punem intr-un robot si il facem pasta.

Ceapa o razuim si pe ea, iar usturoiul il pisam.

Intr-un vas, punem nautul piure, morcovul,cartoful, ceapa si usturoiul  Adaugam ouale batute usor, separat intr-un vas mai mic cu condimentele. Omogenizam compozitia si gustam din ea sa vedem daca mai trebuie sare. Punem si mararul verde tocat.

Daca  nautul este facut piure fin, atunci nu mai este nevoie de pesmet, daca va iese o compozitie mai lichida, puneti cateva linguri de pesmet.

Pregatim o tava pe care punem hartie de copt si incepem sa formam chiftelutele. Le asezam una langa alta, pana cand terminam.

Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C si le coacem pentru 20-30 minute. Trebuie sa fie usor rumene.

 Serviti-le alaturi de o salata! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu naut si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chipsuri de radacinoase