Ciorba de pui cu legume
Postat de: vasimur in CiorbeCurățarea și „tranșarea” puiului: Se curăță puiul și se spală foarte bine în apă caldă. Se îndepărtează pulpele și pieptul și se pun la scurs într-o...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carne tocata
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneCartofii se curata si se taie felii subtiri si nu prea mari. Carnea o calim in alt vas: punem ulei de masline cu ceapa tocata marunt la calit, adaugam usturoiul si apoi carnea-calim bine,...Citeste continuarea
Ciorba de peste
Postat de: sufletista in PesteCapurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe,...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din piept de...
Postat de: Cristina82 in Supe/CiorbePunem la fiert apa intr-o oala incapatoare. Curatam si spalam foarte bine ceapa, morcovul si pastarnacul, apoi le punem la fiert impreuna cu apa. In timp ce fierbe apa si legumele preparam...Citeste continuarea
Cartofi la tigaie si ardei murați,...
Postat de: vasimur in Mancaruri de postSe curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Cartofii se lasă la fiert până...Citeste continuarea
Carnati in sos de ceapa si ardei
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie prajim carnati in uleiul de masline, pe ambele parti. Scoatem carnatii intr-o tava care o vom acoperi. Intr-o cratita/ceaun adaugam uleiul in care am prajit carnati, ceapa tocata...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu legume
Postat de: mirela0911 in CiorbeMai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeSpalam afumatura in apa rece si o taiem bucati. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic. Ardeiul se spala, se...Citeste continuarea
Ciorba de gaina cu varza
Postat de: katty in CiorbeCuratam carnea bine, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pana se obtine o zeama limpede si carnea este fiarta de jumatate. Adaugam morcovul taiat...Citeste continuarea
Ciorba de porc
Postat de: eumimi in CiorbeTaiem ceapa julienne si morcovul rondele sau cuburi. Le punem la fiert, iar dupa 10 minute, adaugam carnea taiata cuburi potrivite. Lasam 20-25 de minute la fiert, dupa care adaugam cartofii...Citeste continuarea
Covrigi cu mac
Postat de: mirela0911 in PiineSe pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune 100 ml lapte caldut, se amesteca cu zaharul si cele 2 lg faina apoi se pune drojdia zdrobita. Se amesteca pana se dizolva drojdia apoi se lasa...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu legume si iaurt
Postat de: katty in CiorbeSpalam pieptul si il taiem cubulete mici. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile, apoi adaugam legumele. Amestecam ocazional pana...Citeste continuarea
Coliva de grau
Postat de: RODIMUR in DulciuriCum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în...Citeste continuarea
Ciorba de porc cu conopida si broccoli
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeSe spala osul cu carne bine. Eu il tin si in apa rece o ora sau doua pentru ca sa se traga sangele din ele. Opariti timp de 5 minute in apa clocotita osul de porc si aruncati...Citeste continuarea
Chifle cu scortisoara
Postat de: miha in PiinePunem faina intr-un castron si o amestecam cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Laptele caldut il amestecam cu uleiul si turnam incet peste faina. Framantam un aluat omogen si nelipicios. In...Citeste continuarea
Cartofi in sos de iaurt si...
Postat de: Cristina82 in Mancaruri cu carneCartofii si carnaciorii Curatam cartofii, ii spalam foarte bine, apoi ii taiem in cubulete mai mari. (veti vedea in imaginile de mai jos cum am taiat eu cartofii.) Intr-o oala punem apa,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postPunem apa la fiert. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt. Morcovul si pastarnacul le tăiem cubulete. Cartofii ii tăiem cuburi mai mari. Punem legumele la fiert, in...Citeste continuarea
Chiftelute din carne cu ceapa verde...
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcFierbem cartofii. Amestecam carnea cu ouale, firele de ceapa verde tocate, mirodeniile, cartofii zdrobiti si cascavalul ras. Am folosit de la ceapa numai partea verde. Formam bilute si le...Citeste continuarea
Cartofi acordeon cu cascaval
Postat de: Cristina82 in Mancaruri de legumePentru inceput spalam foarte bine cartofii, nu ii decojim, cate un cartof il punem intre 2 linguri de lemn, apoi taiem felii cat sa ramana netaiat la fundul cartofului si sa nu se desprinda...Citeste continuarea
Colacei de post cu fulgi de cartofi
Postat de: Valclaudia in PiineIntr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana...Citeste continuarea
Ciorba de fasole
Postat de: CristinaTudor67 in CiorbeSe spala fasolea, se oparește in 2 ape, se lasă sa fiarbă 50 minute, se adauga ceapa, ardeiul si morcovul. Între timp se caleste ceapa cu bulionul si se adauga in ciorbița . Se...Citeste continuarea
Canellonni din carne de pui
Postat de: momo121 in CannelloniIntr-o tigaie punem cateva linguri de ulei, iar cand s-a incins, adaugam ceapa, morcovul si usturoiul taiate marunt, amestecam usor cateva minute, dupa care punem si pieptul de pui tocat, (eu l-am...Citeste continuarea
Cocktail Vis de primavara
Postat de: Veronica22 in CocktailIn fiecare pahar vom pune cuburile de gheata peste care turnam romul, sucul de lamaie, siropul de menta si completam cu sampanie. Decoram cu frunzulite de menta. Citeste continuarea
Carnati de casa
Postat de: CristinaTudor67 in PorcSe toaca carnea, se adaugă usturoiul pisat, condimentele si se amesteca bine pana ce se omogenizează compoziția. Se introduce compoziția pe intestine cu ajutorul mașinii de tocat, se...Citeste continuarea
Chiftele cu spanac si naut
Postat de: sufletista in Mancaruri de postScurgem nautul de zeama, il trecem pe sub un jet de apa rece. Il pisam cu blenderul, adaugam spanacul tocat (eu am avut de la congelator), patrunjelul tocat, usturoiul pisat, ceapa data prin...Citeste continuarea
Ciolan de porc afumat cu cartofi,...
Postat de: autodiag in PorcSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii se curata de coaja si se spala. Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie rondele. Intr-o tava se pun cartofii si...Citeste continuarea
Cod a la grec
Postat de: elucubratiiculinare in PesteBucatile de cod se spala, se ung cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele fete. Se pregateste si sosul a la...Citeste continuarea
Chefal cu usturoi si rozmarin
Postat de: elucubratiiculinare in PestePestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala in cateva ape, dupa care se usuca. Se umplu pestii cu usturoi tocat marunt si rozmarin. Se ung pestii cu ulei de masline. Se...Citeste continuarea
Ciupercute la cuptor
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe unge tava cu ulei. Se asaza ciupercutele dupa ce au fost spalate si desprinse coditele in tava de copt. Se taie in rondele mici carnatul si pe...Citeste continuarea
Chifle super pufoase
Postat de: diaconta in PiineIn apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina. Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnati afumati
Postat de: eumimi in PorcCuratam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu ciolan afumat
Postat de: RODIMUR in CiorbeCiolanul se spală bine și se pune la fiert într-o oală cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Între timp, se curăță legumele, se spală și se...Citeste continuarea
Conopida cu broccoli si rosii cherry
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDesfaci conopida și broccoli și le fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute, apoi le scurgi bine de apă. Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu...Citeste continuarea
Chifle umplute cu masline si parmezan
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina. Se adauga zaharul si drojdia uscata. Se amesteca si selasa 10 minute sa se odihneasca. Laptele se incalzeste usor apoi se toarna peste faina, se mai adauga sarea,...Citeste continuarea
Chiftele din carne de pui
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiCeapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata de foi, se spala si se zdrobeste. Painea se inmoaie in apa, apoi se stoarce bine. Ceapa, usturoiul si painea...Citeste continuarea
Ciorba din sira de porc cu zeama de...
Postat de: eumimi in CiorbeMai intai punem oasele de porc la fiert pentru 30 de minute. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam ceapa tocata marunt, impreuna cu telina tocata cuburi si morcovul tocat rondele....Citeste continuarea
Ciorba de oase cu zeama de varza
Postat de: elucubratiiculinare in CiorbeSe spala oasele de porc, in caz ca sunt mari se portioneaza si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Cand clocoteste, se inlatura spuma si se lasa sa fiarba la foc mic ~ 1 ora. Se strecoara supa...Citeste continuarea
Ciorba cu fasole fideluta galbena
Postat de: Constelatialeu in CiorbePentru ca fasolea am avut-o la congelator, am scos-o sa se dezghete. Am curatat morcovul, pastarnacul si ceapa, ceapa am taiat-o marunt, morcovul si pastranacul le-am taiat cubulete mici. Am...Citeste continuarea
Chefal pe pat de lamaie
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea
Ciulama cu piept de pui
Postat de: UrsanMihaela in PuiSe spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite. Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele. Se taie usturoiul in feliute subtiri. Se pune...Citeste continuarea
Cartofi cu chiftelute la cuptor
Postat de: eumimi in PorcMai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat. Cartofii ii feliem rondele cat mai...Citeste continuarea
Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de maioneza cu ceapa
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea curățată, spălată și scursă bine de apă se amestecă cu usturoiul și cartoful (după ce au fost dați pe răzătoarea fină) și cu felia de pâine, înmuiată în...Citeste continuarea
Ciorba de linte cu spanac
Postat de: katty in CiorbeIn uleiul incins punem morcovul taiat cubulete si ceapa tocata fin. Amestecam ocazional si le lasam pana incep a se inmoaie. Stingem cu apa si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam pasta de ardei,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata, cu carnat...
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, în 2-3 litri de apă rece, cu o seară înainte. Dacă nu ați procedat așa, puneți fasolea aleasă și spălată...Citeste continuarea
Ciorba cu dovlecel si galuscute
Postat de: mihaelar63 in CiorbePentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului....Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu boia si oregano
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in sferturi. Ii punem intr-o oala la fiert in apa cu o lingurita de sare pentru 7-8 minute. Scurgem apa si punem cartofii intr-un singur strat in...Citeste continuarea
Chiftelute cu sos de smantana...
Postat de: RODIMUR in PorcCum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se...Citeste continuarea
Cartofi taranesti cu carnat, la cuptor
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeSe spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă și se taie cubulețe, nu prea mari....Citeste continuarea
Chiftele cu ceapa marinata si maioneza
Postat de: UrsanMihaela in PorcMod de preparare chiftele Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde. Aceste chiftele se...Citeste continuarea