Ciorba de cartofi noi, dreasa cu smantana

de RODIMUR in Ciorbe, 24 Mai 2018 | 6856 vizualizari

 

Abia așteptam să apară cartofii noi, dulci și cu un gust aparte, ca să fac această ciorbiță specială, dreasă cu smântână grasă și consistentă.
Este o ciorbiță foarte gustoasă, rapidă și ușor de făcut.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 700-800 grame de cartofi noi
  • 250 ml de smântână grasă
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • sare
  • piper
  • mix de verdeață (pătrunjel, mărar, leuștean)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi noi, dreasa cu smantana:

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se taie în forma dorită, după care se pun la fiert, în oala pentru ciorbă, cu 3 litri de apă rece. Se adună spuma când este cazul și se aruncă.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie doar și să rămână dulci și gustoase.

Se curăță usturoiul, se spală, se taie mărunt și se pune la călit în tigaie, peste ceapă.

Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie mărunt și se călesc cu ceapa și usturoiul.

Se curăță cartofii noi, se spală în două-trei ape, se taie cubulețe mai mari și se pun în oala de ciorbă, în care legumele celelalte au fiert, între timp. Se spumuiește, când este cazul.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă amestecul de legume călite (ceapa, usturoiul și roșiile).

Se subțiază smântâna cu două polonice de ciorbiță și se adaugă în oală. Se completează cu apă fierbinte, când este cazul. Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote.

Se condimentează cu sare și piper și după încă două-trei clocote, se presară verdeața, pregătită din timp, se oprește focul de la aragaz, se pune capacul la oală și după 15 minute, ciorbița poate fi servită.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ci căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să devină transparentă și dulce.

2

Cartofii noi fierb foarte repede, așa că nu-i adăugați în oala de ciorbă, decât atunci când rădăcinoasele sunt aproape fierte.

3

Pregătiți din timp verdeața și n-o presărați peste ciorbă decât la sfârșit, după ce ați pus condimentele.

4

Înainte de a servi ciorbița, lăsați-o "să se odihnească" 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi noi, dreasa cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

26.05.2018, 06:58

Dacă e bună, place multora...Mă bucur că și voi faceți așa ciorbiță. Mulțumesc frumos, Miki...!

elucubratiiculinare 1

27.05.2018, 08:33

foarte buna

RODIMUR 1

27.05.2018, 15:49

Mulțumesc frumos, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole in paine