Coaste de miel la cuptor
Postat de: MotanLaOale in OaieCoastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper pe ambele parti. Se pune un...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu praz,...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCuratati si spalati legumele. Tocati marunt prazul. Taiati radacinoasele cuburi. Sotati usor legumele in ulei pana prazul incepe sa se inmoaie. Sarati. Adaugati 3 l apa...Citeste continuarea
Cartofi dulci si varza de Bruxelles...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Cartofii se taie in 4-6 bucati si varza in jumatati. Se aseaza pe o tava (tapetata cu hartie de copt). Se adauga frunzele de rozmarin,...Citeste continuarea
Chiftelute de porc, cu cartofi si...
Postat de: RODIMUR in PorcCartofii se curăță de coji, se spală și se taie rondele de aproximativ 6 mm grosime, după care se pun (trei straturi) într-o tavă de Jena, unsă cu ulei. Ceapa roșie se curăță,...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: vasimur in CiorbeCum p regăti m ciorbă de burtă : Este de preferat burtă de vițel gata curățată, dar nu prefiartă, deoarece nu mai beneficiați de savoarea și gustul adevărat al...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam pulpa de curcan si ficatul, le taiem in bucati potrivite si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu putina sare. Le lasam sa se raceasca si le dam prin masina de tocat carne....Citeste continuarea
Ciorba de miel la ceaun
Postat de: eumimi in CiorbePunem carnea de miel la fiert, impreuna cu maruntaiele si o dam intr-un clocot. Ceapa si morcovii le tocam cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Adaugam si carnea de miel...Citeste continuarea
Cartofi cu peste la cuptor
Postat de: sufletista in PestePestele se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, se prajesc pe ambele parti putin (sa fie pe jumatate prajit). In tigaia in care am prajit pestele, adaugam ceapa taiata fideluta si o calim 2...Citeste continuarea
Capunati cu ciuperci - de post
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postSpalati si curatati ceapa, rosiile si patrunjelul. Spalati, curatati si tocati ciupercile. Puneti la fiert apa cu sare pentru paste si le fierbeti respectand indicatiile de pe...Citeste continuarea
Ciorba cu varza de Bruxelles - de post
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Morcovul si ardeiul se taie cuburi. Cartofii se taie bucati mai mari. Caliti usor 1-2 minute ceapa pana devine...Citeste continuarea
Colac impletit in 5. Un an de...
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă cernută într-un vas pentru frământat, iar în mijlocul ei, într-o adâncitură se pune drojdia sfărâmată, sarea, zahărul și ouăle. Se...Citeste continuarea
Cozonac cu nuca si rahat
Postat de: Bucataras inSe amesteca lapte cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 2 linguri de zahar si 2 linguri de faina si un plic de drojdie dr. oetker. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui si carnati,...
Postat de: mirela0911 in PuiCartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se...Citeste continuarea
Creveti cu ciuperci si smantana
Postat de: ctlina in Fructe de mareCuratati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul . Prajiti-le in 20 g de unt...Citeste continuarea
Cartofi gratinati, cu piept de pui...
Postat de: RODIMUR in PuiSe pregătesc ingredientele, care se vor pune în straturi, într-un vas termorezistent. Trebuie să aveți în vedere că pieptul de pui, untul și ceapa vor fi puse în două...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu cartofi si dovlecei
Postat de: katty in CiorbeSpalam pieptul si il taiem cubulete mici. Curatam ceapa si morcovul. Radem morcovul pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam fin. In uleiul incins punem la calit morcovul. Acoperim oala cu capac...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi, cu smantana si...
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele, se spală și se taie semirondele, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul. Frunzele de pătrunjel se aleg, se...Citeste continuarea
Crap in faina alba, prajit, cu...
Postat de: vasimur in PesteCurățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu afumatura
Postat de: eumimi in CiorbeTaiem ceapa marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Le punem la calit in ulei si le lasam 5-6 minute pana se patrund bine. Adaugam kaiserul taiat felii si mai lasam 7-8 minute la...Citeste continuarea
Ciorba de salata verde cu sunculita...
Postat de: katty in CiorbeCuratam morcovul si ceapa, le spalam, iar apoi tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Taiem sunculita cubulete. In uleiul incins punem cubuletele de sunca la prajit, amestecan...Citeste continuarea
Ciolan afumat cu mazare si zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCeapa se pune la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam si ciolanul taiat cuburi si morcovul feliute. Punem apa si acoperim, lasam la foc potrivit sa fiarba circa 1 ora. Se pun...Citeste continuarea
Ciocanele cu cartofi la cuptor
Postat de: ladydi in PuiCuratam cartofii si ii taiem cubulete. Curatam si pisam usturoiul. Amestecam ciocanelele cu cartofii, rosiile taiate in jumatati, usturoiul si uleiul. Asezonam cu sare, piper si cimbru...Citeste continuarea
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeCuratam cartofii si ii taiem felii mai mari. Intr-un bol punem pasta de tomate, piperul, ghimbirul si ardeiul boia. Adaugam si apa si amestecam bine. Adaugam in bol si cartofii si mestecam...Citeste continuarea
Crap la gratar
Postat de: sufletista in Crap / CarasBucatile de crap le spalam bine, le stergem cu prosop de bucatarie. Le stropim cu zeama de lamaie si lasam deoparte cat pregatim condimentele. Intr-un castron amestecam condimente dupa gust...Citeste continuarea
Ciorba cu varza murata si ciolan...
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeCiolanul afumat se pune intr-o oala mare la fiert. Se clateste varza murata,se toaca cat mai marunt si se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat. Se firb cam circa 1.1/2 dupa care se pun...Citeste continuarea
Cega in sos (aproape) piccata
Postat de: Ina in PesteDupa ce am indepartat solzii tari de pe spatele sturionului, am scos intestinele si am lasat pestele 2 minute in apa cu otet pentru ca mucusul de pe piele sa se indeparteze mai usor. Am...Citeste continuarea
Ciuperci umplute pe pat de cuscus
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneTocam cubulete carnatii si ii amestecam cu branza de vaci si ierburi de Provence, dupa gust. Umplem ciupercile cu acest amestec si le dam la cuptor pentru circa 10-15 minute. Intre timp...Citeste continuarea
Cartofi umpluti cu carne tocata
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneCuratam cartofii, ii taiem pe jumatate si le scoatem miezul cu un cutit. Ii punem la fiert in apa cu sare si ii fierbem circa 8-10 minute, sa fie facuti pe jumatate. Intre timp tocam marunt...Citeste continuarea
Chiftele de porc la cuptor
Postat de: katty in PorcTaiem carnea cuburi si le trecem prin masina de tocat carne cu gauri mai mici. Curatam ceapa, usturoiul si le trecem si pe ele la final, dupa ce am terminat carnea. Stoarcem bine feliile de paine...Citeste continuarea
Clatita din faina de naut cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros. Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline. Intr-un bol, se...Citeste continuarea
Cordon bleu
Postat de: AdrianUdrea in PuiSe fileteaza pieptul de pui frumos. Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare. Presam bucatile de pui usor...Citeste continuarea
Ciorba radauteana de rata si pui
Postat de: ladydi in CiorbeSpalam rata si pieptul de pui si le punem la fiert. Spumuim din cand in cand. Curatam telina,morcovul si ceapa. Taiem morcovul si telina bucati, iar ceapa o lasam intreaga. Dupa ce nu mai iese...Citeste continuarea
Ciorba de manzat cu maghiran
Postat de: katty in CiorbeCarnea de manzat o punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem pana carnea se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat rondele,...Citeste continuarea
Ciuperci umplute, reteta de post
Postat de: Ina in Mancaruri de postCiupercile se curăţă si se spală bine cu apă rece. Coditele le rupem si le tocam marunt, iar palariile le asezam cu scobitura in sus, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. ...Citeste continuarea
Crap la cuptor cu sos de rosii
Postat de: susu in PesteRasnim sare si piper peste peste si lasam vreo 15 minute. Punem zeama de lamaie si mai lasam o ora. Inainte de a pune pestele in cuptor trebuie sa-l aducem la temperatura camerei. Amestecam uleiul...Citeste continuarea
Chiftele in sos aromat de rosii si...
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaSe toaca usturoiul marunt. Se taie varza julienne. Intr-un bol, se amesteca carnea tocata cu usturoiul, ghimbirul, mixul de semintele de fenicul, chili si scortisoara, sare si piper. Cu mainile...Citeste continuarea
Chifle cu branza de burduf si masline
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: dantes in PorcCreierul se lasa in apa rece circa o ora, apoi se curata si se taie marunt. Spalam ciupercile, le rupem coditele pe care le taiem marunt. Calim ceapa in ulei, adaugam coditele taiate de la...Citeste continuarea
Colțunasi de post, cu magiun
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postFăina cernută și aerată se amestecă bine cu grisul și sarea, după care se adaugă apa caldă puțin câte puțin și se frământă, până ce rezultă un aluat...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu carne amestec
Postat de: abetina in CiorbeSe fierb oasele, se scot, se strecoara supa si se adauga radacinoasele taiate cubulete mici, mixul de gogosari, se lasa sa fiarba cam 10 minute la foc potrivit. Intr-un vas se pune...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: RODIMUR in CiorbeFasolea păstăi se scoate de seara din congelator, ca să se dezghețe. A doua zi se clătește în câteva ape și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece, la foc iute. Se...Citeste continuarea
Chiftele cu dovlecei si unt de crab
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe incalzeste cuptorul la 200 ° C. Se curata de coaja legumele si se spală. Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs....Citeste continuarea
Colac cu mac
Postat de: licurici_lra in PiineDrojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca. Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul...Citeste continuarea
Cartofi in 3 culori
Postat de: Bucataras inImparte cartofii taiati cuburi in 3 castroane. Adauga mai intai uleiul peste fiecare si sarea si amesteca. Apoi adauga fiecare mix de condiment, care datorita uleiului se va lipi de cartofi. Vei...Citeste continuarea
Ciorba cu mugur de vitel
Postat de: Ksenya in CiorbeCarnea o portionati si o spalati in mai multe ape Puneti la foc si completati cu apa Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de...Citeste continuarea
Crema de avocado
Postat de: Studenta_la_cratita in ClasiceSe taie avocado in doua, se scoate samburele si se desprinde de pe coaja cu o lingura. Se pune in blender. Se adauga cateii de usturoi curatati si sucul de lamaie. Se blenduieste pana se obtine o...Citeste continuarea
Cartofi in straturi cu spanac si...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeSpalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul. Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul....Citeste continuarea
Ciorba din piept de gaina cu orez...
Postat de: katty in CiorbeSpalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca cu cateva degete, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe,...Citeste continuarea
Cornulete fragede - Reteta...
Postat de: diaconta in DulciuriCum se prepara Cornulete fragede - Reteta delicioasa de post Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am...Citeste continuarea
Coaste lipicioase la cuptor
Postat de: eumimi in PorcPregatim amestecul cu bulion, sare, piper, ardei boia si ghimbir cu care vom unge coastele de porc. Le punem in tava si adaugam 1 cana de supa de pui sau de apa. Usturoiul il curatam de coaja...Citeste continuarea