Biscuiti cu cocos
Postat de: xana in DulciuriMixam zaharul cu margarina pana aceasta devine pufoasa. Adaugam apoi oul si vanilia si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt, sarea si fulgii de cocos si adaugam jumatate din acest...Citeste continuarea
Budinca de gris
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-o craticioara se pune laptele la fiert cu un praf de sare. Cand incepe sa fiarba ,se adauga grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel. Se lasa grisul sa fiarba la foc mic pana se...Citeste continuarea
Bomboane cu cocos trase in ciocolata
Postat de: Lia1 in PrajituriUntul l-am scos de seara ca sa fie la temperatura camerei a doua zi dimineata. 1. Amesteci toate ingredientele cu mana. Framanti bine pana devine o masa compacta ca o minge. Daca amestecul ti...Citeste continuarea
Boeuf bourguignon
Postat de: Satisfyyourcravings in VitaCarnea se usucă cu ajutorul unui prosop. Baconul se prăjește fără ulei , până devine crocant. Se scoate pe un prosop de hârtie. În tigaia...Citeste continuarea
Bavareza cu capsuni
Postat de: comanligia in TorturiAm inceput cu jeleul cu care am ornat tortul. Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor...Citeste continuarea
Budinca si jeleu de capsuni
Postat de: ianculubita in DulciuriPregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500 ml lapte si 2 linguri zahar (eu nu pun mai mult) iar dupa ce s-a racit foarte bine amestecam cu fulgii de ciocolata, umplem cupele pana la...Citeste continuarea
Borş de dovlecei cu ştevie
Postat de: madi_marin in CiorbeCeapa şi ardeiul tocate, morcovul,ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă pentru 15...Citeste continuarea
Budincute cu branza crema
Postat de: Bucataras in PenneAm folosit de data asta o combinatie de branzeturi cremoase si usor dulci si am fost de-a dreptul incantati de rezultat! Am pus intai pastele la fiert. Intr-un castron am pus...Citeste continuarea
Bors de cocos
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeCocosul il parlim putin la flacara aragazului sa indepartam eventualul puf care a mai ramas pe el dupa ce a fost curatat. Il spalam bine apoi il transam. Intr-o oala punem ceva mai multa apa,...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: amalia01 in Fusilli-fierbi pastele in apa cu sare - bati ouale cu zaharul si laptele -in forma de briose asezi ½ din cantitatea de paste,dupa care torni ou batut; -pui cate o lingurita de crema in...Citeste continuarea
Briose cu piept de pui si ciuperci
Postat de: ilinca_rox in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se spala si se condimenteaza cu sare, piper si oregano, apoi se pune la prajit intr-o togaie cu putin ulei. Se lasa cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste. Se lasa...Citeste continuarea
Budinca de paste
Postat de: AnyCostescu in PasteIntr-un vas batem ouale cu putina sare. Adaugam ricotta si amestecam bine. Incorporam pastele, mai adaugalm putina sare si piper. Rasturnam totul intr-o tava in care am pus o hartie de...Citeste continuarea
Bastonase de crab cu maioneza
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSe taie bastonasele marunt . Curatam ceapa si o taiem foarte marunt. Facem maioneza dintr-un galbenus . Amestecam bastonasele taiate , ceapa si maioneza , condimentam cu sare si piper...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: pity19 in DulciuriAdaugam cele doua oua si zaharul intr-un vas , mixam pana devine spumos ; Adaugam laptele , faina , mixam in continuare ; Punem stafidele , ciocolata topita , romul , biscuitii sfarmati ,...Citeste continuarea
Biscuiti ''doua culori''
Postat de: Adele in DulciuriPunem untul taiat cuburi intr-un vas,adaugam zaharul si amestecam bine cu o furculita ,adaugam oul ,faina si framantam un aluat elastic.Impartim aluatul in doua ,o parte o punem in frigider iar in...Citeste continuarea
Burger de peste
Postat de: RuxyRux in PestePestele se curata cu multa rabdare de oase( mare atentie, nu va grabiti). Se toaca si se dau legumele pe razatoare. Pestele curatat se pune in blender impreuna cu legumele, restul...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriIntr- un bol amestecam toate ingredientele. Asezonam cu sare si piper. Pregatim formele de briose, le umplem, lasand aproximativ 1-2 cm de sus liber de la gura formei. Le dam la cuptor...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: Studenta_la_cratita in PrajituriSe topește untul în cuptorul cu microunde (1 minut și jumătate la 800 w). Nuca măcinată, cele 4 linguri zahăr și lingurița de scorțișoară se amestecă...Citeste continuarea
Budincă de orez
Postat de: panacris in Mancare copiiOrezul se pune la fiert în laptele rece, cu un prfa de sare, zahă și zahăr vanilinat, la foc mediu cca. 30 de minute, până ce se umflă. Se lasă la răcit cca. 30 de minute....Citeste continuarea
Borș de curcan
Postat de: panacris in CiorbeMăruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin...Citeste continuarea
Biscuiti sarati
Postat de: simsim82 in DulciuriSe dizolva drojdia in jumatate din cantitatea de apa, se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu putina sare, apoi se adauga drojdia si uleiul. Se amesteca usor, adaugand si restul de apa, putin...Citeste continuarea
Briose cu banane
Postat de: nadea68 in DulciuriOuale intregi le punem intr-un castron si le batem bine cu mixerul.Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se albesc si se topeste zaharul.Adaugam uleiul si laptele.continuam sa mixam....Citeste continuarea
Baigli cu nutella si stafide
Postat de: pity19 in DulciuriPregatim aluatul: Cernem faina intr-un vas, adaugam untul, 2 oua, zaharul,, zaharul vanilat, drojdia dizolvata in 5 linguri de lapte. Amestecam bine cu o paleta sau cu mana pana devine un aluat...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: CarmenBlue in PrajituriCiocolata razuita se amesteca bine cu faina. zaharul si praful de copt. Untul, la temperatura camerei, se amesteca bine cu oul si apoi se adauga laptele batut. Se amesteca cele doua compozitii...Citeste continuarea
Briose cu cascaval
Postat de: CarmenBlue in Aperitive / GarnituriSe combina ingredientele uscate, apoi cele lichide si se omogenizeaza cele doua compozitii. Se ung formele cu unt si se umplu pe trei sferturi. Se coc la foc mediu pentru 20 de min. sau pana...Citeste continuarea
Biscuiti crocanti cu malai
Postat de: gatiticuspor in DulciuriAsezati toate ingredientele intr-un castron incapator si amestecati bine pana ce obtineti un aluat moale. Formati bile de marimea unei nuci si aplatizati apasand usor cu...Citeste continuarea
Bruschete cu ton si ulei de trufe
Postat de: AlexandraOrdean in TonPrajim painea. Intr-un bol punem tonul maruntit, scurs de ulei. Adaugam usturoiul pisat, sarea si praful de usturoi dupa gust. Pulverizam ulei de trufe pe painea prajita si adaugam...Citeste continuarea
Baghete cu salam picant
Postat de: pity19 in PizzaAluat : Adaugam faina intr-un castron cu sarea , drojdia dizolvata in apa , iar la sfarsit putin ulei . Amestecam bine , pana devine un aluat usor lipicios . Lasam la odihnit 30 de minute. Intre...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata
Postat de: Creatsa in DulciuriIntr-un bol am mixat untul moale la temperatura camerei cateva secunde pana a devenit spumos. Am adaugat treptat zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si extractul de vanilie si am mixat pana am...Citeste continuarea
Briose cu nuca de cocos si...
Postat de: Ina75 in PrajituriPunem praful de copt si sare peste faina cernuta si omogenizam. Incalzim cuptorul. Pregatim un bol in care punem ouale si mixam. Adaugam uleiul si continuam sa amestecam. Punem laptele si...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: CarmenBlue in PrajituriAm topit untul intr-un ibric si in el am topit ciocolata rupta in bucati. Am lasat deoparte sa se raceasca usor. Ouale le batem cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie timp de 3...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: madi_marin in PrajituriSe încinge cuptorul. Untul se topeşte până devine lichid. Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie. Se întind foile pe...Citeste continuarea
Budinca de paine, banane si nuci
Postat de: aura78 in DulciuriUnge cu unt bolurile si tapiteaza-le cu zaharul brun. Intr-un castron pune painea taiata cubulete ,laptele,zaharul alb si ouale.Tritureaza totul bine,pana cand vezi ca devine o crema liquida...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriSimple rapide si delicioase: Topim untul intr-un ibric si in el topim ciocolata, apoi racim usor compozitia. Ouale le batem cu zaharul si vanilia timp de 3 minute la mixer. Peste...Citeste continuarea
Budinca de orez cu lapte
Postat de: simona72 in DulciuriSpalam orezul in mai multe ape, il punem la fiert impreuna cu laptele si mirodeniile intr-o craticioara cu fundul dublu. Lasam sa fiarba orezul 15 minute, scoatem mirodeniile, amestecam orezul...Citeste continuarea
Budinca de gris cu caramel
Postat de: AlexandraOrdean in Mancare copiiPunem laptele la fiert impreuna cu zaharul si vanilia. Cand incepe sa fiarba adaugam in ploaie grisul. Amestecam continuu. Lasam sa fiarba aproximativ 5 minute. Topim zaharul pentru...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata cu cafea
Postat de: jolygina in PrajituriTopim ciocolata sa fie cat mai fluida apoi adaugam uleiul si il incorporam ca la maioneza putin cate putin iar la sfarsit aduagam esenta de cafea .Turnam cicolata in forma de silicon care a fost...Citeste continuarea
Bibilică la cuptor
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneBibilica curățată bine de pene, se presară cu sare aromată, se unge cu ulei de măsline și se așează într-un vas înalt, se acoperă cu apă și vin, plus mirodeniile de mai...Citeste continuarea
Budinca de spanac cu paste la cuptor
Postat de: bianca92 in Paste1.Spanacul se spala bine si se pune la fiert. O data fiert, se scurge de apa si se piseaza cu blenderul. Intr-o cratita calim usturoiul zdrobit cu faina apoi adaugam spanacul...Citeste continuarea
Bapao (Chifle umplute)
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carneCarnea se călește în puțin ulei, până își schimbă culoarea. Se adaugă ceapa, usturoiul și chili și se gătesc câteva minute. La final se adaugă sosul de soia și...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: jolygina in PrajituriBatem albusurile spuma cu praful de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul lingura cu lingura si batem in continuare albusurile pana devin lucioase .Cand albusurile sunt tari si...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao si cocos
Postat de: simsim82 in DulciuriAluat: se framanta un aluat nelipicios din toate ingredientele, se inveleste in folie transparenta si se da la frigider o ora. Se amesteca nuca de cocos cu zaharul si albusul si se lasa 10...Citeste continuarea
Brownies
Postat de: nadea68 in PrajituriIntr-un castron pune zaharul,ouale,sarea,esenta de rom.Cu un batator amestecam totul pana obtinem o crema spumoasa. Adaugam untul topit si amestecam.Faina o amestecam cu praful de copt si cacao...Citeste continuarea
Budinca de orez cu bezea
Postat de: rhapsody in Dulciuri1. Spalam orezul in 4-5 ape, il scurgem bine apoi il punem intr-o cratita groasa, non-aderenta, impreuna cu laptele, cuisoarele, scortisoara, zaharul brun si amesteacam bine. Stam cu ochii pe el...Citeste continuarea
Briose cu fructe confiate
Postat de: AlexandraOrdean in DulciuriPunem intr-un bol ingredientele si le amestecam. Taiem ananasul felioare subtiri si incorporam in compozitie. Impartim in forme de copt pentru briose si presaram deasupra...Citeste continuarea
Briose cu morcov si portocala
Postat de: simsim82 in PrajituriMorcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mica sau mai simplu - la robot! Ouale se bat cu zaharul, iar cand compozitia este ''spumoasa'' adaugati morcovul. Apoi se adauga faina deja...Citeste continuarea
Blat de tort
Postat de: madalinaneamu in TorturiSeparam ouale ,mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si amestecam bine cu telul sau mixerul pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile ,apa rece si amestecam bine...Citeste continuarea
Brezel - Covrigi cu sare si mac
Postat de: simsim82 in PiineMaia : Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul - circa 1 ora Aluat: Se amesteca toate ingredientele cu maiaua si se framanta bine pana obtinem un...Citeste continuarea
Briose cu fructe de padure
Postat de: ela in PrajituriPreincalziti cuptorul. Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Fulgii de ovaz ii macinam marunt. Cerneti faina,apoi adaugati fulgii de ovaz,praful de copt si...Citeste continuarea
Bors cu urzici si ciuperci
Postat de: ianculubita in CiorbeIn primul rand ne ocupam de urzici,le curatam,daca aveti manusi sa le folositi pentru ca inteapa dar intepaturile de urzici,fac bine la reumatism(asta a fost o paranteza),le spalam in multe ape...Citeste continuarea