Budinca de orez cu sirop de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 4 Mai 2014 | 5769 vizualizari

 

Pentru pregatirea acesteia am folosit Multicooker-ul

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l lapte proaspat de capra
  • 2 cescute mici cu orez
  • 4 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • un pliculet cu zahar vanilat
  • un cub de unt pentru uns vasul
  • 4 oua mari
  • 100 gr stafide
  • pentru siropul de zahar ars: 2-3 linguri cu zahar, un pahar cu apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu sirop de zahar ars:

In vasul cooker-ului se pun orezul si laptele impreuna cu cele 4 linguri cu zahar. Pentru fierbere am ales functia PILAF (m-am gandit ca orezul va fierbe mai bine astfel). Dupa terminarea programului, am lasat laptele sa se racoreasca si l-am mutat intr-un bol. 

Am separat albusurile de galbenusuri, iar pe cele dintai le-am amestecat cu zaharul vanilat si le-am mixat la treapta maxima pana ce am obtinut o spuma tare, care nu curge (ca la bezea). Am adaugat apoi galbenusurile, stafidele si laptele cu orez. Am amestecat usor toata compozitia, pana la omogenizarea completa. Am turnat-o apoi in vasul cooker-ului uns cu unt,, am selectat functia de coacere, BAKE, la o temperatura de 180 grade, pentru 30 de minute.

Intre timp, am pregatit siropul de zahar ars: am caramelizat zaharul pana ce acesta s-a topit complet, am adaugat apa si am fiert totul pana ce siropul a inceput sa capete consistenta.

Dupa coacere, lasam budinca de orez sa se raceasca complet, o taiem/feliem dupa plac si o servim, rece, cu sirop de zahar ars. Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Alegeti un orez cu bobul rotund. Cel cu bobul alungit ramane rasfirat.

2

Incorporati cu grija ingredientele in spuma de albusuri, pentru a nu se lasa. Are consistenta aerata si asa trebuie sa ramana intreaga compozitie.

3

Siropul de zahar ars nu il fierbeti pana se ingroasa, intrucat dupa racire oricum se va intari destul de tare.

4

Daca la servire, siropul este prea tare, il puteti incalzi usor, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu sirop de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

cernovada 1

10.05.2014, 23:13

Pai cine te opreste? Incerc eu pr tine cu visine, na

Dya Daniela Andrei 1

11.05.2014, 10:32

Inca nu au aparut visinele pe piata Doar capsunile si nu ma incanta prea mult!

cernovada 1

11.05.2014, 11:56

Eu am facut dulceata de capsuni ieri, a iest super. Azi o folosesc cu clatitele tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat (reteta Multicooker)