Amestecam ingredientele pentru blat exact ca pentru cozonac si lasam la dospit intr-o incapere calda. (aluatul este mai tare ca cel de cozonac)
Intre timp pregatim crema de nuca: adaugam lapte fiert sau dulceata de caise peste nuca data prin masina, amestecam cu cacao, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, trebuie sa obtinem o compozitie groasa (ca un terci de ovaz)
Aluatul dospit se imparte in 4 bucati egale, se intinde fiecare in forma de dreptunghi si se intinde crema de nuci peste ele, se ruleaza foarte strans si se aseaza in tavi.
Se lasa sa se dospeasca foarte bine si in tavi, dupa care se ung cu ou, se fac gauri cu o furculita si se lasa sa se usuce, dupa care se introduc in cuptorul fierbinte. Se coc in aproximativ 1 ora si 30 min la foc potrivit spre mic.
(daca nu aveti 4 tavi de chec se pot pune si in tava intinsa, incap 3 buc.)
1
crema nu se pune pana in margine, se lasa cca 1 cm fara crema.