Bors de pui
Postat de: pity19 in CiorbeTaiem carnea bucatele , punem la fiert in oala cu apa , lasam pe foc ; Morcovii si ardeiul ii tocam marunt , adaugam la carnea de pui si lasam sa fiarba ; Cand au fiert punem borsul , dupa...Citeste continuarea
Brownies cu unt de arahide
Postat de: madi_marin in PrajituriSe pun la bain-marie ciocolata şi untul. Se lasă să se topească complet. Ouăle se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă. Peste...Citeste continuarea
Bilute cu visine
Postat de: Dea_Dea in DulciuriPunem visinile din visinata la scurs, si pregatim bilutele. Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii macinati , se omogenizeaza, se...Citeste continuarea
Baigli cu mac si nuca
Postat de: alexa_elena in PrajituriMai intai preparam maiaua, se pune drojdia si zaharul intr-un vas si se amesteca pana cand se lichefiaza, se adauga laptele caldut si faina, acoperim vasul si se lasa la crescut 10-15 minute....Citeste continuarea
Bilute de biscuiti
Postat de: pity19 in DulciuriRupem biscuitii bucatele mici si usor sfarmati. Punem apa la incalzit si adaugam stafidele, sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au inmuiat scurgem de apa si punem peste biscuiti, adaugam si untul,...Citeste continuarea
Blat tort
Postat de: Georghiouadriana23 in TorturiSeparam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare,iar apoi adaugam zaharul (nu tot odata).Galbenusurile le frecam cu uleiul (punem o lingurita mai frecam,apoi punem si pe...Citeste continuarea
Bastonase din orez cu ton
Postat de: Lia1 in Ton1. Pe un castron, pune la scurs intr-o sita bucatile de ton din conserva. 2. Pune intr-un alt castron incapator orezul preparat la abur ramas nemancat. 3. Rade cascaval si adauga-l...Citeste continuarea
Branzoaice Pity
Postat de: pity19 in DulciuriAluatul : Intr-un vas punem faina dupa care adaugam zaharul , untul sau margarina , sarea , zaharul vanilat , drojdia dizolvata in apa calda si oul; Amestecam bine , daca mai este nevoie se mai...Citeste continuarea
Beijos de Mulata
Postat de: comanligia in DulciuriSe amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se...Citeste continuarea
Bombonele cu biscuiti, nuca si...
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriZdrobiti biscuitii in robot. Amestecati ingredientele uscate, adaugand treptat visinata, esenta de rom, laptele si la final untul la temperatura camerei. Formati mingiute si in mijloc puneti...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriPuneti deoparte 50 gr nuca de cocos pentru tavalirea bomboanelor. Amestecati restul ingredientelor pana obtineti o pasta omogena, pe care o puteti modela usor. Formati bilute potrivite si in...Citeste continuarea
Baigli cu mac si nuca
Postat de: delia64 in PrajituriSe cerne faina , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia . Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul ,...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: Isabel in Supe/CiorbeSe spala bine carnea,iar daca mielul a fost mai mare se tine 10 min in otete,apoi se spala bine.Se pune la fiert si dupa ce a dat in clocot se arunca apa se spala carnea bine si se pune la...Citeste continuarea
Bors de perisoare
Postat de: merisor67 in CiorbePregatim toate ingredientele: curatam si spalam legumele, apoi le tocama sau le trecem prin robot cum procedez eu(mie imi plac legumele tocate marunt in ciorbe). Carnea tocata, predominanta...Citeste continuarea
Bejgli (Beigli)
Postat de: Mokuska in PrajituriAmestecam ingredientele pentru blat exact ca pentru cozonac si lasam la dospit intr-o incapere calda. (aluatul este mai tare ca cel de cozonac) Intre timp pregatim crema de nuca: adaugam lapte...Citeste continuarea
Blat de tort roz colorat natural
Postat de: simonacallas in TorturiPornim cuptorul, ca să se încingă. Pregătim o tavă rotundă pe care o ungem cu unt/margarină şi o tapetăm cu hârtie de copt. Făina o cernem cu praful de copt....Citeste continuarea
Baigli cu nuca si mac
Postat de: AndreaPiti in PrajituriDrojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit. Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si margarina s-au topit , am adaugat...Citeste continuarea
Blat de tort cu cacao
Postat de: simonacallas in TorturiFăina o cernem împreună cu cacao şi praful de copt (foto 1). La ouă, separăm albuşurile de gălbenuşuri. Lămâia o dăm pe răzătoare şi stoarcem sucul. Pornim cuptorul la 180...Citeste continuarea
Böreklik cu brinza
Postat de: ira1999 in Aperitive / GarnituriSe sfarama branza ,sa ramana bucatele mai mari.Se desfac foile ,se taie triunghiuri mai mari , se ung cu ulei si se pune branza numai in marginea mai lunga .Muchia de baza a triunghiului.Se aduc...Citeste continuarea
Batoane cu salam si cascaval
Postat de: Urlike_Mary993 in Aperitive / GarnituriAm taiat aluat ca si in poze si am pus cascavalul si salamul.Le-am rotunjit si le-am pus pe o tava tapetata.Le-am dat cu ulei deasupra si vegeta.15 min in cuptor pana au prin o culoare maronie la...Citeste continuarea
Bors de stevie
Postat de: farfuriavesela in CiorbeMorcovul, telina, pastarnacul si ceapa le-am maruntit cu robotul de bucatarie, dar le puteti da pe razatoare sau toca cu cutitul, dupa preferinta sau indemanarea fiecaruia. Am pus legumele la...Citeste continuarea
Baby hering cu mujdei si mamaliga
Postat de: Constelatialeu in PesteLasam la dezghetat pestele,il curatam ,spalam si presaram cu sare.Intr-o farfurie amestecam faina,malai si putina sare.Pestele il punem pe un servet sa absoarba apa si apoi ii trecem prin...Citeste continuarea
Budinca de cartofi cu carnati
Postat de: merisor67 in PorcCuratam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam doar pana cand incep sa sa patrunda putin, apoi scurgem apa si ii lasam intr-o sita sa se raceasca putin. Taiem...Citeste continuarea
Bors de loboda rosie cu cartofi
Postat de: aliliana in CiorbeLoboda se alege, se curate, se spala si se pune la oparit timp de cateva minute ( 2-3, nu trebuie sa se inmoaie de tot), dupa care se scoate intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa rece si se...Citeste continuarea
Bors de miel
Postat de: pity19 in CiorbeIntr-o oala adaugam apa ( 5-6 l ) , dupa care adaugam carnea , lasam sa fiarba. Intre timp curatam morcovul, taiem marunt, ceapa o tocam marunt, patrunjelul il tocam si pe el. Intr-o tigaie punem...Citeste continuarea
Budinca de chia cu apa de trandafir
Postat de: DeliciiSanatoase in Vegan / Raw veganIntr-un bol se pune laptele de migdale, mierea, apa de trandafir si se amesteca cu un tel. Apoi se adauga treptat semintele de chia in timp ce se amesteca cu telul. Se lasa deoparte timp de...Citeste continuarea
Beef Wellington
Postat de: Cocktail_of_Senses in VitaCarnea trebuie trasa cateva minute in tigaie, pe fiecare parte, pana este usor rumenita la exterior. Lasati carnea sa se raceasca si va puteti apuca de umplutura de legume. Taiati ceapa si...Citeste continuarea
Bilute din piscoturi, nuca si...
Postat de: merisor67 in DulciuriPunem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul. Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi...Citeste continuarea
Burger de casa
Postat de: RoXx in SandvisuriCeapa si usturoiul se toaca marunt.Carnea de porc se amesteca cu oul batut , ceapa,usturoiul si pesmetul.Se asezoneaza dupa gust si se formeaza chiftelele pentru burgeri.Se pun in tigaia incinsa...Citeste continuarea
Banana Pancakes
Postat de: simonacallas in Mancare copiiOuăle, zahărul, bananele cojite şi strivite, untul, laptele le mixăm bine. Adăugăm făina cernută cu praful de copt şi omogenizăm. Dacă este nevoie, reglăm din făină/lapte,...Citeste continuarea
Budinca de cartofi, bacon si...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriAm pregatit toate ingredientele pentru budinca: am curatat cartofii si i-am taiat rondele, dupa care i-am pus la fiert. Usturoiul verde curatat si spalat l-am taiat marunt, mozzarella am...Citeste continuarea
Bacalhau à Brás (cod)
Postat de: cristeena20 in Peste- Fierbem bucatile de cod in apa cu putin ulei de masline, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Dupa cca 10 minute de fiert se scoate si se faramiteaza, indepartand pielela si...Citeste continuarea
Banane prajite
Postat de: xana in DulciuriTaiem bananele fara coaja in jumatati. Cu ajutorul unei furculite facem niste riduri pe toata lungimea bananei. Luam fiecare bucata si o dam prin faina, apasand bine ca sa acoperim bine...Citeste continuarea
Bruschette cu branza si masline
Postat de: pity19 in SandvisuriPregatim feliile de paine , ungem bine cu unt si mujdei de usturoi , adaugam feliute de rosie , de ardei , de ceapa si maslinele ; La sfarsit razuim branza peste fiecare felie. Pregatim o...Citeste continuarea
Bomboane Rafaello
Postat de: gatiticuspor in DulciuriPuneti untul si zaharul intrun vas pe foc mic pana ce aceastea s-au topit complet. Cand zaharul si untul s-au topit stingeti focul si adaugati laptele praf, nuca de cocos si...Citeste continuarea
Broccoli pane la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / GarnituriDesfacem broccoli în buchețele mici. Se spală bine. Se pune o cratiță cu apă la fiert. Adăugăm și un praf de sare și acoperim cu capac să fiarbă apa mai repede. Când...Citeste continuarea
Briose cu fulgi de ciocolata
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSe amesteca bine faina,zaharul,praful de copt,separat se amesteca untul,laptele,coaja de la...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: Geanina87 in PrajituriVisinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Albusurile se mixeaza spuma tare, adaugand cate o lingura de zahar. Va rezulta o bezea lucioasa.Punem uleiul si esenta si mixam inca un...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: ella87 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina, ouale, praful de copt, sarea si piperul pana capata o consistenta de chec, se adauga restul ingredientelor spalate, curatate si taiate marunt in prealabil. Amestecam toate...Citeste continuarea
Bors de salata creata cu praz
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam salata si o taiem franjuri. Prazul se curata, se spala si se taie rondele (sau bucati, cum am procedat eu). Sotam prazul in 3 linguri de ulei, adaugam pasta de tomate,borsul,...Citeste continuarea
Biscuiti din fulgi de ovaz
Postat de: Xandrinne in DulciuriAm aprins cuptorul, dupa care am zdrobit bananele (decojite :P) cu o furculita si le-am amestecat cu fulgii de ovaz si cu ciocolata. Am repartizat compozitia omogenizata, cu ajutorul unei...Citeste continuarea
Banana split
Postat de: MotanLaOale in DulciuriBanana se cutata si se taie in jumatate pe lung. Se pune cate o bila din fiecare inghetata pe un platou cu clestele de inghetata. Se pune de-a lungul jumatatile de banana. Se orneaza cu...Citeste continuarea
Blat din albusuri, ciocolata si fructe
Postat de: Lia1 in Prajituri- In cazul fructelor congelate (fara samburi), le pui in sita la decongelat si scurs peste noapte. Altfel dureaza minim 6 ore. Vara cand e cald, merge mai repede. - Pregatesti o tava mica...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello Raw Vegane
Postat de: Ela68 in Vegan / Raw vegan1. Se pun toate ingredientele in blender, mai putin migdalele si se mixeaza pana se obtine o pasta cremoasa si lipicioasa. Pentru ca nu am un robot performant si nu a rezultat o pasta...Citeste continuarea
Banana Split
Postat de: caroline in DulciuriPunem pe o farfurie 3 bile de inghetata . Banana o taiem pe lung si o punem langa inghetata. Stropim inghetata cu vodka . Ornam cu multa frisca si mult topping de ciocolata ( topind...Citeste continuarea
Biscuiti cu lamaie
Postat de: caroline in DulciuriUntul ( sau margarina) trebuie scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se...Citeste continuarea
Baclava greceasca
Postat de: Valyvalentyna in PrajituriLasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam...Citeste continuarea
Biscuiti ''girelli''
Postat de: Adele in DulciuriPunem int-un vas untul si zaharul si incepem sa amestecam,adaugam oul si faina putin cate putin.Framantam un aluat moale pe care il impartim in doua.O bucata o amestecam cu cele 3 linguri de cacao...Citeste continuarea
Bors cu pui de tara
Postat de: Dya in CiorbePortionam puiul, il spalam in apa rece si il punem la fiert, adunand periodic spuma formata. Adaugam legumele tocate si apoi cartofii. Potrivim de gust cu sare, adaugam borsul si sucul de rosii....Citeste continuarea
Bors de urzici cu fasole
Postat de: Ksenya in CiorbeTocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7...Citeste continuarea