A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bors de pui

Postat de: pity19 in Ciorbe

Taiem carnea bucatele , punem la fiert in oala cu apa , lasam pe foc ; Morcovii si ardeiul ii tocam marunt , adaugam la carnea de pui si lasam sa fiarba ; Cand au fiert punem borsul , dupa...Citeste continuarea

Brownies cu unt de arahide

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se pun la bain-marie ciocolata şi untul. Se lasă să se topească complet. Ouăle se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă. Peste...Citeste continuarea

Bilute cu visine

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Punem visinile din visinata la scurs, si pregatim bilutele. Apa cu zaharul si cu untul se pun pe foc pana se topeste untul si da in clocot . Se adauga biscuitii macinati , se omogenizeaza, se...Citeste continuarea

Baigli cu mac si nuca

Postat de: alexa_elena in Prajituri

Mai intai preparam maiaua, se pune drojdia si zaharul intr-un vas si se amesteca pana cand se lichefiaza, se adauga laptele caldut si faina, acoperim vasul si se lasa la crescut 10-15 minute....Citeste continuarea

Bilute de biscuiti

Postat de: pity19 in Dulciuri

Rupem biscuitii bucatele mici si usor sfarmati. Punem apa la incalzit si adaugam stafidele, sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au inmuiat scurgem de apa si punem peste biscuiti, adaugam si untul,...Citeste continuarea

Blat tort

Postat de: Georghiouadriana23 in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare,iar apoi adaugam zaharul (nu tot odata).Galbenusurile le frecam cu uleiul (punem o lingurita mai frecam,apoi punem si pe...Citeste continuarea

Bastonase din orez cu ton

Postat de: Lia1 in Ton

1. Pe un castron, pune la scurs intr-o sita bucatile de ton din conserva. 2. Pune intr-un alt castron incapator orezul preparat la abur ramas nemancat.  3. Rade cascaval si adauga-l...Citeste continuarea

Branzoaice Pity

Postat de: pity19 in Dulciuri

Aluatul : Intr-un vas punem faina dupa care adaugam zaharul , untul sau margarina , sarea , zaharul vanilat , drojdia dizolvata in apa calda si oul; Amestecam bine , daca mai este nevoie se mai...Citeste continuarea

Beijos de Mulata

Postat de: comanligia in Dulciuri

Se amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se...Citeste continuarea

Bombonele cu biscuiti, nuca si...

Postat de: AlexandraOrdean in Prajituri

Zdrobiti biscuitii in robot. Amestecati ingredientele uscate, adaugand treptat visinata, esenta de rom, laptele si la final untul la temperatura camerei. Formati mingiute si in mijloc puneti...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: AlexandraOrdean in Prajituri

Puneti deoparte 50 gr nuca de cocos pentru tavalirea bomboanelor. Amestecati restul ingredientelor pana obtineti o pasta omogena, pe care o puteti modela usor. Formati bilute potrivite si in...Citeste continuarea

Baigli cu mac si nuca

Postat de: delia64 in Prajituri

Se cerne faina  , se face o adancitura in faina si se pune drojdia cu laptele caldut si zaharul , se lasa la inflorit drojdia . Adaugam untul, untura , galbenusurile , zaharul  ,...Citeste continuarea

Bors de miel

Postat de: Isabel in Supe/Ciorbe

Se spala bine carnea,iar daca mielul a fost mai mare se tine 10 min in otete,apoi se spala bine.Se pune la fiert si dupa ce a dat in clocot se arunca apa se spala carnea bine si se pune la...Citeste continuarea

Bors de perisoare

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Pregatim toate ingredientele: curatam si spalam legumele, apoi le tocama sau le trecem prin robot cum procedez eu(mie imi plac legumele tocate marunt in ciorbe). Carnea tocata, predominanta...Citeste continuarea

Bejgli (Beigli)

Postat de: Mokuska in Prajituri

Amestecam ingredientele pentru blat exact ca pentru cozonac si lasam la dospit intr-o incapere calda. (aluatul este mai tare ca cel de cozonac) Intre timp pregatim crema de nuca: adaugam lapte...Citeste continuarea

Blat de tort roz colorat natural

Postat de: simonacallas in Torturi

Pornim cuptorul, ca să se încingă. Pregătim o tavă rotundă pe care o ungem cu unt/margarină şi o tapetăm cu hârtie de copt.  Făina o cernem cu praful de copt....Citeste continuarea

Baigli cu nuca si mac

Postat de: AndreaPiti in Prajituri

Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit. Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si  margarina s-au topit , am adaugat...Citeste continuarea

Blat de tort cu cacao

Postat de: simonacallas in Torturi

Făina o cernem împreună cu cacao şi praful de copt (foto 1). La ouă, separăm albuşurile de gălbenuşuri. Lămâia o dăm pe răzătoare şi stoarcem sucul. Pornim cuptorul la 180...Citeste continuarea

Böreklik cu brinza

Postat de: ira1999 in Aperitive / Garnituri

Se sfarama branza ,sa ramana bucatele mai mari.Se desfac foile ,se taie triunghiuri mai mari , se ung cu ulei si se pune branza numai in marginea mai lunga .Muchia de baza a triunghiului.Se aduc...Citeste continuarea

Batoane cu salam si cascaval

Postat de: Urlike_Mary993 in Aperitive / Garnituri

Am taiat aluat ca si in poze si am pus cascavalul si salamul.Le-am rotunjit si le-am pus pe o tava tapetata.Le-am dat cu ulei deasupra si vegeta.15 min in cuptor pana au prin o culoare maronie la...Citeste continuarea

Bors de stevie

Postat de: farfuriavesela in Ciorbe

Morcovul, telina, pastarnacul si ceapa le-am maruntit cu robotul de bucatarie, dar le puteti da pe razatoare sau toca cu cutitul, dupa preferinta sau indemanarea fiecaruia. Am pus legumele la...Citeste continuarea

Baby hering cu mujdei si mamaliga

Postat de: Constelatialeu in Peste

Lasam la dezghetat pestele,il curatam ,spalam si presaram cu sare.Intr-o farfurie amestecam faina,malai si putina sare.Pestele il punem pe un servet sa  absoarba apa si apoi ii trecem prin...Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu carnati

Postat de: merisor67 in Porc

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam doar pana cand incep sa sa patrunda putin, apoi scurgem apa si ii lasam intr-o sita sa se raceasca putin. Taiem...Citeste continuarea

Bors de loboda rosie cu cartofi

Postat de: aliliana in Ciorbe

Loboda se alege, se curate, se spala si se pune la oparit timp de cateva minute ( 2-3, nu trebuie sa se inmoaie de tot), dupa care se scoate intr-o strecuratoare, se da sub jet de apa rece si se...Citeste continuarea

Bors de miel

Postat de: pity19 in Ciorbe

Intr-o oala adaugam apa ( 5-6 l ) , dupa care adaugam carnea , lasam sa fiarba. Intre timp curatam morcovul, taiem marunt, ceapa o tocam marunt, patrunjelul il tocam si pe el. Intr-o tigaie punem...Citeste continuarea

Budinca de chia cu apa de trandafir

Postat de: DeliciiSanatoase in Vegan / Raw vegan

Intr-un bol se pune laptele de migdale, mierea, apa de trandafir si se amesteca cu un tel. Apoi se adauga treptat semintele de chia in timp ce se amesteca cu telul. Se lasa deoparte timp de...Citeste continuarea

Beef Wellington

Postat de: Cocktail_of_Senses in Vita

Carnea trebuie trasa cateva minute in tigaie, pe fiecare parte, pana este usor rumenita la exterior. Lasati carnea sa se raceasca si va puteti apuca de umplutura de legume. Taiati ceapa si...Citeste continuarea

Bilute din piscoturi, nuca si...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul. Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi...Citeste continuarea

Burger de casa

Postat de: RoXx in Sandvisuri

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.Carnea de porc se amesteca cu oul batut , ceapa,usturoiul si pesmetul.Se asezoneaza dupa gust si se formeaza chiftelele pentru burgeri.Se pun in tigaia incinsa...Citeste continuarea

Banana Pancakes

Postat de: simonacallas in Mancare copii

Ouăle, zahărul, bananele cojite şi strivite, untul, laptele le mixăm bine. Adăugăm făina cernută cu praful de copt şi omogenizăm. Dacă este nevoie, reglăm din făină/lapte,...Citeste continuarea

Budinca de cartofi, bacon si...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Am pregatit toate ingredientele pentru budinca: am curatat cartofii si i-am taiat rondele, dupa care i-am pus la fiert. Usturoiul verde curatat si spalat l-am taiat marunt, mozzarella am...Citeste continuarea

Bacalhau à Brás (cod)

Postat de: cristeena20 in Peste

- Fierbem bucatile de cod in apa cu putin ulei de masline, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Dupa cca 10 minute de fiert se scoate si se faramiteaza, indepartand pielela si...Citeste continuarea

Banane prajite

Postat de: xana in Dulciuri

Taiem bananele fara coaja in jumatati. Cu ajutorul unei furculite facem niste riduri pe toata lungimea bananei.  Luam fiecare bucata si o dam prin faina, apasand bine ca sa acoperim bine...Citeste continuarea

Bruschette cu branza si masline

Postat de: pity19 in Sandvisuri

Pregatim feliile de paine , ungem bine cu unt si mujdei de usturoi , adaugam feliute de rosie , de ardei , de ceapa si maslinele ; La sfarsit razuim branza peste fiecare felie. Pregatim o...Citeste continuarea

Bomboane Rafaello

Postat de: gatiticuspor in Dulciuri

  Puneti untul si zaharul intrun vas pe foc mic pana ce aceastea s-au topit complet.   Cand zaharul si untul s-au topit stingeti focul si adaugati laptele praf, nuca de cocos si...Citeste continuarea

Broccoli pane la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Desfacem broccoli în buchețele mici. Se spală bine. Se pune o cratiță cu apă la fiert. Adăugăm și un praf de sare și acoperim cu capac să fiarbă apa mai repede. Când...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

                Se amesteca bine  faina,zaharul,praful de copt,separat se amesteca untul,laptele,coaja de la...Citeste continuarea

Briose cu visine

Postat de: Geanina87 in Prajituri

Visinele se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Albusurile se mixeaza spuma tare, adaugand cate o lingura de zahar. Va rezulta o bezea lucioasa.Punem uleiul si esenta si mixam inca un...Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de: ella87 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina, ouale, praful de copt, sarea si piperul pana capata o consistenta de chec, se adauga restul ingredientelor spalate, curatate si taiate marunt in prealabil. Amestecam toate...Citeste continuarea

Bors de salata creata cu praz

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Spalam salata si o taiem franjuri. Prazul se curata, se spala si se taie rondele (sau bucati, cum am procedat eu). Sotam prazul in 3 linguri de ulei, adaugam pasta de tomate,borsul,...Citeste continuarea

Biscuiti din fulgi de ovaz

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Am aprins cuptorul, dupa care am zdrobit bananele (decojite :P) cu o furculita si le-am amestecat cu fulgii de ovaz si cu ciocolata. Am repartizat compozitia omogenizata, cu ajutorul unei...Citeste continuarea

Banana split

Postat de: MotanLaOale in Dulciuri

Banana se cutata si se taie in jumatate pe lung. Se pune cate o bila din fiecare inghetata pe un platou cu clestele de inghetata. Se pune de-a lungul jumatatile de banana. Se orneaza cu...Citeste continuarea

Blat din albusuri, ciocolata si fructe

Postat de: Lia1 in Prajituri

- In cazul fructelor congelate (fara samburi), le pui in sita la decongelat si scurs peste noapte. Altfel dureaza minim 6 ore. Vara cand e cald, merge mai repede. - Pregatesti o tava mica...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello Raw Vegane

Postat de: Ela68 in Vegan / Raw vegan

1. Se pun toate ingredientele in blender, mai putin migdalele si se mixeaza pana se obtine o pasta cremoasa si lipicioasa. Pentru ca nu am un robot performant si nu a rezultat o pasta...Citeste continuarea

Banana Split

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem pe o farfurie 3 bile de inghetata . Banana o taiem pe lung si o punem langa inghetata. Stropim inghetata cu vodka . Ornam cu multa frisca si mult topping de ciocolata ( topind...Citeste continuarea

Biscuiti cu lamaie

Postat de: caroline in Dulciuri

Untul ( sau margarina) trebuie  scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se...Citeste continuarea

Baclava greceasca

Postat de: Valyvalentyna in Prajituri

Lasam foile de placinta sa se usuce, apoi le taiem sau le sfarmam. Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi adaugam...Citeste continuarea

Biscuiti ''girelli''

Postat de: Adele in Dulciuri

Punem int-un vas untul si zaharul si incepem sa amestecam,adaugam oul si faina putin cate putin.Framantam un aluat moale pe care il impartim in doua.O bucata o amestecam cu cele 3 linguri de cacao...Citeste continuarea

Bors cu pui de tara

Postat de: Dya in Ciorbe

Portionam puiul, il spalam in apa rece si il punem la fiert, adunand periodic spuma formata. Adaugam legumele tocate si apoi cartofii. Potrivim de gust cu sare, adaugam borsul si sucul de rosii....Citeste continuarea

Bors de urzici cu fasole

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Tocam ceapa si o punem in ulei la calit cu putina sare si jumatate de cescuta apa, cand ceapa devine sticloasa adaugam radacinoasele date prin razatoare, lasam totul la inabusit la foc mic cca 7...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]