A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Beef cu sos de mustar si bere

Postat de: cristeena20 in Vita

- Inainte de a gati carnea pregatim sosul: intr-un vas pe foc amestecam berea cu mustarul si  concentratul d ecarne. amestecam sa omogenizam  si dam deoparte.  - Carnea se...Citeste continuarea

Bomboane Raffaello

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Nuca de cocos se amesteca cu laptele condensat si se lasa 15 minute ca sa-si traga nuca de cocos,laptele. Se fac bilute in mana iar in mijlocul fiecarei bombonici se pune cate un sambure de...Citeste continuarea

Balmos

Postat de: delia64 in Aperitive / Garnituri

Se pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura . Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul  ca si la mamaliga pana cand...Citeste continuarea

Barcute de curcan cu legume la cuptor

Postat de: papabundetot in Curcan

Barcutele: Am macinat carnea de curcan impreuna cu patrunjelul,usturoiul si cartoful,apoi am pus peste carne 2 oua,grisul si condimentele si am amestecat bine.Am format cu mana barcutele (care...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata si stafide

Postat de: papabundetot in Prajituri

Am scos mai din timp untul din frigider pentru a se inmuia usor si am incins cuptorul,apoi m-am apucat de biscuiti. Intr-un castron am pus untul la temperatura camerei,impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea

Baghrir,clatite 1000 de gauri

Postat de: comanligia in Dulciuri

Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul. Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire. Intr-o tigaie care nu...Citeste continuarea

Borseto cu foietaj de casa

Postat de: Bunica in Dulciuri

Untura  la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina. Restul de faina se puneintr-un vas de framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul...Citeste continuarea

Burrito vegetarian cu orez și...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se amestecă sucul de lămâie cu 100 ml de creme fraiche, fulgii de piri-piri și coriandrul.  Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă orezul, sare și...Citeste continuarea

Briose cu dulceata de cirese

Postat de: aliliana in Prajituri

Ouale se bat intregi cu zaharul si un praf de sare pana cresc ca volum. Sa adauga esenta de vanilie, untul topit si drojdia pulbere. Se omogenizeaza bine toate. Se scot telurile mixerului si...Citeste continuarea

Batoane cu cocos

Postat de: pity19 in Dulciuri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare , adaugam zaharul si mixam pana se topeste la sfarsit adaugam cocos!Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc...Citeste continuarea

Briose pandispan cu nutella

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Preinaclzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri. Albusurile le batem spuma 1 minut. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra si vanilia 1...Citeste continuarea

Briose cu smantana

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Mixam margarina cu zaharul pana se topeste. Adaugam ouale mixate cu cacaoa si esenta.In timp ce mixam crema mai adaugam cate o lingura de faina ca sa nu se lase aluatul.Adaugam smantana mixam...Citeste continuarea

Bombonele Raw

Postat de: MirelaGrigore in Vegan / Raw vegan

Curmalele se tin la inmuiat timp de 2 - 3 ore apoi se scurg de apa, se pun intr-un robot de bucatarie si se macina pana devin o pasta mai grunjoasa daca intre timp compozitia este mai greu de...Citeste continuarea

Bruschete cu parmezan

Postat de: lacralacry in Sandvisuri

Tăiați bagheta în felii cu grosimea de 1 cm. Zdrobiți usturoiul și amestecați cu busuiocul verde și uleiul de măsline. Se prajesc feliile de pâine în tigaie  cu putin...Citeste continuarea

Biscuiti de casa

Postat de: momo121 in Dulciuri

Am batut ouale cu zaharul, apoi am pus esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, am omogenizat bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final bicarbonatul si faina cat sa formam un aluat...Citeste continuarea

Brownies cu unt de arahide

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Am topit untul intr-un vas  la foc mic apoi in el am topit ciocolata, am lasat sa se raceasca usor. Ouale le-am mixat 3 minute cu zaharul brun si vanilia. In crema de ciocolata inca...Citeste continuarea

Budinca de gris cu lapte si cirese

Postat de: BucatariaS in Prajituri

   Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu 100g de zahar pana cand acesta s-a dizolvat. Am adaugat grisul in ploaie si am amestecat bine.     Intr-un bol am...Citeste continuarea

Budinca de caramel

Postat de: pity19 in Mancare copii

Budinca : Punem 300 ml lapte la fiert. Praful de budinca il amestecam cu 3 linguri de lapte rece si 4 linguri zahar, amestecam bine cu o lingura . Cand laptele a fiert punem usor amestecul...Citeste continuarea

Baigli cu nuca

Postat de: daniela_16 in Dulciuri

Aluatul: Intr-o cratita mai mica am dizolvat drojdia in lapte, am adaugat o lingurita de zahar si am acoperit-o cu o laveta si am lasat-o 15 minute sa creasca. Intr-o cratita mare am adaugat...Citeste continuarea

Baghete cu branza, ceapa si marar

Postat de: Bucataras in Piine

 Am pregatit intai aluatul pentru paine. In vasul mixerului am pus cam 150 g faina alba impreuna cu sarea si drojdia, am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat uleiul si apa calduta....Citeste continuarea

Biscuiti de casa cu cereale

Postat de: slly in Dulciuri

Fulgii se lasa putin in lapte - 5 minute, apoi se aduga si celelalte ingrediente si se amesteca. Zaharul se adauga la sfarsit ( eu fac cativa biscuiti fara zahar pentru cel mic, apoi adaug...Citeste continuarea

Budinca de vanilie

Postat de: Diana_Maria in Dulciuri

Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, sarea si se adauga 250 ml lapte amestecand incontinu sa nu se formeze cocoloase. Cealalta cantitate de lapte se pune pe foc cu batonul de vanilie....Citeste continuarea

Brioșe cu mere si nuci

Postat de: Antonia_Mindru in Prajituri

Într-un castron punem ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul+zahărul vanilat, sarea și scorțișoara. Amestecăm bine ingredientele. Apoi adăugăm apa minerală și apoi...Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz,miere si...

Postat de: daniela_16 in Dulciuri

Am mixat untul cu mierea de albine pana s-a facut spuma si apoi am adaugat ouale, zaharul vanilat si praful de copt si am mai mixat un minut. Am adaugat faina in ploaie si am amestecat cu o...Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Untul(la temperatura camerei) l-am taiat cubulete si l-am pus intr-un castron cu sarea si indulcitorul(zaharul).Am mixat pana a devenit un amestec cremos.Am adaugat mierea,vanilia si laptele si am...Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz si banane

Postat de: JulyCris in Dulciuri

Bananele se zdrobesc cu furculita. se adauga fulgii de ovaz si praful de sare. se adauga stafidele si fulgii de ciocolata.se omogenizeaza bine compozitia.Cu ajutorul unei linguri,punem pe hartia...Citeste continuarea

Budinca de capsuni

Postat de: delia64 in Dulciuri

Praful de budinca se amesteca cu  4 linguri zahar si 4 linguri lapte . Restul de lapte se pune la fiert . Laptele fiert se ia de pe foc si se amesteca cu compozitia de mai sus . Se...Citeste continuarea

Briose cu visine

Postat de: babi5 in Prajituri

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 150 gr zahar praf (jumatate din cantitate). Se mixeza bine ca o bezea, adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea

Budinca din fulgi de ovaz si gris

Postat de: merisor67 in Mancare copii

Reteta Laurei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/ovaz-cu-lapte-59976.html Punem laptele in vasul multicookerului cu putina sare si batoanele de scortisoara. Conectam aparatul...Citeste continuarea

Budinca cu paste si carne de vita

Postat de: Cocktail_of_Senses in Fusilli

  Pentru inceput caliti ceapa tocata marunt, apoi adaugati carnea si lasati pe foc 10 minute. Adugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand....Citeste continuarea

Briose cu visine

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor. Separam ouale cu atentie. Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca...Citeste continuarea

Bami Goreng

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se gatesc ouale ca pe omleta, se scoate pe o farfurie si dupa ce se raceste se taie felii.  Intr-un wok, se incalzeste uleiul si se adauga puiul, usturoiul, ghimbirul, coriandrul si supa....Citeste continuarea

Bors din maruntaie de miel

Postat de: krysty in Ciorbe

Prima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: elenita in Prajituri

Ouale se amesteca cu zaharul pudra, mixam usor dupa care adaugam laptele si treptat uleiul. Pentru o aroma placuta am folosit si doua lingurite de coaja de lamaie pe care o adaugam imediat dupa...Citeste continuarea

Brownies cu ciocolata si nuci

Postat de: aura78 in Prajituri

Topeste untul si ciocolata neagra , in bain marie Intr-un castron mixeaza ouale cu zaharul .Adauga untul si ciocolata topite si vanilia. Adauga nucile,faina si praful de copt. Amesteca...Citeste continuarea

Biscuiti simpli

Postat de: mihaelamiky1992 in Prajituri

Amestecam 250 gr de faina cu 200 gr unt, dupa care adaugam zaharul pudra si framanatam bine pana obtinem un aluat neted si omogen. Impartim aluatul in doua, intr-o parte adaugam 20 gr cacao iar...Citeste continuarea

Budinca in doua culori

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Se pun 300 ml lapte la foc cu zahar. Cu restul de lapte dizolvam amidonul . Cand laptele clocoteste, turnam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Luam din compozitie cateva linguri si...Citeste continuarea

Budinca de orez cu sirop de zahar ars

Postat de: Dya in Dulciuri

In vasul cooker-ului se pun orezul si laptele impreuna cu cele 4 linguri cu zahar. Pentru fierbere am ales functia PILAF (m-am gandit ca orezul va fierbe mai bine astfel). Dupa...Citeste continuarea

Branzoaice cu urda si marar

Postat de: delia64 in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut . Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana,...Citeste continuarea

Bors de pui

Postat de: AlexandraOrdean in Ciorbe

Curatam si spalam bine legumele. Le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei, cu exceptia cartofului. Spalam bine carnea de pui si o adaugam peste legume....Citeste continuarea

Branzoaice sau Poale'n brau

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut apoi am turnat peste faina, care am cernut-o cu o sita impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam...Citeste continuarea

Branza de vaci de casa

Postat de: momo121 in Mancare copii

Am pus laptele la prins in borcane, (daca aveti deja un borcan de 5 l puteti pune doar in unul, eu am avut un borcan de 2 l si unul de 3 l ). Il lasati la temperatura camerei cateva zile (2-3...Citeste continuarea

Budinca de gris cu caramel

Postat de: Dya in Mancare copii

Se fierbe laptele impreuna cu 4 linguri cu zahar, pana ce incepe sa dea in clocot. Se adauga grisul, amestecandu-se continuu pana ce laptele se ingroasa. Se lasa apoi la racit (cat sa fie...Citeste continuarea

Bruschete cu rosii si leurda

Postat de: Nicole28 in Aperitive / Garnituri

Pornim cuptorul la temperatura potrivita (in jur de 160 grade). Asezam felii de paine in tava. Ungem (sau stropim) feliile de paine cu ulei. Condimentam cu sare, piper si marar....Citeste continuarea

Bouletté (marocane) de vita si...

Postat de: comanligia in Vita

Am amestecat carnea cu patrunjel tocat,1 lingura de cumin si 1 de pudra de paprika,am adaugat sare si putin piper dupa gust. Am format boulette cu mana si le-am pus la prajit intorcandu-le pe o...Citeste continuarea

Bors de cartofi cu scarita afumata

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata. O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim...Citeste continuarea

Bruschete cu ketchup si sunca

Postat de: timea in Sandvisuri

Punem painea feliata intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazlit la 200 de grade timp de catvea minute pana se prajeste painea pe o parte, apoi o intoarcem si pe cealalta parte si...Citeste continuarea

Briose cu portocala

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol zaharul impreuna cu oul si mixam pana ce devin o compozitie cremoasa si de culoare alba . Punem untul si mixam in continuare. ( daca uitati sa scoateti din timp untul din...Citeste continuarea

Bors de pulpe de curcan afumate

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Intr-o oala se pun la fiert pulpele afumate de curcan.Se lasa sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase.Se ia spuma cu o paleta.Intre timp se curata legumele ,se spala.Se toaca marunt...Citeste continuarea

Bouquet garni / buchet de garnitura

Postat de: Sylvia in Aperitive / Garnituri

Buchetul de garnitura este la fel de prezent in bucataria franceza ca si sarea in bucate ....nu se concepe sa faci o baza de sos, o supa, o mancare de carne sau de legume fara un bouquet garni...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]