Beef cu sos de mustar si bere
Postat de: cristeena20 in Vita- Inainte de a gati carnea pregatim sosul: intr-un vas pe foc amestecam berea cu mustarul si concentratul d ecarne. amestecam sa omogenizam si dam deoparte. - Carnea se...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: JulyCris in DulciuriNuca de cocos se amesteca cu laptele condensat si se lasa 15 minute ca sa-si traga nuca de cocos,laptele. Se fac bilute in mana iar in mijlocul fiecarei bombonici se pune cate un sambure de...Citeste continuarea
Balmos
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSe pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura . Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul ca si la mamaliga pana cand...Citeste continuarea
Barcute de curcan cu legume la cuptor
Postat de: papabundetot in CurcanBarcutele: Am macinat carnea de curcan impreuna cu patrunjelul,usturoiul si cartoful,apoi am pus peste carne 2 oua,grisul si condimentele si am amestecat bine.Am format cu mana barcutele (care...Citeste continuarea
Biscuiti cu ciocolata si stafide
Postat de: papabundetot in PrajituriAm scos mai din timp untul din frigider pentru a se inmuia usor si am incins cuptorul,apoi m-am apucat de biscuiti. Intr-un castron am pus untul la temperatura camerei,impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea
Baghrir,clatite 1000 de gauri
Postat de: comanligia in DulciuriIntr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul. Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire. Intr-o tigaie care nu...Citeste continuarea
Borseto cu foietaj de casa
Postat de: Bunica in DulciuriUntura la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina. Restul de faina se puneintr-un vas de framantat. In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul...Citeste continuarea
Burrito vegetarian cu orez și...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe amestecă sucul de lămâie cu 100 ml de creme fraiche, fulgii de piri-piri și coriandrul. Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă orezul, sare și...Citeste continuarea
Briose cu dulceata de cirese
Postat de: aliliana in PrajituriOuale se bat intregi cu zaharul si un praf de sare pana cresc ca volum. Sa adauga esenta de vanilie, untul topit si drojdia pulbere. Se omogenizeaza bine toate. Se scot telurile mixerului si...Citeste continuarea
Batoane cu cocos
Postat de: pity19 in DulciuriAlbusurile le batem spuma cu un praf de sare , adaugam zaharul si mixam pana se topeste la sfarsit adaugam cocos!Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc...Citeste continuarea
Briose pandispan cu nutella
Postat de: RuxyRux in PrajituriPreinaclzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Separam albusurile de galbenusuri in doua boluri. Albusurile le batem spuma 1 minut. Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra si vanilia 1...Citeste continuarea
Briose cu smantana
Postat de: antici_gabytza in PrajituriMixam margarina cu zaharul pana se topeste. Adaugam ouale mixate cu cacaoa si esenta.In timp ce mixam crema mai adaugam cate o lingura de faina ca sa nu se lase aluatul.Adaugam smantana mixam...Citeste continuarea
Bombonele Raw
Postat de: MirelaGrigore in Vegan / Raw veganCurmalele se tin la inmuiat timp de 2 - 3 ore apoi se scurg de apa, se pun intr-un robot de bucatarie si se macina pana devin o pasta mai grunjoasa daca intre timp compozitia este mai greu de...Citeste continuarea
Bruschete cu parmezan
Postat de: lacralacry in SandvisuriTăiați bagheta în felii cu grosimea de 1 cm. Zdrobiți usturoiul și amestecați cu busuiocul verde și uleiul de măsline. Se prajesc feliile de pâine în tigaie cu putin...Citeste continuarea
Biscuiti de casa
Postat de: momo121 in DulciuriAm batut ouale cu zaharul, apoi am pus esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, am omogenizat bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final bicarbonatul si faina cat sa formam un aluat...Citeste continuarea
Brownies cu unt de arahide
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm topit untul intr-un vas la foc mic apoi in el am topit ciocolata, am lasat sa se raceasca usor. Ouale le-am mixat 3 minute cu zaharul brun si vanilia. In crema de ciocolata inca...Citeste continuarea
Budinca de gris cu lapte si cirese
Postat de: BucatariaS in PrajituriIntr-un bol am amestecat galbenusurile cu 100g de zahar pana cand acesta s-a dizolvat. Am adaugat grisul in ploaie si am amestecat bine. Intr-un bol am...Citeste continuarea
Budinca de caramel
Postat de: pity19 in Mancare copiiBudinca : Punem 300 ml lapte la fiert. Praful de budinca il amestecam cu 3 linguri de lapte rece si 4 linguri zahar, amestecam bine cu o lingura . Cand laptele a fiert punem usor amestecul...Citeste continuarea
Baigli cu nuca
Postat de: daniela_16 in DulciuriAluatul: Intr-o cratita mai mica am dizolvat drojdia in lapte, am adaugat o lingurita de zahar si am acoperit-o cu o laveta si am lasat-o 15 minute sa creasca. Intr-o cratita mare am adaugat...Citeste continuarea
Baghete cu branza, ceapa si marar
Postat de: Bucataras in PiineAm pregatit intai aluatul pentru paine. In vasul mixerului am pus cam 150 g faina alba impreuna cu sarea si drojdia, am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat uleiul si apa calduta....Citeste continuarea
Biscuiti de casa cu cereale
Postat de: slly in DulciuriFulgii se lasa putin in lapte - 5 minute, apoi se aduga si celelalte ingrediente si se amesteca. Zaharul se adauga la sfarsit ( eu fac cativa biscuiti fara zahar pentru cel mic, apoi adaug...Citeste continuarea
Budinca de vanilie
Postat de: Diana_Maria in DulciuriSe bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina, sarea si se adauga 250 ml lapte amestecand incontinu sa nu se formeze cocoloase. Cealalta cantitate de lapte se pune pe foc cu batonul de vanilie....Citeste continuarea
Brioșe cu mere si nuci
Postat de: Antonia_Mindru in PrajituriÎntr-un castron punem ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul+zahărul vanilat, sarea și scorțișoara. Amestecăm bine ingredientele. Apoi adăugăm apa minerală și apoi...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz,miere si...
Postat de: daniela_16 in DulciuriAm mixat untul cu mierea de albine pana s-a facut spuma si apoi am adaugat ouale, zaharul vanilat si praful de copt si am mai mixat un minut. Am adaugat faina in ploaie si am amestecat cu o...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz
Postat de: JulyCris in DulciuriUntul(la temperatura camerei) l-am taiat cubulete si l-am pus intr-un castron cu sarea si indulcitorul(zaharul).Am mixat pana a devenit un amestec cremos.Am adaugat mierea,vanilia si laptele si am...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz si banane
Postat de: JulyCris in DulciuriBananele se zdrobesc cu furculita. se adauga fulgii de ovaz si praful de sare. se adauga stafidele si fulgii de ciocolata.se omogenizeaza bine compozitia.Cu ajutorul unei linguri,punem pe hartia...Citeste continuarea
Budinca de capsuni
Postat de: delia64 in DulciuriPraful de budinca se amesteca cu 4 linguri zahar si 4 linguri lapte . Restul de lapte se pune la fiert . Laptele fiert se ia de pe foc si se amesteca cu compozitia de mai sus . Se...Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: babi5 in PrajituriSe separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi adaugam treptat 150 gr zahar praf (jumatate din cantitate). Se mixeza bine ca o bezea, adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea
Budinca din fulgi de ovaz si gris
Postat de: merisor67 in Mancare copiiReteta Laurei este aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/ovaz-cu-lapte-59976.html Punem laptele in vasul multicookerului cu putina sare si batoanele de scortisoara. Conectam aparatul...Citeste continuarea
Budinca cu paste si carne de vita
Postat de: Cocktail_of_Senses in FusilliPentru inceput caliti ceapa tocata marunt, apoi adaugati carnea si lasati pe foc 10 minute. Adugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand....Citeste continuarea
Briose cu visine
Postat de: RuxyRux in PrajituriModul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor. Separam ouale cu atentie. Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca...Citeste continuarea
Bami Goreng
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe gatesc ouale ca pe omleta, se scoate pe o farfurie si dupa ce se raceste se taie felii. Intr-un wok, se incalzeste uleiul si se adauga puiul, usturoiul, ghimbirul, coriandrul si supa....Citeste continuarea
Bors din maruntaie de miel
Postat de: krysty in CiorbePrima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: elenita in PrajituriOuale se amesteca cu zaharul pudra, mixam usor dupa care adaugam laptele si treptat uleiul. Pentru o aroma placuta am folosit si doua lingurite de coaja de lamaie pe care o adaugam imediat dupa...Citeste continuarea
Brownies cu ciocolata si nuci
Postat de: aura78 in PrajituriTopeste untul si ciocolata neagra , in bain marie Intr-un castron mixeaza ouale cu zaharul .Adauga untul si ciocolata topite si vanilia. Adauga nucile,faina si praful de copt. Amesteca...Citeste continuarea
Biscuiti simpli
Postat de: mihaelamiky1992 in PrajituriAmestecam 250 gr de faina cu 200 gr unt, dupa care adaugam zaharul pudra si framanatam bine pana obtinem un aluat neted si omogen. Impartim aluatul in doua, intr-o parte adaugam 20 gr cacao iar...Citeste continuarea
Budinca in doua culori
Postat de: Dea_Dea in DulciuriSe pun 300 ml lapte la foc cu zahar. Cu restul de lapte dizolvam amidonul . Cand laptele clocoteste, turnam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Luam din compozitie cateva linguri si...Citeste continuarea
Budinca de orez cu sirop de zahar ars
Postat de: Dya in DulciuriIn vasul cooker-ului se pun orezul si laptele impreuna cu cele 4 linguri cu zahar. Pentru fierbere am ales functia PILAF (m-am gandit ca orezul va fierbe mai bine astfel). Dupa...Citeste continuarea
Branzoaice cu urda si marar
Postat de: delia64 in DulciuriCernem faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , o lingura zahar si o ceasca lapte caldut . Cand drojdia a inflorit adaugam restul de zahar , smantana,...Citeste continuarea
Bors de pui
Postat de: AlexandraOrdean in CiorbeCuratam si spalam bine legumele. Le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei, cu exceptia cartofului. Spalam bine carnea de pui si o adaugam peste legume....Citeste continuarea
Branzoaice sau Poale'n brau
Postat de: momo121 in DulciuriPentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut apoi am turnat peste faina, care am cernut-o cu o sita impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam...Citeste continuarea
Branza de vaci de casa
Postat de: momo121 in Mancare copiiAm pus laptele la prins in borcane, (daca aveti deja un borcan de 5 l puteti pune doar in unul, eu am avut un borcan de 2 l si unul de 3 l ). Il lasati la temperatura camerei cateva zile (2-3...Citeste continuarea
Budinca de gris cu caramel
Postat de: Dya in Mancare copiiSe fierbe laptele impreuna cu 4 linguri cu zahar, pana ce incepe sa dea in clocot. Se adauga grisul, amestecandu-se continuu pana ce laptele se ingroasa. Se lasa apoi la racit (cat sa fie...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si leurda
Postat de: Nicole28 in Aperitive / GarnituriPornim cuptorul la temperatura potrivita (in jur de 160 grade). Asezam felii de paine in tava. Ungem (sau stropim) feliile de paine cu ulei. Condimentam cu sare, piper si marar....Citeste continuarea
Bouletté (marocane) de vita si...
Postat de: comanligia in VitaAm amestecat carnea cu patrunjel tocat,1 lingura de cumin si 1 de pudra de paprika,am adaugat sare si putin piper dupa gust. Am format boulette cu mana si le-am pus la prajit intorcandu-le pe o...Citeste continuarea
Bors de cartofi cu scarita afumata
Postat de: merisor67 in CiorbePunem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata. O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim...Citeste continuarea
Bruschete cu ketchup si sunca
Postat de: timea in SandvisuriPunem painea feliata intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptorul preincazlit la 200 de grade timp de catvea minute pana se prajeste painea pe o parte, apoi o intoarcem si pe cealalta parte si...Citeste continuarea
Briose cu portocala
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol zaharul impreuna cu oul si mixam pana ce devin o compozitie cremoasa si de culoare alba . Punem untul si mixam in continuare. ( daca uitati sa scoateti din timp untul din...Citeste continuarea
Bors de pulpe de curcan afumate
Postat de: carla27carla in CiorbeIntr-o oala se pun la fiert pulpele afumate de curcan.Se lasa sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase.Se ia spuma cu o paleta.Intre timp se curata legumele ,se spala.Se toaca marunt...Citeste continuarea
Bouquet garni / buchet de garnitura
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriBuchetul de garnitura este la fel de prezent in bucataria franceza ca si sarea in bucate ....nu se concepe sa faci o baza de sos, o supa, o mancare de carne sau de legume fara un bouquet garni...Citeste continuarea