Bors de miel

de Isabel in Supe/Ciorbe, 23 Apr 2014 | 5028 vizualizari

 

Eu am avut miel mic(15 kg in viu),deci nu a mirosit deloc a oaie si nu a fost nevoie sa spal carnea cu otet si a fiert si usor fiind crud.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de miel(eu am folosit sira si coastele)
  • 1 litru bors
  • 5 l apa
  • 3 morcovi
  • 1 cartof mare
  • 2 cepe medii
  • o cana zarzavat facut in casa
  • o cesca orez
  • condimente(delikat de legume,piper)
  • 1 legatura leustean verde
  • 2 oua
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de miel:

Se spala bine carnea,iar daca mielul a fost mai mare se tine 10 min in otete,apoi se spala bine.Se pune la fiert si dupa ce a dat in clocot se arunca apa se spala carnea bine si se pune la fiert.Daca mai face spuma se ia apoi adaugam legumele tiaiate marunt.Dupa 40-50 min se inceraca carnea si daca se ia usor de pe os se pune zarzavatul si orezul.Dupa 15 min se condimenteaza si se adauga borsul fiert prealabil,cand a dat in clocot se adauga oualele batute cu putina zeama din oala,inca 5 min si se opreste focul si adaugam leusteanul tocat marunt.Se serveste cu mamaliguta calda si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de miel