Budinca de gris

de susu in Dulciuri, 10 Feb 2015 | 23947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blatul:
  • 1 cescuta de gris (aproximativ 140 gr)
  • 100 gr zahar
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 1 lgt coaja portocale
  • putina zeama de lamaie
  • 5 oua
  • siropul:
  • 200 gr zahar
  • 750 ml lapte
  • 1 lgt coaja portocala
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris:

Se scot ouale din timp sa se incalzeasca. Batem galbenusurile treptat cu cei 100 gr zahar si coaja de citrice dupa care adaugam grisul in ploaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie. Incorporam albusurile la galbenusurile amestecand cu o spatula. Punem budinca intr-o forma teflonata si dam la cuptor la foc mic pentru 15-20 minute.

Separat se fierbe laptele cu zaharul, coaja de citrice si vanilia. Se scoate budinca, se lasa un pic sa se racoreasca si se pune laptele fierbinte cate putin pana absoarbe lichidul.

Servim rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu branza de vaci