Aperitiv chec in foietaj

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 30 Apr 2019 | 2265 vizualizari

 

Acuzat ca este o banalitate in lumea culinara, checul a depasit conditia existentiala de prajitura comuna,devenind mai buna. Intre faldurile generoase si pufoase de aluat, checul a pitit cascaval daca se poate putin afumat, oua, sunca , ceapa , tuturor ca sa le placa. 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 200 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 4 buc oua
  • 15 ml ulei
  • 10 gr sare
  • 10 gr baza pentru mancaruri ( condimente pentru porc, sau vegeta dupa preferinte)
  • 2 gr piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec in foietaj:

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia.

Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa taiata inele si se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Sunca se taie in cubulete, se adauga peste compoztia de ou, iar dupa ce se omogenizeaza totul, compozitia se toarna in tava de chec imbracata in aluatul de foietaj. Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius, apoi se introduce checul. Dupa 10 minute se reduce focul la mediu si se mai coace circa 15 minute. 

TIPS-URI

1

Checul iese mai pufos daca albusurile de la oua sunt batute spuma si sunt adaugate compozitiei inainte de a fi pus in forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava cu carne