Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2019 | 5150 vizualizari

 

Imi place sa pregatesc fel si fel de gustari, sub diverse combinatii, pentru ca suntem obisnuiti sa avem mai mereu gustari pregatite in casa. De aceasta data am ales un chec cu spanac, ca tot a inceput sezonul verdeturilor, combinat cu gorgonzola si sprot, ca asa simplu, nu prea il mananca nimeni la noi, insa daca il gatesc in diverse preparate, savureaza tot pana la ultima bucatica.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 7 linguri faina
  • 100 gr gorgonzola
  • 250 gr spanac tocat congelat (sau proaspat)
  • 1 ardei kapia
  • 4 linguri boabe de porumb
  • 1 cutie sprot in ulei
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste:

Spanacul il decongelati si il scurgeti bine. Daca folositi spanac proaspat, il opariti putin, apoi il tocati. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Branza gorgonzola o taiati patrate micute. Desfaceti cutia cu sprot, scurgeti uleiul. Puneti cateva servetele pe o farfurie, rasturnati pestele, ca sa absoarba cat mai mult din ulei. Mararul verde il tocati marunt. Galbenusurile le mixati cu putina sare si piper. Adaugati uleiul, apoi laptele. Puneti faina treptat, praful de copt, amestecati bine. Adaugati spanacul bine scurs, ardeiul kapia, mararul si amestecati. Acum puneti gorgonzola taiata, boabele de porumb, iar la final sprotul. Nu maruntiti pestele inainte, pentru ca se va face bucati dupa ce invartiti in compozitie. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati bine cu o spatula de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava de chec, rasturnati compozitia obtinuta. Introduceti checul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru circa 45-50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca este patruns checul. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se racoreasca. Il portionati si serviti.  Este bun atat cald, dar si rece merge foarte bine. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute cu ciuperci si crema de branza cu spanac