Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert orez cu lapte, cremos si aromat
Postat de: mirela0911 in DulciuriSe curata eventual orezul si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert impreuna cu apa intr-o oala de inox cu fundul dublu. Se adauga si sarea si se lasa la foc mediu, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Desert tarta rustica cu mere verzi
Postat de: RuxyRux in DulciuriMerele se spala, apoi se dau pe razatoarea mare, se lasa intr-un vas in care vor lasa zeama, apoi se scurg. Untul rece l-am dat pe razatoare, apoi am adaugat faina, oul, zaharul( 130 gr.),...Citeste continuarea
Desert tort Marius 37
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10...Citeste continuarea
Smoothie solar
Postat de: amalia01 in Love SmoothiesUmezesti bine gura paharului cu lamaie si o incarci cu scortisoara. Fructele le tai felii si le blendezi maximum 2 minute la viteza maxima. Torni fructele in pahar si adaugi usor...Citeste continuarea
Pastrav cu legume
Postat de: abetina inSe curata pestele, se clateste si se asaza in tava, se adauga peste el gogosarul feliat, rosia felii, ceapa felii, sare, amestec ierburi cu boia, oregano, ulei de masline, 200 ml.apa si se da tava...Citeste continuarea
Pulpa de miel cu verdeturi
Postat de: panacris inPulpa de miel se crestează pe alocuri, se masează cu uleiul de măsline și se pune la prăjit într-o tigaie, atât cât să se formeze o crustă. Apoi se asezonează cu...Citeste continuarea
Naut crocant, aromatizat cu ierburi
Postat de: panacris inNăutul se lasă la umflat în apă rece, preferabil de seară până dimineața. Apoi se scurge și se pune la fiert, după preferința fiecăruia, în oala minune,...Citeste continuarea
Medalion de curcan cu galuste
Postat de: trifadalia in CurcanCeapa se rade pe razatoarea mare, apoi se pune la prajit in ulei, pana cand sticleste. Peste ea se adauga boiaua, apoi bucatile de carne. Se tin 2-3 minute pana cand isi schimba culoarea, apoi se...Citeste continuarea
Costite marinate de porc, cu...
Postat de: mihaelar63 inCostitele se portioneaza si se spala. Costitele se maseaza cu condimentele naturale pentru porc, sare si se introduc intr-o punga cu inchidere. Turnati in punga vinul rosu si dati...Citeste continuarea
Placinta cu ficatei de pui
Postat de: rocsi_1612 inAluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva. Cerneti faina intr-un bol, presarati sare. Adaugati drojdia dizolvata, amestecati, apoi incorporati oul. Turnati laptele treptat,...Citeste continuarea
Mancare din carne de vita cu...
Postat de: panacris inCarnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit, cca. 5 minute la foc iute cât să prindă o crustă. Ceapa curățată, se toacă...Citeste continuarea
Savarina reinterpretata, cu sofran...
Postat de: simona72 in PrajituriPentru aluat: in prima faza se pune sofranul cu apa calduta intr-un castron sa stea 10 minute la infuzat. Intr-un alt castron se pune laptele cald, zaharul, drojdia si 2 linguri faina. Se amesteca...Citeste continuarea
Muschiulet de porc la grill
Postat de: xana inTaiem muschiuletul in 2 sau 3 felii, nu prea subtiri si il condimentam cu amestecul Delikat. Dam la frigider pentru doua ore. Incingem grill-ul, ungem carnea cu uleiul de masline, apoi o prajim...Citeste continuarea
Aperitiv cu mozzarella si ierburi...
Postat de: xana inTaiem mozzarella si rosiile in cubulete la aceeasi marime si le amestecam bine cu amestecul de ierburi italiene Delikat, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Dam la frigider pentru...Citeste continuarea
Desert prajitura cu frisca, zmeura...
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza la viteza mare cu zaharul, pudra de cacao si praful de...Citeste continuarea
Ciorba rosie cu perisoare din...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa si ardeiul se curata, se spala si se taie bucatele. Se pun la sotat in ulei alaturi de morcovi, impreuna cu boabele de mustar, sare si piper si foaia de dafin. Adaugam rosiile pasate,...Citeste continuarea
Spaghete cu legume
Postat de: mirela0911 in SpagheteMai intai se pun spaghetele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor. Cand sunt gata, se strecoara, se trec sub un jet rapid de apa rece si se lasa la scurs. Se spala legumele....Citeste continuarea
Champignon de padure pane
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de legumeCiupercilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala sub jet fin de apa rece, cu grija sa nu se rupa ca sunt foarte fragile. Se pun la scurs intr-o strecuratoare din plastic, presaram si...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu mac si lamaie
Postat de: Valclaudia in DulciuriIntr-un castron spargem ouale, adaugam iaurtul, untul la temperatura camerei, un praf de sare, coaja de lamaie, zaharul, pudra de turmeric si praful de copt. Omogenizam bine ingredientele, apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu mere de...
Postat de: mirela0911 in PrajituriUmplutura: Se spala merele, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pune pe foc intr-o cratita, impreuna cu zaharul (dupa gust, in functie de cat de dulci sunt merele) si...Citeste continuarea
Desert guguluf cu lamaie si mac
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 175 grade Celsius. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul tos, praful de copt,...Citeste continuarea
Sarmale surpriza
Postat de: MotanLaOale inVarza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare si se pastreaza cateva mai mari netaiate....Citeste continuarea
Creier de porc cu ceapa si ou
Postat de: trifadalia in PorcSe alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet. Se strecoara; iar cand este rece se taie felii. Cepa...Citeste continuarea
Desert strudel de post cu mere de vara
Postat de: Valclaudia in DulciuriMerele se spala bine si se curata de stricaciuni, apoi se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit intr-o cratita impreuna cu 200 gr. zahar tos si doua plicuri zahar vanilat. Cand...Citeste continuarea
Pui marinat la cuptor
Postat de: madi_marin in PuiBucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de...Citeste continuarea
Supa picanta de mazare cu ierburi...
Postat de: Valclaudia inCuratam si spalam legumele proaspete. Ceapa se toaca marunt si se asaza in oala peste uleiul de floarea soarelui. Adaugam ardeiul gras galben taiat bucatele, rondelele de morcovi si...Citeste continuarea
Desert savarine dospite
Postat de: Valclaudia in PrajituriDrojdia proaspata si cea uscata se pun intr-un castron incapator. Adaugam ouale si laptele caldut, praful de sare, zaharul si uleiul, apoi faina proaspat cernuta. Mixam si obtinem un aluat...Citeste continuarea
Capellini cu galbiori in sos alb
Postat de: Valclaudia in SpaghetePunem pastele la fiert in multa apa clocotita cu sare si le fierbem 3 minute. Le trecem apoi printr-un jet scurt de apa rece si le lasam la scurs. Galbiorii ii curatam si ii spalam in mai multe...Citeste continuarea
Tocanita din cartofi noi
Postat de: Valclaudia inCartofii se curata, se spala si se taie bucati marisoare (cartofii medii ca marime pot fi taiati intai in jumatate, apoi in sferturi). Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata, se spala, ceapa si...Citeste continuarea
Desert mini savarine...
Postat de: privatelaura in PrajituriAlbușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile cu un praf de sare se mixeaza până devin albe și capătă consistență. Se adaugă zahărul, mixând în continuu....Citeste continuarea
Desert savarina uriasa, cu esenta...
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos și vanilia, mixând...Citeste continuarea
Desert tort Savarina bunicii
Postat de: eumimi in TorturiPregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand acesta se topeste si devin o crema albicioasa. Peste...Citeste continuarea
Muschiulet de porc cu ierburi...
Postat de: RODIMUR inMușchiulețul se spală, se scurge de apă și, dacă nu încape în vasul termorezistent, se poate tăia în două bucăți. Se face un amestec din: cele 4 linguri de ulei de...Citeste continuarea
Desert tort savarina reinterpretat
Postat de: MotanLaOale in TorturiSe dilueaza drojdia cu putin lapte caldut. Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine. Se obtine un aluat omogen de consistenta unei...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu fasole bruna,...
Postat de: Satisfyyourcravings in SalateCartofii se curata de coaja si se taie cuburi mici. Se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si se lasa la racorit. Ouale se fierb dupa preferinte, apoi se taie in sferturi. Se toaca...Citeste continuarea
Desert tort cu frisca si nuca
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati nuca macinata, apoi faina cu praful de copt. Albusurile le...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu ciuperci intregi...
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriCiupercile se prajesc in ulei, la foc mediu, 10 minute, acoperite cu capac pana devin moi. Intre timp, se toaca ceapa si patrunjelul. Se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare. Se...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: trifadalia in SalateSe fierb cartofii impreuna cu carnea si zarzavaturile. Cartofii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu carnea si cu zarzavaturile. Castravetii murati in otet...Citeste continuarea
Supa din ciocanele de pui, cu taitei
Postat de: RODIMUR in SupeSe curăță ciocănelele de pielea groasă de la bază și de tuleie, se spală bine în mai multe ape, după care se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu 4 litri de apă...Citeste continuarea
Desert savarina cu apa de...
Postat de: Satisfyyourcravings in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu putina sare, pana formeaza creste tari. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, folosid un mixer pana cand zaharul s-a...Citeste continuarea
Desert inghetata cu mango si zmeura
Postat de: diaconta in DulciuriAm mixat smântâna pentru frisca. Nu trebuie sa fie foarte ferma. Am curatat mango, l-am taiat cubulete si l-am pasat cu ajutorul blenderului Breville. Am amestecat...Citeste continuarea
Peste prajit cu sos de smantana
Postat de: autodiag in PestePestele curatat, fara cap si coada, se spala si se da cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si se prajeste in unt. Dupa ce este gata, se scoate pe o farfurie, iar in untul ramas se...Citeste continuarea
Lasagna cu foi proaspete de casa,...
Postat de: simona72 inPentru foile proaspete de lasagna: ca si la alte retete ale mele, am folosit si de data acesta robotul pentru a face paste. Am pus toate ingredientele in robot si am mixat pana aluatul se...Citeste continuarea
Desert inghetata frantuzeasca de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriLaptele, frisca lichida, jumatate din cantitatea de zahar si un praf de sare se pun intr-o oala la foc si se tin pana ajung aproape de punctul de fierbere. Se ia oala de pe foc si se adauga esenta...Citeste continuarea
Ciocanele de pui in crusta de susan...
Postat de: Pungasa_Rogue inCiocanelelor de pui li se indeparteaza pielea, apoi se spala, se dau cu sare si se condimenteaza cu amestecul de ierburi si boia de la Delikat. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....Citeste continuarea
Tocana de ciuperci creasta cocosului
Postat de: abetina inSe spala ciupercile foarte bine, se rup in buchetele mici sa se poata curata bine, apoi se pun la fiert; se fierb foarte bine, dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele...Citeste continuarea
Musaca din piure de cartofi cu...
Postat de: Pungasa_Rogue inCartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...Citeste continuarea
Jambon marinat la cuptor
Postat de: MotanLaOale inJambonul se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se amesteca 50 ml ulei cu condimentele Delikat si sare. Jambonul se unge cu amestec bine, bine, se pune...Citeste continuarea
Legume la grill cu sos de...
Postat de: merisor67 in Mancaruri de legumeSpălăm dovleceii și vânăta, ceapa o curățăm, apoi le feliem pe toate, în rondele de aproximativ 5-6 mm grosime. Presărăm sare peste vinete și dovlecei, și le lăsăm...Citeste continuarea
Chiftele din cartofi, dovlecel si...
Postat de: Pungasa_Rogue inCartofii se spala si se fierb in coaja. Se lasa sa se raceasca. Dovlecelul si morcovul se curata de coaja, se clatesc cu apa, se dau pe razatoarea mare si se freaca cu putina sare, lasandu-se...Citeste continuarea

















