Pateuri cu carne - Somsa

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2018 | 4330 vizualizari

 

Astazi este zi de sarbatoare nationala in Uzbekistan, se sarbatoreste independenta proclamata in 1991.
Cu aceasta ocazie va propun un plat uzbek popular " Somsa ", cunoscut si sub numele de " Samosa " sau   " Sambusa " in alte regiuni. Simplu de facut si foarte bun.

Va trebuie o carne proaspat tocata, de miel de preferinta.

Eu am pus jumatate vita, jumatate miel. 

Carnea de miel va da un parfum si un gust deosebit, va recomand sa puneti. 
http://www.blogulluicatalina.com/2018/09/pateuri-cu-carne-uzbekistan.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de aluat foietaj
  • 300g de carne tocata (vita + miel)
  • 1 ceapa
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare, piper
  • 1 ou
  • seminte de susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu carne - Somsa:

Tocati marunt ceapa si amestecati-o cu carnea.

Adaugati sare, piper , chimen si amestecati bine.

Intindeti aluatul foietaj.

Puteti face cercuri de maximum 10 cm eu am avut aluat dreptiunghiular si l-am impartit in 16 patrate.

Puneti umplutura de carne pe fiecare parte.

Faceti triunghiuri- asa am vazut in reteta initiala- vezi aici.

Ungeti cu ou batut, presarati seminte de susan si dati la cuptoruul preincalzit la 180°C.

Lasati timp de 30 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.

Serviti caldute.

Veti fi surprinsi cat de bune sunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu carne - Somsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de miel