Ciulama cu alcachofa

de Lau in Mancaruri de legume, 4 Sep 2018 | 4105 vizualizari

 

provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri faina
  • 200 ml apa
  • 500 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 1 kg alcachofa la conserva
  • 2 linguri untura
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu alcachofa:

Intr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita.

Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care adăugăm smantana și condimentam după gust.

Lasam sa fiarbă câteva clocote dupa care adaugam alcachofa scursa de zeama și trecută după un jet de apa.

Lasam sa fiarbă câteva clocote pana ce se îngroasa ca un sos. La final adăugăm pătrunjel verde tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu alcachofa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

05.09.2018, 18:37

Arata bine ciulamaua ce ne-ai adus-o aici!

nuky 1

08.09.2018, 13:34

Nu inteleg ce este alcachofa.Normal era sa spui ce este in descriere.Nici din poza nu se intelege.Pentru mai multe informatii,iti multumesc.Asa pentru cultura mea.

Satisfyyourcravings 1

08.09.2018, 16:48

Nici mie nu-mi prea plac, dar le-am mancat gatite foarte simplu. Poate asa sunt mai bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă