Bulion de casă

de Corinuta in Bulion, 2 Sep 2018 | 6348 vizualizari

 

A la Găbytzu sau când ai prea multe roșii din grădina si nu mai stii ce să faci cu ele.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg roșii
  • 50 ml ulei
  • 1 lingură sare grunjoasa
  • 1 lingură zahăr
  • câteva boabe de piper și foi dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de casă:

Se spală roșiile și se tare în patru. Într-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei și roșii cate încap, și se călesc până se înmoaie respectiv lasă zeama. Se transferă într-o cratiță și se lasă să se răcească, apoi procedăm la fel cu restul roșiilor. Eu am călit vreo 4 ture.
Cand s-au răcit cât de cât, le păsăm cu mixerul vertical până avem o pastă fină.
Le punem la fiert pe aragaz împreună cu foile de dafin și piperul. Condimentam după gust cu sare si zahăr, eu am pus o lingura din fiecare. Fierbem până obținem consistenta dorită. Ale mele roșii au lăsat multă zeamă și le-am fiert o oră învartind in ele din cand in cand sa nu se prindă de oală.
Între timp am spălat 4 borcane mari de 800 ml și le-am băgat în cuptorul călduț să se usuce împreună cu capacele.
Bulionul obținut l-am turnat în borcane, după care le-am pus capacele și le-am dat din nou la cuptorul călduț unde au rămas până a doua zi.
Foarte bun este pentru folosit la ciorba sau mâncare sau chiar la paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

05.09.2018, 18:16

Am facut si eu saptamana trecuta! Ne place enorm!

Corinuta 1

08.09.2018, 14:05

Satisfyyourcravings 1

08.09.2018, 16:52

Mereu bine de avut la indemana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion preparat in casa