Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tarta de toamna rasturnata...
Postat de: RuxyRux in PrajituriAm presarat zahar in tava, apoi am adaugat untul bucatele pe toata suprafata, am pus pe margine merele spalate, curatate si taiate felii, in mijloc jumatatile de prune pe care le-am stropit cu...Citeste continuarea
Desert placinta cu aroma de toamna...
Postat de: abetina in Slow CookerSe separa galbenusurile de albusuri si se pun la robot doar albusurile cu putina sare si se mixeaza pana se fac spuma. Se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza separat cu mixerul, se...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze rosii
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemCoacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si...Citeste continuarea
Dulceata de coacaze negre
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemCoacazele se curata de impuritati si se spala bine, bine. Se pun intr-o cratita cu zaharul deasupra si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si...Citeste continuarea
Dulceata de cirese rosii
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemCiresele se spala si se scot samburii. Se pun in oala pentru dulceata, se toarna zaharul deasupra si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop. A doua zi se pune pe foc iute pana...Citeste continuarea
Desert Tiramisu rapid, la pahar
Postat de: privatelaura in DulciuriAcest desert l-am preparat de aceasta data, fără ouă. Dacă vreti, voi puteți pregăti crema în funcție de gustul vostru. Se pregătește o cafea neagră (tare, fără zahăr). Se...Citeste continuarea
Taci si-nghite
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale. Se rastoarna...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePrajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine. Pentru mamaliga -punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina...Citeste continuarea
Croque madame
Postat de: cristina1985 in SandvisuriSe prajesc ochiurile in ulei (pe rand). Se pun sunca (pe care am taiat-o patrata) si cascavalul (care poate fi ras sau feliat) intre doua felii de paine, se apasa si se ung cu unt. Se prajesc...Citeste continuarea
Budinca de ovaz cu mere
Postat de: cristina1985 in Mancare copiiMerele se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert cu 100 ml apa, 3 lg zahar, condimentele si merisoarele, timp de 20-25 minute. Pentru budinca de ovaz: Se pun la fiert laptele si...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCuratati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de piersici si...
Postat de: oanapl in TorturiBlatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...Citeste continuarea
Aperitiv masline umplute
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriMaslinele se taie in jumatati, daca nu au samburi. Eu nu am gasit si a trebuit sa-i scot eu. Daca totusi nu gasiti (fara samburi), alegeti-le pe cele mai mari. Se face umplutura: Se pune apa...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri din sunca cu branza
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza de burduf cu ceapa verde. Daca sunt prea mari, feliile de sunca se taie in jumatate. Se pune pe fiecare felie, din amestecul de branza si se ruleaza. Mi-au iesit 10 rulouri. Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneTaci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda...Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu mere la...
Postat de: Oana in Slow CookerSe pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun...Citeste continuarea
Jumari banatene cu mere si lapte
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaSlanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile...Citeste continuarea
Stafide de casa din struguri albi
Postat de: ancutsa in Vegan / Raw veganSe spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Se răsfiră boabele pe o tavă cu hârtie de copt. Eu am încercat o serie cu hârtie şi o serie fără....Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata,...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere, nuci si...
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să se dezgheţe. Mai departe, se călesc...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriPentru ca dupa ce este gata mamaliga, trebuie sa ne miscam destul de repede, am preferat sa imi pregatesc mai intai ingredientele si apoi sa prepar mamaliga (ca sa fiu corecta, m-a ajutat...Citeste continuarea
Tocanita de curcan in crusta de...
Postat de: miha in CurcanCartofii ii fierbem in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim ca pentru piure, adaugand apoi untul, telemeaua sfaramata. oul, sare si piper dupa gust. Omogenizam amestecand energic. Ceapa...Citeste continuarea
Rulouri de curcan gratinate
Postat de: miha in CurcanFeliile de piept de curcan se bat usor cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza dupa gust cu sare, fulgi de ardei iute si fulgi de usturoi. Asezam pe fiecare felie de carne cate o felie de branza,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu miere si crema...
Postat de: miha in PrajituriFoi: Ouale se mixeaza cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga untul si mierea. Se pune vasul la bain-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit si crema se...Citeste continuarea
Taci si inghite, varianta rapida
Postat de: privatelaura in Mancare copiiSe pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga. Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie...Citeste continuarea
Desert prajitura Ramasita
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....Citeste continuarea
Dulceata din struguri negri
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă...Citeste continuarea
Dulceata din struguri albi cu whisky
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se...Citeste continuarea
Pui cu orez, mazare si trandafiri...
Postat de: ancutsa in PuiSe spală piepţii de pui şi se taie în două. Se aşază într-o cratiţă cu puţin ulei, se presară sare şi se rumenesc bine. Din când în când, se...Citeste continuarea
Aperitiv toast cu avocado, peste...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriSe prajesc feliile de paine in prajitorul special. Imediat dupa prajire se freaca cu un graunte de usturoi. Se stropesc cu ulei calitativ, restectiv, ulei de dovleac in cazul meu. Avocado...Citeste continuarea
Desert bomboane de ciocolata cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPentru a fi ca si crude, alunele de padure se pun in apa rece pentru a se hidrata cu o zi inainte. A doua zi se decojesc de piele cu ajutorul unui cutit. Dupa aceea, se prepara ciocolata:...Citeste continuarea
Desert chec economic cu mere
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriDoua mere se curata de coaja si cotor, se spala si se taie cubulete. Celelalte doua mere se curata de cotor, se spala si se taie felii. Peste fiecare categorie de mere se presara cate un...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si nuci
Postat de: RODIMUR in PrajituriMai întâi se face aluatul fraged care trebuie să stea la frigider. Eventual se poate face și cu o zi înainte. Se amestecă zahărul tos fin cu: untul rece, sarea, vanilia...Citeste continuarea
Paste cu pui, ciuperci si mascarpone
Postat de: oanapl in PasteTai pieptul de pui cuburi, îl condimentezi și îl călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai în 2 (dacă sunt...Citeste continuarea
Aripioare cu sos
Postat de: gaby_d in PuiSpala si curata aripioarele. Usuca-le cu un servet curat. Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia) Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute,...Citeste continuarea
Desert budinca cu dovleac la slow...
Postat de: Oana in Slow CookerAmesteca intr-un bol piureul de dovleac (se obtine din dovleac ras, calit in putin unt si indulcit dupa gust, pana scade) cu zaharul brun cu ajutorul unui tel. Incorporeaza apoi...Citeste continuarea
Paste cu carne de porc in sos de...
Postat de: mirela0911 in PasteSe curata ceapa si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune ceapa si se lasa la calit. Se adauga boiaua si se amesteca repede pentru a nu se arde, apoi se pune carnea...Citeste continuarea
Gogosari in sos de rosii
Postat de: merisor67 in MuraturiDe menționat că gogoșarii au fost cântăriți în stare naturală, nu după ce i-am curățat. Spălăm gogoșarii foarte bine în apă rece, îi ștergem și îi...Citeste continuarea
Desert rapid cu struguri, preparat...
Postat de: merisor67 in PrajituriMixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând: uleiul, esența,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema cu...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati...Citeste continuarea
Muraturi taranesti in otet
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiGogonelele se spala. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii. Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul. Conopida se spala si se...Citeste continuarea
Salata poloneza cu ton
Postat de: RODIMUR in SalateMai întâi se pregătesc toate ingredientele. Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs. Ceapa se...Citeste continuarea
Desert inghetata de caramel
Postat de: cristina1985 in DulciuriFrisca lichida se bate spuma tare. Se adauga 1 lingurita zeama de lamaie pentru nu se intari prea tare (sa se poata lua usor cu lingura). Laptele condensat se incalzeste la foc mic, amestecand....Citeste continuarea
Gogosari umpluti cu varza alba si...
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiVarza se spala si se taie fideluta. Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Varza si morcovii se freaca cu o lingurita de sare grunjoasa. Se spala sase frunze...Citeste continuarea
Gem de prune rosii
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală prunele, se scot sâmburii, se taie cubuleţe şi se asază într-o cratiţă încăpătoare. Pentru 2,3 kg de prune, cântărite fără sâmburi, eu...Citeste continuarea
Desert tort inima cu alune de...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blaturi: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca,...Citeste continuarea
Chiftelute cu cartofi si sos de...
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi...Citeste continuarea
Tarta de dovlecei cu legume
Postat de: trifadalia in Mancaruri de legumeDovlecelul se spala si se rade pe razatoarea mare. La fel si ceapa, si se lasa jumatate de ora sa stea la inmuiat cu sare. In alt bol se rade si branza telemea, peste care se adauga ardeiul...Citeste continuarea
Macaroane cu branza in stil american
Postat de: mitinita in PasteMacaroanele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Se pun 250 ml de lapte pe foc. Restul de 50 ml de lapte, se amesteca bine cu cele 2 linguri de faina, pana cand compozitia nu mai are...Citeste continuarea
Castraveti murati
Postat de: mitinita in MuraturiSe spala castravetii. In fiecare borcan se pun castraveti, rondele de ceapa si morcovi si cate 1-2 catei de usturoi. In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2...Citeste continuarea

















