Aceasta prajitura este foarte fina, aromata si foarte delicioasa!
Pentru ceva dulce copiilor este perfecta, mai ales ca se face si repede!
Am sa o mai repet, doar ca as schimba tava ( o idee mai ingusta) pentru a iesi putin mai inalta!
Eu am folosit tava de la aragaz, dar ar fi bine daca aveti o tava dreptunghiulara de 20×30 cm.
Aluat este fraged, asa ca inaltimea nu conteaza, este o prajitura minunata, iar copii o va adora! :x
Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pudra pana cand isi vor dubla volumul. Adaugam esenta de vanilie, laptele si uleiul, mai mixam putin si la final faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut il impartim in 2, iar prima jumatate o turnam in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam usor si dam la cuptor pentru cca. 10 minute la 180°C.
Intre timp pregatim umplutura:
Pentru o crema mai fina am folosit blenderul, asa ca am mixat branza cu ouale, zaharul si vanilia pana am obtinut o crema fina si aromata.
Dupa ce s-a copt prima foaie asezam umplutura de branza, apoi turnam si restul de aluat, nivelam din nou si dam la cuptor pentru 25 minute la 180°.
Cand este gata o lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!