Desert cozonac cu dovleac

de gaby_gabytza in Prajituri, 2 Noi 2018 | 3911 vizualizari

 

m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • sare
  • 75 g zahar
  • 50 g unt+1 lingura unt (pt dovlecel)
  • 1 dovlecel de 2 kg
  • esenta lamaie
  • esenta rom
  • cca100 ml lapte
  • umplutura
  • ciocolata (nutella)
  • nuca
  • uns
  • 1 ou
  • miere de albine
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu dovleac:

Prima data luam miezul la dovleac si il tocam; eu l-am dat prin robot.

Punem o tigaie la foc impreuna cu o lingura de unt, apoi adaugam miezul de la dovleac. Le calim bine impreuna, amestecand continuu pana se inmoaie dovleacul; inainte sa inchidem focul, adaugam esentele, amestecam inca un pic si oprim focul si apoi dam la racit.

Pregatim maiaua din laptele caldut, zaharul si drojdia si lasam deoparte cca 10-15 min. Cernem faina si facem o gaura in mijlocul la faina, iar apoi rasturnam dovleacul, apoi maiaua, sarea si untul. Incepem sa framantam pana ce aluatul devine elastic si nelipicos. Il invelim cu un prosop, il dam la caldura si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, impartim coca in 4, luam primele doua bucati, le intindem indvidual pe un blat tapetat cu ulei. Le ungem cu ciocolata, apoi presaram nuca si le rulam. Dupa ce le-am rulat pe amandoua la fel, incepem sa le impletim si le asezam in tava unsa cu ulei. La fel procedam si cu restul de aluat. Le ungem cu oul batut in prealabil si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Dupa ce ii scoatem de la cuptor, ii ungem cu miere de albine si presaram zahar pudra, apoi il servim langa o cafeluta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu suc de portocale