O tarta potrivita pentru vremea de afara si care te ademeneste cu mirosul de dovleac copt ....
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se framanta aluatul, iar daca este nevoie, se completeaza cu lapte rece pentru a obtine un aluat omogen. Se da la rece pentru o jumatate de ora.
Merele se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa sa se inmoaie putin. Se lasa la racit.
Se curata dovleacul copt inainte si se zdrobeste usor cu furculita. Se adauga coaja de lamaie si se amesteca.
Intr-un bol se pun merele scurse impreuna cu dovleacul. Se adauga zaharul vanilat, ghimbirul si scortisoara. Se omogenizeaza bine.
Se scoate aluatul de la rece. Se intinde in forma rotunda astfel incat sa se imbrace si peretii formei in care se va coace tarta. Se presara grisul apoi se toarna umplutura. Se niveleaza. Din restul de aluat se decupeaza cerculete si se asaza deasupra tartei. Se unge aluatul cu oul bine batut.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute sau pana devine aurie.
Pofta buna!
1
Cei care nu iubesc dovleacul, pot renunta la el.
2
Se pot folosi si mere de la borcan, pregatite pentru iarna.