Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Crumble cu rubarba si zmeura,...
Postat de: privatelaura in Retete diabeticiSe porneste cuptorul la 160 grade C, coacere sus-jos. Se curata rubarba de frunze, iar tijele ramase se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu zmeura. Peste fructe, se presara 1 lgta de...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu ananas si...
Postat de: privatelaura in DulciuriMai intai, se topeste ciocolata alba pe baie de aburi. Eu prefer aceasta metoda ca sa fiu sigura ca nu se arde. Dupa ce s-a topit, se lasa deoparte. Gelatina se hidrateaza in sucul din conserva de...Citeste continuarea
Piure de cartofi
Postat de: abetina in Mancare copiiSe curata cartofii, se taie cubulete, se clatesc si se pun la fiert. Cand sunt fierti, se scurg de apa, se pune putina sare, untul, laptele dulce si se paseaza foarte bine, pana devin un piure....Citeste continuarea
Pilaf cu piept de pui si legume
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carnePunem uleiul într-o cratiță mai înaltă, lăsăm să se încingă și adăugăm ceapa tăiată cuburi, morcovul cuburi, ardeiul mărunt și la sfârșit, roșia, tot...Citeste continuarea
Tocanita de iepure cu ciuperci la...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingSpalati bine carnea de iepure, o taiati bucati mai mari. Ceapa verde o taiati rondele, la fel si morcovul decojit. Rosiile le tocati marunt. Ciupercile le spalati si le taiati felii. Conectati...Citeste continuarea
Gem de zmeura (fara samburi)
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe spala zmeura, se pune intr-un vas si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul si se amesteca, apoi se baga vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca fructele sa-si...Citeste continuarea
Ardei cu orez si bulgur
Postat de: ancutsa in Mancare copiiSe curăță și se taie mărunt ceapa, se curăță morcovul și se dă pe răzătoare. Ardeii se spală și se curăță frumos de cotoare, pentru a le putea folosi apoi drept...Citeste continuarea
Tort cu trandafiri si migdale
Postat de: ancutsa in Mancare copiiPentru literele de ciocolată: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se umple o pungă pentru ornat, se taie vârful cât mai mic, pentru...Citeste continuarea
Desert rapsodie de vara
Postat de: ancutsa in PrajituriDecorațiunile de ciocolată: se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se toarnă în 3 cești: una va rămâne albă, în cea de-a doua se adaugă un...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: licurici_lra in Mancare copiiUntul se topeste, apoi se amesteca cu zaharul. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si putina sare, apoi se adauga untul, laptele caldut, ouale, esenta si zaharul vanilinat....Citeste continuarea
Ostropel cu pui de curte
Postat de: eumimi in PuiFierbem carnea de pui. Calim usturoiul impreuna cu carnea de pui, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam la fiert inca 20-25 de minute. Potrivim de sare si piper si adaugam verdeata...Citeste continuarea
Supa de pui cu taietei
Postat de: eumimi in SupeCuratam si taiem legumele ( ceapa, cartofii, morcovii si pastaile) si le punem la fiert impreuna cu carnea de pui pentru 20 de minute. Taiem rosiile cuburi mici si le adaugam in supa....Citeste continuarea
Inghetata cu vanilie si coaja...
Postat de: anuta in Mancare copiiSe pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul...Citeste continuarea
Inghetata de cirese amare
Postat de: anuta in Mancare copiiSe amesteca galbenusurile cu zaharul si smantana, se dilueaza cu laptele si se fierbe la bain marie pana ce se ingroasa. La sfarsit se adauga dulceata de cirese amare. Se da la rece cca .2 ore...Citeste continuarea
Cheesecake cu piure de kaki si...
Postat de: anuta in Mancare copiiBiscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit,cu ciocolata si untul topit,se omogenizeaza si se intinde in strat uniform,presand cu o lingura,in forma circulara cu...Citeste continuarea
Rulada cu gem de piersici crema de...
Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copiiPreparare foaie rulada : Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga esenta de vanilie si...Citeste continuarea
Mic dejun pentru mofturosi
Postat de: abetina in Mancare copiiSe decupeaza felia de sunca dupa marimea feliei de paine, se taie doua bucatele de felie de paine sub forma de urechiuse si se asaza pe langa felie care va tine loc de cap de catel. Se pun...Citeste continuarea
Supa crema de legume si linte
Postat de: BurceaVasilica71 in SupeSe curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline. Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza...Citeste continuarea
Minibudinci cu paste in manta de bacon
Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copiiSe fierb pastele in apa clocotita cu sare si apoi se scurg de apa. Intr-un bol se bat ouale cu smantana, iar peste ele se adauga cascavalul ras, sare, piper si nucsoara. Se pun ...Citeste continuarea
Bagheta pufoasa si delicioasa
Postat de: gatiticuspor in PiineIntr-un pahar adaugati drojdia peste care turnati cam 50 ml de apa calduta si amestecati pana ce drojdia s-a dizolvat. Intr-un castron incapator puneti faina, apoi adaugati drojdia, restul...Citeste continuarea
Saramura adevarata ca la Dunare, cu...
Postat de: gatiticuspor in PesteCel mai bine se face pestele pe gratar pentru un plus de culoare si gust insa daca nu aveti cum sa il faceti pe gratar sa stiti ca merge super bine si prajit in tigaie. De...Citeste continuarea
Pui cu fulgi de porumb si cartofi
Postat de: cristina1985 in Mancare copiiCartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Se fierb 1 ora, din momentul in care apa clocoteste. Se scurg si se paseaza. Acum adaugati sarea, untul si amestecati. La sfarsit...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: merisor67 in TorturiPentru blatul de tort, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai...Citeste continuarea
Desert mini eclere
Postat de: Meea in PrajituriÎncepem prin a pune la fiert apa, uleiul și puțină sare. Când fierbe apa, adăugăm făina, oprim focul și amestecăm energic până când aluatul devine ferm și se...Citeste continuarea
Desert guguluf din albusuri, cu mac...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată...Citeste continuarea
Porumb copt
Postat de: ancutsa in Mancare copiiSe încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat...Citeste continuarea
Placinte foioase cu urda si marar
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriPentru aluat se pune făina în vasul de frământat, se face o adâncitură în mijloc și în ea se pun sarea și zahărul. Se adaugă ouăle și oțetul, se amestecă...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu mere caramelizate
Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copiiSe separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu bacon afumat
Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copiiSe curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa si putina sare. Dupa ce fierb cartofii, se adauga smantana si se...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu merisoare
Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copiiSe cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa...Citeste continuarea
Garnitura de orez Panzani, cu unt...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOrezul se fierbe timp de 20 minute în apă clocotită cu sare. Între timp se taie cașcavalul cubulețe mici și se pregătește untul (se feliază). Când orezul a fiert,...Citeste continuarea
Pilaf de bulgur cu legume
Postat de: stefy_a in Mancare copiiSe curata legumele si se spala. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de masline. Cand devine putin sticloasa se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si se mai...Citeste continuarea
Desert fursecuri cu fulgi de ovaz...
Postat de: lucy2002 in DulciuriIntr-un bol amestecam faina, praful de copt, fulgii de ovaz, indulcitorul (xylitol) praful de sare, adaugam laptele, oul, untul topit si la urma miezul de nuca tocat marunt. Toate aceste...Citeste continuarea
Supa de vita, cu galuste de gris
Postat de: RODIMUR in SupeCarnea se spală bine și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se fierbe carnea la foc mediu, ca să nu se tulbure supa. ...Citeste continuarea
Desert briose marmorate cu goji,...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriGoji le puneti la hidratat in putina apa calduta cu vanilie. Dupa 10 minute, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga. Curmalele le taiati bucati potrivite, iar caju il taiati grosier....Citeste continuarea
Clatite cu ciuperci si ou posat
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPentru a le putea umple, pregateste niste clatite putin mai groase, adica toarna mai mult aluat in tigaie. :) Umplutura se pregateste foarte simplu: in tigaia incinsa pune 2 linguri de...Citeste continuarea
Reteta simpla si rapida de Pulpe de...
Postat de: vasimur in PuiCum se prepara Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr: Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui de tuleie și d acă este...Citeste continuarea
Mini-tarte cu ciocolata
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copiiOul, untul taiat bucatele, untura solida, laptele, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, cacaua, esenta de rom si faina cernuta se amesteca si se framanta pana cand se obtine un...Citeste continuarea
Perisoare din carne de porc cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copiiCarnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...Citeste continuarea
Gem asortat din piersici, caise și...
Postat de: ancutsa in Mancare copiiSe spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează...Citeste continuarea
Cornuri cu umplutura de pizza
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copiiIntr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din...Citeste continuarea
Desert mousse de caramel
Postat de: cristina1985 in DulciuriZaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa. Gelatina se pune intr-un bol cu 100 ml apa rece. Untul se taie cubulete. Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga untul. Se ia de pe foc si...Citeste continuarea
Fursecuri cu glazura de lamaie
Postat de: cristina1985 in Mancare copiiFursecuri: se freaca untul cu zaharul pudra,pana obtineti o crema pufoasa.Se adauga treptat faina,esenta de rom si praful de copt . Va rezulta un aluat mai moale decat la tarte, dar asa...Citeste continuarea
Ciorba de loboda rosie
Postat de: lucy2002 in CiorbeSe curata legumele, se spala si se taie cat de marunt va place. Intr-o oala punem uleiul si ceapa la inmuiat, dupa 7 minute adaugam radacinoasele (punga cu legume congelate pentru ciorba) ceapa...Citeste continuarea
Paine
Postat de: lucy2002 in PiineIntr-un vas cernem faina, facem o adincitura in mijlocul ei unde vom pune drojdia sfarmata si zaharul. Lasam sa actioneze drojdia cu zaharul. cand zaharul s-a dizolvat si drojdia devine lichida...Citeste continuarea
Prajitura turnata cu branza de vaci...
Postat de: momo121 in Mancare copiiPentru aluat: Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam pana ce compozitia se albeste. Pentru umplutura: Punem toate ingredinetele intr-un blender si mixam pana obtinem o crema...Citeste continuarea
Ciorba poloneza de miel cu varza...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCostita de miel se spala si se taie in bucati mai mici [ cam de trei degete latime ] Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele. Ceapa se marunteste. Costita se...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriOuale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata...Citeste continuarea
Desert guguluf din albusuri cu...
Postat de: lucy2002 in DulciuriAlbusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, cand incep sa creasca si sa se albeasca, adaugam zaharul in ploaie si aromele de vanilie si rom. Mixam pana obtinem o bezea ferma. Cu ajutorul unui...Citeste continuarea
Briose aperitiv cu salam, porumb si...
Postat de: stefy_a in Mancare copiiCascavalul se da prin razatoarea mica. Porumbul se pune la scurs. Salamul se taie bucatele. Ouale se bat cu telul, apoi se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina...Citeste continuarea