A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Crumble cu rubarba si zmeura,...

Postat de: privatelaura in Retete diabetici

Se porneste cuptorul la 160 grade C, coacere sus-jos. Se curata rubarba de frunze, iar tijele ramase se spala si se taie cubulete. Se amesteca cu zmeura. Peste fructe, se presara 1 lgta de...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu ananas si...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Mai intai, se topeste ciocolata alba pe baie de aburi. Eu prefer aceasta metoda ca sa fiu sigura ca nu se arde. Dupa ce s-a topit, se lasa deoparte. Gelatina se hidrateaza in sucul din conserva de...Citeste continuarea

Piure de cartofi

Postat de: abetina in Mancare copii

Se curata cartofii, se taie cubulete, se clatesc si se pun la fiert. Cand sunt fierti, se scurg de apa, se pune putina sare, untul, laptele dulce si se paseaza foarte bine, pana devin un piure....Citeste continuarea

Pilaf cu piept de pui si legume

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Punem uleiul într-o cratiță mai înaltă, lăsăm să se încingă și adăugăm ceapa tăiată cuburi, morcovul cuburi, ardeiul mărunt și la sfârșit, roșia, tot...Citeste continuarea

Tocanita de iepure cu ciuperci la...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Spalati bine carnea de iepure, o taiati bucati mai mari. Ceapa verde o taiati rondele, la fel si morcovul decojit. Rosiile le tocati marunt. Ciupercile le spalati si le taiati felii. Conectati...Citeste continuarea

Gem de zmeura (fara samburi)

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se spala zmeura, se pune intr-un vas si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul si se amesteca, apoi se baga vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca fructele sa-si...Citeste continuarea

Ardei cu orez si bulgur

Postat de: ancutsa in Mancare copii

  Se curăță și se taie mărunt ceapa, se curăță morcovul și se dă pe răzătoare. Ardeii se spală și se curăță frumos de cotoare, pentru a le putea folosi apoi drept...Citeste continuarea

Tort cu trandafiri si migdale

Postat de: ancutsa in Mancare copii

  Pentru literele de ciocolată: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se umple o pungă pentru ornat, se taie vârful cât mai mic, pentru...Citeste continuarea

Desert rapsodie de vara

Postat de: ancutsa in Prajituri

Decorațiunile de ciocolată: se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se toarnă în 3 cești: una va rămâne albă, în cea de-a doua se adaugă un...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: licurici_lra in Mancare copii

Untul se topeste, apoi se amesteca cu zaharul. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si putina sare, apoi se adauga untul, laptele caldut, ouale, esenta si zaharul vanilinat....Citeste continuarea

Ostropel cu pui de curte

Postat de: eumimi in Pui

Fierbem carnea de pui. Calim usturoiul impreuna cu carnea de pui, adaugam rosiile date pe razatoare si lasam la fiert inca 20-25 de minute. Potrivim de sare si piper si adaugam verdeata...Citeste continuarea

Supa de pui cu taietei

Postat de: eumimi in Supe

Curatam si taiem legumele ( ceapa, cartofii, morcovii si pastaile) si le punem la fiert impreuna cu carnea de pui pentru 20 de minute. Taiem rosiile cuburi mici si le adaugam in supa....Citeste continuarea

Inghetata cu vanilie si coaja...

Postat de: anuta in Mancare copii

Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul...Citeste continuarea

Inghetata de cirese amare

Postat de: anuta in Mancare copii

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si smantana, se dilueaza cu laptele si se fierbe la bain marie pana ce se ingroasa. La sfarsit se adauga dulceata de cirese amare. Se da la rece cca .2 ore...Citeste continuarea

Cheesecake cu piure de kaki si...

Postat de: anuta in Mancare copii

Biscuitii se maruntesc si apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit,cu ciocolata si untul topit,se omogenizeaza si se intinde in strat uniform,presand cu o lingura,in forma circulara cu...Citeste continuarea

Rulada cu gem de piersici crema de...

Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copii

Preparare foaie rulada : Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Mic dejun pentru mofturosi

Postat de: abetina in Mancare copii

Se decupeaza felia de sunca dupa marimea feliei de paine, se taie doua bucatele de felie de paine sub forma de urechiuse si se asaza pe langa felie care va tine loc de cap de catel. Se pun...Citeste continuarea

Supa crema de legume si linte

Postat de: BurceaVasilica71 in Supe

Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline. Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza...Citeste continuarea

Minibudinci cu paste in manta de bacon

Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copii

Se fierb pastele in apa clocotita cu sare si apoi se scurg de apa. Intr-un bol se bat ouale cu smantana, iar peste ele se adauga cascavalul ras, sare, piper si nucsoara. Se pun  ...Citeste continuarea

Bagheta pufoasa si delicioasa

Postat de: gatiticuspor in Piine

  Intr-un pahar adaugati drojdia peste care turnati cam 50 ml de apa calduta si amestecati pana ce drojdia s-a dizolvat. Intr-un castron incapator puneti faina, apoi adaugati drojdia, restul...Citeste continuarea

Saramura adevarata ca la Dunare, cu...

Postat de: gatiticuspor in Peste

Cel mai bine se face pestele pe gratar pentru un plus de culoare si gust insa daca nu aveti cum sa il faceti pe gratar sa stiti ca merge super bine si prajit in tigaie.    De...Citeste continuarea

Pui cu fulgi de porumb si cartofi

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete mici. Se fierb 1 ora, din momentul in care apa clocoteste. Se scurg si se paseaza. Acum adaugati sarea, untul si amestecati. La sfarsit...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: merisor67 in Torturi

Pentru blatul de tort, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai...Citeste continuarea

Desert mini eclere

Postat de: Meea in Prajituri

Începem prin a pune la fiert apa, uleiul și puțină sare. Când fierbe apa, adăugăm făina, oprim focul și amestecăm energic până când aluatul devine ferm și se...Citeste continuarea

Desert guguluf din albusuri, cu mac...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată...Citeste continuarea

Porumb copt

Postat de: ancutsa in Mancare copii

  Se încinge bine plita, pe foc mediu, la aragaz. Se desfac porumbii de frunze și se pun pe plită. Se rumenesc, întorcându-i, cu un clește, pe toate părțile, treptat...Citeste continuarea

Placinte foioase cu urda si marar

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat se pune făina în vasul de frământat, se face o adâncitură în mijloc și în ea se pun sarea și zahărul. Se adaugă ouăle și oțetul, se amestecă...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu mere caramelizate

Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copii

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu uleiul. Se adauga esenta de vanilie si faina cernuta peste...Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu bacon afumat

Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copii

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete mici. Se pun cartofii la fiert intr-un litru de lapte, 250 ml apa   si putina sare. Dupa ce fierb cartofii, se adauga smantana si se...Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu merisoare

Postat de: BurceaVasilica71 in Mancare copii

Se cerne faina cu sarea intr-un vas care a fost racit in prealabil, apoi se adauga zaharul si untul, se framanta pana rezulta un aluat sfarmicios. Se adauga apoi galbenusurile, coaja rasa...Citeste continuarea

Garnitura de orez Panzani, cu unt...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Orezul se fierbe timp de 20 minute în apă clocotită cu sare. Între timp se taie cașcavalul cubulețe mici și se pregătește untul (se feliază). Când orezul a fiert,...Citeste continuarea

Pilaf de bulgur cu legume

Postat de: stefy_a in Mancare copii

Se curata legumele si se spala. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de masline. Cand devine putin sticloasa se adauga morcovul dat prin razatoarea mica si se mai...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu fulgi de ovaz...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, fulgii de ovaz, indulcitorul (xylitol) praful de sare, adaugam laptele, oul, untul topit si la urma miezul de nuca tocat marunt. Toate aceste...Citeste continuarea

Supa de vita, cu galuste de gris

Postat de: RODIMUR in Supe

Carnea se spală bine și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se fierbe carnea la foc mediu, ca să nu se tulbure supa. ...Citeste continuarea

Desert briose marmorate cu goji,...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Goji le puneti la hidratat in putina apa calduta cu vanilie. Dupa 10 minute, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga. Curmalele le taiati bucati potrivite, iar caju il taiati grosier....Citeste continuarea

Clatite cu ciuperci si ou posat

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Pentru a le putea umple, pregateste niste clatite putin mai groase, adica toarna mai mult aluat in tigaie. :)  Umplutura se pregateste foarte simplu: in tigaia incinsa pune 2 linguri de...Citeste continuarea

Reteta simpla si rapida de Pulpe de...

Postat de: vasimur in Pui

Cum se prepara Reteta simpla si rapida de Pulpe de pui in Punga Magica de la Knorr: Pas u l 1. C urăță m pulpele de pui  de tuleie și  d acă este...Citeste continuarea

Mini-tarte cu ciocolata

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copii

Oul, untul taiat bucatele, untura solida, laptele, zaharul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, cacaua, esenta de rom si faina cernuta se amesteca si se framanta pana cand se obtine un...Citeste continuarea

Perisoare din carne de porc cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copii

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...Citeste continuarea

Gem asortat din piersici, caise și...

Postat de: ancutsa in Mancare copii

  Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează...Citeste continuarea

Cornuri cu umplutura de pizza

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancare copii

Intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Apa si sana se incalzesc putin (nu prea mult pentru ca sana se va branzi) si se pun peste drojdie. Se adauga o parte din...Citeste continuarea

Desert mousse de caramel

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa. Gelatina se pune intr-un bol cu 100 ml apa rece. Untul se taie cubulete. Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga untul. Se ia de pe foc si...Citeste continuarea

Fursecuri cu glazura de lamaie

Postat de: cristina1985 in Mancare copii

Fursecuri: se freaca untul cu zaharul pudra,pana obtineti o crema pufoasa.Se adauga treptat faina,esenta de rom si praful de copt . Va rezulta un  aluat mai moale decat la tarte, dar asa...Citeste continuarea

Ciorba de loboda rosie

Postat de: lucy2002 in Ciorbe

Se curata legumele, se spala si se taie cat de marunt va place. Intr-o oala punem uleiul si ceapa la inmuiat, dupa 7 minute adaugam radacinoasele (punga cu legume congelate pentru ciorba) ceapa...Citeste continuarea

Paine

Postat de: lucy2002 in Piine

Intr-un vas cernem faina, facem o adincitura in mijlocul ei unde vom pune drojdia sfarmata si zaharul. Lasam sa actioneze drojdia cu zaharul. cand zaharul s-a dizolvat si drojdia devine lichida...Citeste continuarea

Prajitura turnata cu branza de vaci...

Postat de: momo121 in Mancare copii

Pentru aluat: Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam pana ce compozitia se albeste. Pentru umplutura: Punem toate ingredinetele intr-un blender si mixam pana obtinem o crema...Citeste continuarea

Ciorba poloneza de miel cu varza...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Costita de miel se spala si se taie in bucati mai mici [ cam de trei degete latime ]  Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele. Ceapa se marunteste. Costita se...Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata...Citeste continuarea

Desert guguluf din albusuri cu...

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, cand incep sa creasca si sa se albeasca, adaugam zaharul in ploaie si aromele de vanilie si rom. Mixam pana obtinem o bezea ferma. Cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Briose aperitiv cu salam, porumb si...

Postat de: stefy_a in Mancare copii

Cascavalul se da prin razatoarea mica. Porumbul se pune la scurs. Salamul se taie bucatele. Ouale se bat cu telul, apoi se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Se adauga faina...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]