Reteta pe care v-o prezint astazi, varza rosie in otet, este printre muraturile noastre favorite de cativa ani incoace. Cu un strop de zahar si cateva cuisoare, iata o garnitura mai deosebita, plina de culoare pentru o friptura.
Pentru inceput spala varza, curata frunzele exterioare si scoate-i cotorul.
Taie varza rosie fideluta si pune-o in borcane sterilizate, indesand-o bine.
Pregateste solutia de otet cu apa si pune-o la fiert impreuna cu sarea, zaharul si celelalte condimente.
Pune solutia fierbinte peste varza in borcane si inchide imediat borcanele. Ai grija sa pui lama metalica a unui cutit sub borcane cand torni solutia, pentru a nu le sparge.
Acopera borcanele cu varza rosie cu un prosop sau o patura si lasa-le sa se raceasca treptat, pana a doua zi, apoi le poti muta in camara.
1
Pune o felie de mar deasupra verzei, in fiecare borcan.