Friptura de porc usturoiata

de mirela0911 in Porc, 3 Noi 2019 | 6497 vizualizari

 

Ce pot sa spun despre aceasta friptura e ca a fost tare gustoasa, pe cuvant de bucataras! Incercati-o si imi veti da dreptate, mai ales ca nu e mult de lucru la ea.

 

INGREDIENTE

  • 700-800 g pulpa de porc
  • putin ulei
  • sare, piper dupa gust
  • 1 morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lg ulei
  • putina sare
  • cca 300 ml bulion
  • cartofi pentru garnitura
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc usturoiata:

Se spala bine carnea, se tamponeaza de surplusul de apa apoi se taie in felii groase de cca 1 cm. Se condimenteaza cu sare si piper si pe o parte si pe cealalta.

Se unge o tava cu ulei. Se asaza feliile de carne una langa alta.

Morcovul se curata, se spala apoi se taie rondele. Se asaza rondelele deasupra peste carne.

Se curata usturoiul si se piseaza. Se amesteca cu putin ulei si sare apoi se toarna bulionul. Se amesteca bine si se toarna peste carne.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 1 ora. Se verifica daca este facuta carnea, da ca nu se mai lasa la cuptor. Cand este gata, se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa cateva minute la cuptor.

Intre timp se pregateste garnitura preferata. Eu am facut cartofi piure.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Timpul de gatire al carnii difera in functie de aceasta!

2

Se poate bate usor carnea dar nu chiar ca la snitele.

3

Daca scade prea tare bulionul in tava, se poate adauga putina apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc usturoiata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc cu miere si ghimbir