Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 3 Noi 2019 | 4467 vizualizari

 

Vazusem prajitura aceasta a lui Merisor si cum aveam prea mult unt prin casa am hotarat sa o fac, numai ca altfel. Regret ca nu am avut mai multe mere ca stratul sa fie mai generos, dar au fost suficiente si acestea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g unt
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • esenta de mar cu scortisoara
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 kg faina
  • Dimensiune tava: 28/40 cm
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere curatate de coaja si seminte
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere:

Intr-un castron se pun untul taiat bucatele, zaharul, ouale si sarea. Se adauga esenta, se cerne putina faina si se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se framanta totul, adaugand faina cat cuprinde pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se imparte aluatul in patru parti egale (eu le-am cantarit) si se lasa la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Intre timp, merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie, se pun intr-un tuciulet, se stropesc cu zeama de lamaie, se adauga zaharul si batonul de scortisoara si se pun la foc pana cand scade zeama pe care o lasa la inceputul fierberii. Se lasa sa se racoreasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se ia o bila de aluat si se intinde cu ajutorul unui sucitor pe dosul unei tavi unse cu ulei. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita. Se introduce tava la cuptor.

Se procedeaza la fel si cu celelalte trei bile de aluat.

Foile coapte se manevreaza cu grija deoarece se rup repede!!!

Se aseaza o foaie in tava si se pune un strat de mere calite si tot asa pana cand se pune ultima foaie.

Ca prajitura sa iasa cat de cat uniforma, se pune o alta tava deasupra ei si ceva greu. Se lasa prajitura sa se preseze si sa se inmoaie peste noapte.

A doua zi, prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere se poate pudra cu zahar si se poate portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert felii cu gris in lapte, nuca de cocos si ciocolata