Desert minibudinci cu zahar brun

de cristina1985 in Prajituri, 5 Noi 2019 | 1885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru sos:
  • 150 g zahar brun
  • 75 g unt
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru aluat:
  • 140 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 3 oua mari
  • 175 g faina
  • 1/2 lg-ta praf de copt
  • Optional:
  • inghetata/frisca
Portii: 17
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minibudinci cu zahar brun:

Prima data, se face sosul :se pun pe foc zaharul brun si untul, iar cand acesta s-a topit, se adauga frisca lichida si se fierbe 1 minut. Se lasa la racit 30 minute, apoi se toarna in fiecare forma de briosa (cam 1 lingura si jumatate). O sa va ramana sos, dar se pune in frigider, pentru a se intari si puteti sa-l serviti langa budincile, gata coapte.

Aluatul: Untul se topeste impreuna cu zaharul, dar nu mult (doar untul sa fie topit) si se ia de pe foc. Se lasa  la racit, apoi adaugati ouale, faina si praful de copt. Se pune aluat in fiecare forma (cam 1 lg plina in fiecare). De preferat sa aveti forme de silicon, pentru ca altfel se pot lipi.

Se pune tava de briose intr-o alta tava in care ati turnat apa rece. Se introduc in cuptorul incins, la foc mic, timp de 2 ore. Verificati, din cand in cand si adaugati apa, daca este cazul! Se verifica cu scobitoarea.

Cand sunt gata, se lasa la racit, apoi se rastoarna pe o farfurie. Se pot servi cu inghetata sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minibudinci cu zahar brun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si stafide