A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Gulas de vita cu cartofi

Postat de: lucy2002 in Vita

Ceapa curatata si spalata o tocam marunt si o punem la calit in ulei (inmuiat); peste ceapa adaugam adeiul tocat marunt dupa ce a fost spalat si i s-a indepartat cotorul si semintele. Carnea...Citeste continuarea

Somon cu spanac si rosii cherry in...

Postat de: Bucataras in Somon

Pune fileurile de somon in ulei incins intr-o tigaie si lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti, cateva minute. In functie de cat sunt de groase, ajusteaza timpul in plus sau in minus. ...Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...Citeste continuarea

Desert briose cu morcovi si nuci

Postat de: privatelaura in Prajituri

Se pregatesc intai morcovii. Se curata de coaja. Se spala si se rad. Se pun intr-un castron, apoi se acopera cu suc proaspat de portocale. Morcovii se vor hidrata si vor avea o aroma placuta de...Citeste continuarea

Zmeurata

Postat de: RODIMUR in Bauturi

Zmeura se spală cu grijă, să nu se strivească și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă bine de apă. Într-un recipient curat, uscat și încăpător, se pun...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu chiftelute de...

Postat de: trifadalia in Somon

 Somonul se toaca prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu restul de ingrediente, se formeaza bilutele, apoi se pun pe o hartie de copt la cuptor la 180 de grade C, pana se rumenesc,...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu cotlet de porc...

Postat de: trifadalia in Porc

Cotletul de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul de snitele, apoi se pune sare, piper si usturoi ( 1 catel), se lasa sa stea asa 2-3 ore. Spata de porc se toaca si se condimenteaza...Citeste continuarea

Friganele americane

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se taie în două fiecare felie de pâine toast. Ouăle se mixează cu zahărul brun, esența de vanilie și laptele cald. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și...Citeste continuarea

Paine cu cartofi

Postat de: RODIMUR in Piine

Cartofii se spală, se fierb în coajă, se lasă să se răcească bine, după care se decojesc și se pasează, sau se dau pe răzătoarea mică. Se frământă bine cartofii...Citeste continuarea

Dulceata de coacaze rosii

Postat de: Ina in Dulceata / Gem

Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute. Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna...Citeste continuarea

Lichior de nuci verzi

Postat de: Ina in Bauturi

Nucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga.  Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas. Turnam...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi, acrita cu moare...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina), se spală, se taie rondele și se pun la fiert, la foc iute, cu 3 litri de apă. Când se ridică spuma deasupra, se culege...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu salata de...

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Pasul 1 . Spălăm bine cartofii și îi înțepăm în câteva locuri cu furculița sau cu o scobitoare ca să nu se spargă la copt. Îi punem într-o tavă,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caise

Postat de: lucy2002 in Prajituri

Caisele se spala, se scot samburii si se taie in patru sau daca sunt mari se taie felii. Separam albusul de galbenus. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, cand incepe sa creasca, se...Citeste continuarea

Osso Buco la slow cooker Crock-Pot...

Postat de: miha in Slow Cooker

Am curatat legumele si le-am tocat cubulete. Am sters cu servetele de hartie feliile de rasol, apoi una dintre ele am tavalit-o prin faina. Am pregatit vasul aparatului Crock-Pot 4.7L Digital...Citeste continuarea

Cotlet de porc aromat la slow...

Postat de: miha in Slow Cooker

Pune condimentele pe o bucata de hartie de copt sau folie de aluminiu si amesteca-le. Leaga bucata de cotlet cu ata alimentara pentru a-i da o forma frumoasa. Unge carnea cu putin ulei, apoi...Citeste continuarea

Creveti decorticati in sos de lamaie

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Crevetii se curata foarte bine de coaja, cap, coada, apoi se pun intr-un castron, dupa care se clatesc in apa rece. Intr-un wok punem ulei de masline, 2-3 bucati de usturoi strivit si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caise si fulgi...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu pereti detasabili 36/22 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma....Citeste continuarea

Desert tort Semiluna

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și după ce încep să crească în volum, se adaugă treptat zahărul tos și vanilia, apoi...Citeste continuarea

Desert briose cu afine

Postat de: lucy2002 in Dulciuri

Afinele curatate, spalate se pun la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un bol mixam bine ouale intregi cu zaharul pana se fac crema, adaugam zaharul vanilinat, esenta de vanilie, praful de sare,...Citeste continuarea

Tocanita de vara, din cartofi

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se curăță cele două cepe, se spală, se taie grosier și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de...Citeste continuarea

Vinete bulgaresti pregatite la slow...

Postat de: privatelaura in Slow Cooker

Legumele se spala. Vinetele se taie rondele de 2-3 cm, apoi se taie in cuburi potrivite. Rosiile se spala, iar usturoiul se curata si se zdrobeste usor cu ajutorul unui cutit. Slow cooker-ul...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti, pregatiti la slow...

Postat de: privatelaura in Slow Cooker

Carnea se toaca cu ajutorul unei masini de tocat. Eu va recomand, pe cat posibil, sa tocati acasa orice bucata de carne, sa evitati sa cumparati direct tocata din magazin. Morcovii si ceapa se...Citeste continuarea

Tagliatelle cu sos de rosii si...

Postat de: rocsi_1612 in Paste

Spalati muschiuletul de porc, il stergeti cu niste servetele. Il taiati felii subtirele, apoi il condimentati cu sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc si praful de usturoi. Incingeti o tigaie,...Citeste continuarea

Desert tarta Perseide

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se spală vișinele, se scot sâmburii, păstrând doar câteva întregi, pentru decor și se lasă la zvântat. Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu rubarba

Postat de: Zamfira in Prajituri

Curățăm rubarbara, îndepărtăm coaja exterioară roșiatică-verzuie, se îndepărtează în fâșii. Feliem tijele de rubarbă în bucăți de 2 cm. Blatul...Citeste continuarea

Desert strudel cu mere

Postat de: Zamfira in Prajituri

Curățăm merele de coajă, le răzuim pe o răzătoare cu ochiuri mari, stoarcem zeama destul de bine. Amestecăm merele cu zahărul și scorțișoara. Călim merele 15 minute până...Citeste continuarea

Salata de dovlecei

Postat de: Geanina87 in Salate

Am spalat dovleceii, i-am curatat de coajă si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, i-am lăsat la scurs într-o strecuratoare, apasand cu lingura pt a se scurge cat mai...Citeste continuarea

Sufleu de cartofi dulci

Postat de: Xandrinne in Mancaruri de legume

  Fierbi cartofii cca 20 de minute sau până se înmoaie, după care îi scurgi și îi pasezi. Pui laptele la fiert împreună cu ceapa și rozmarinul. După ce...Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi si salata de...

Postat de: cristina1985 in Porc

Sfecla se spala si se curata cu un burete de sarma, daca nu aveti perie. Se pune in apa rece si se fierbe 2 ore, din momentul in care fierbe apa. Se lasa la racit. Chiftelele : usturoiul se da...Citeste continuarea

Sandwich cu somon afumat si crema...

Postat de: cristina1985 in Sandvisuri

Daca vreti sa va faceti crema de branza: se amesteca crema simpla cu marar tocat si daca trebuie, sare. Eu am preferat una cu verdeturi, din magazin. In acest caz, sa o gustati inainte de a o pune...Citeste continuarea

Ficat de curcan la gril, cu farfale...

Postat de: RODIMUR in Curcan

Mai întâi se prepară sosul, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/sos-picant-90886.html (Ceapa și usturoiul tăiate fin se călesc în ulei, la foc mic și se...Citeste continuarea

Prajitura cu caise si coacaze rosii

Postat de: privatelaura in Retete diabetici

Ingredientele pentru blat se lasa temperatura camerei pentru o ora. Se porneste cuptorul la 170 grade C. Se pune la indemana o tava cu hartie de copt. Fructele se spala si se lasa la scurs....Citeste continuarea

Flan cu caramel si scortisoara,...

Postat de: privatelaura in Retete diabetici

Se pregatesc 2 vase rotunde pentru copt (diametru 13 cm. Intr-un vas mic, se pun 3 lg de Green Sugar Gold si un cub mic de unt. Se pune pe foc, se lasa pana se topeste tot indulcitorul. Acum...Citeste continuarea

Desert bomboane cu nuca de cocos,...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Curmalele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calda. Se pot lasa de seara pana dimineata. Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii...Citeste continuarea

Supa de pui

Postat de: dantes in Supe

Se curata legumele si se taie in bucati mari si se pun la fiert impreuna cu aripile de pui. Cand sunt fierte toate, se strecoara. Se fierb taiteii circa 8 minute, se strecoara si se dau prin jet...Citeste continuarea

Supa rece de castravete cu avocado

Postat de: simona72 in Supe

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in felii, se pun in robot/blender si se pasireaza. Se taie avocado pe jumatate, se scoate samburele,...Citeste continuarea

Creier pane

Postat de: oanapl in Porc

Lași creierul în apă rece 15-20 minute pentru a ieși sângele. Îl speli bine și îl pui la fiert in apă rece cu sare 3-4 minute. Scoți creierul în...Citeste continuarea

Desert gogoasa infuriata

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Într-un bol punem zahărul, laptele și drojdia proaspătă. Amestecăm bine de tot și lăsăm 15 minute pentru a se activa. Într-un bol amestecăm toate ingediente, adăugăm...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute – buburuze

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Fierbem ouăle bine. Le curățăm, le tăiem în două, scoatem gălbenușul și le punem într-un bol. Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu pateul/lebărul, adăugăm 2...Citeste continuarea

Aperitiv colorat cu branza aromata

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Omogenizăm foarte bine toate ingredientele și lăsăm compoziția la frigider pentru 30 de minute. Apoi formăm bile de mărimea unei prune și le dăm prin condimentel de mai sus, pătrunjel,...Citeste continuarea

Supa de rosii cu tortellini

Postat de: RODIMUR in Supe

Ceapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amară. Se spală roșiile, se curăță de...Citeste continuarea

Pastitio cu carne de vita

Postat de: Bucataras in Spaghete

Toaca marunt ceapa si usturoiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mica.  Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, usturoiul si morcovul, caleste-le putin si adauga carnea...Citeste continuarea

Conservarea tarhonului

Postat de: Zamfira in Conserve

Perioada cea mai bună pentru conservare este primăvara, dar nici recoltarea de toamnă nu este greșită, singura diferență este că, frunzulițele de primăvară sunt mai finuțe,...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu salam si...

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Fasolea se taie marunt. Patrunjelul se toaca. Ceapa verde se taie rondele. Salamul se taie cuburi. Amestecati ingredientele pregatite cu iaurt grecesc, ulei, sare si...Citeste continuarea

File de cod cu zucchini

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Zuuchini daca este tanar, se curata coaja din loc in loc si se feliaza rondele. Se pun fileurile de peste intr-o tava incapatoare. Pe margine se aranjaza rondele de dovlecel....Citeste continuarea

Desert inghetata de banane si unt...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se prepară frișca din smântână naturală mixată cu zahărul tos fin, după care, când este gata, se dă la rece, în frigider. Bananele se...Citeste continuarea

Baghete crocante cu rosii si gris

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Se amesteca aluatul de la painea anterioara cu zahar, drojdie si putina faina . Se lasa 10 minute ca drojdia sa inceapa sa actioneze . Se pune restul de fainuri si sarea . Se...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vitel

Postat de: mihaelar63 in Mancare copii

Legumele se curata si se spala. Taiati radacinoasele, dovlecelul si ceapa cubulete. Fasolea verde se curata, se spala si se taie bucati mai mici. Carnea se taie...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si...

Postat de: oanapl in Mancare copii

Blatul: Albușurile cu un praf de sare le mixezi spumă tare. Separat mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul măcinat, adaugi gălbenușurile pe rând și mixezi bine. Separat...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]