Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2019 | 7083 vizualizari

 

Foarte gustoase și de efect, aceste briose aperitiv, pot fi servite, atât calde cât și reci și, mai ales, pot fi luate la pachet.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă mari
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 250 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • 750 gr mix de legume congelate
  • 100 gr cașcaval simplu
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 30 gr unt cu conținut redus de grăsime
  • 200 gr mușchi file, de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • chimen
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval:

Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate.

Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit.

Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper, puțin cimbru uscat și puțin busuioc. Adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția.

Încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.

Lăsăm compoziția10-12 minute, la odihnit, apoi încorporăm în ea: 2/3 din cașcavalul ras, mușchiul de porc și legumele cu sosul lăsat în tigaie. Nu le scurgem, că e tare gustos sosul.

Omogenizăm bine compoziția, umplem cu ea formele de brioșe și le așezăm într-o tavă de cuptor.

Coacem brioșele aperitiv pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.

În ultimele 5 minute, le scoatem din cuptor și presărăm peste ele restul de cașcaval ras și semințe de chimen.

Le lăsăm să se tempereze în forme, pentru a nu se deforma, apoi le putem servi simple, sau cu diverse sosuri.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]