Salau cu gremolata si orez

de cristina1985 in Salau, 6 Dec 2019 | 2447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g salau
  • 10 lg orez basmati /brun
  • Gremolata:
  • 6 catei usturoi
  • 1-2 legaturi patrunjel (eu am avut congelat)
  • coaja lamaie/lime
  • suc lamaie/lime
  • sare
  • 2-3 lg ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu gremolata si orez:

Gremolata: se taie patrunjelul marunt, se pune usturoiul pisat, coaja de lime sau lamaie si putin suc (dupa gust), sare, ulei (eu am folosit de masline, care nu a avut un gust puternic). Daca nu aveti un ulei bun, folositi de floarea soarelui. Se pastreaza la frigider, pentru a deveni mai aromat.

Salaul se spala,se taie si se presara sare (daca doriti si piper).Se pune intr-o tigaie cu apa,cat sa-l acopere si se lasa la fiert,cu capacul tras 50-60 minute.S-ar putea umfla spuma ,asa ca urmariti pana fierbe.Mai adaugati apa, daca este nevoie.

Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Cel basmati se fierbe 15 minute ,din momentul in care fierbe apa,iar cel brun cam 1 ora si ceva.Apa, puneti cat considerati (oricum absoarbe si dupa ce inchideti focul).Eu am fiert 5 lg orez basmati si 5 lg orez brun.Se scurge ,folosind o sita.

Salaul se ia usor si se pune in farfurie,iar deasupra se unge cu gremolata Se serveste alaturi de orez (scurs).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu gremolata si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau bonne femme