Taitei cu cascaval si telemea, la cuptor

de RODIMUR in Paste, 7 Ian 2019 | 4253 vizualizari

 

Ne plac mult pastele făinoase, iar dacă sunt preparate cu unt și multe brânzeturi, atunci ele sunt absolut delicioase. De regulă fac acest preparat cu tăiței de casă și atunci este și mai bun...

 

INGREDIENTE

  • 100 grame tăiței
  • 100 grame cașcaval
  • 100 grame telemea de vaci
  • 1 ou
  • 100 ml de smântână grasă
  • unt pentru uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taitei cu cascaval si telemea, la cuptor:

Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe.

Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă bine de apă.

Între timp se unge o tavă termorezistentă cu unt și se mixează oul cu smântâna, până se uniformizează compoziția.

Când tăițeii s-au scurs bine de apă, se pune o jumătate din ei în tava unsă cu unt. Peste ei se presară o jumătate din cantitatea de cașcaval răzuit.

Peste cașcavalul răzuit se distribuie relativ uniform cubulețele de telemea și apoi se acoperă totul cu restul de tăiței fierți și scurși de apă.

Se toarnă smântâna mixată cu ou peste tăiței, având grijă să pătrundă peste tot, uniform și se dă tava la cuptor pentru 15-20 de minute, până ce începe să se rumenească. Atunci se scoate preparatul din cuptor, se lasă 2-3 minute să se răcorească, după care se servește imediat, cald fiind încă.

 

TIPS-URI

1

După ce ați fiert tăițeii în apă clocotită cu sare, scurgeți-i bine, ca să nu adăugați apă la preparat. (Nu este nevoie de ea...!)

2

Nu adăugați sare în preparat, pentru că telemeaua este suficient de sărată, iar tăițeii au fiert deja în apă clocotită sărată.

3

Nu rumeniți tare preparatul în cuptor, pentru că riscați să se usuce. Când tăițeii încep să se rumenească ușor, scoateți tava din cuptor și după 2-3 minute serviți preparatul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu cascaval si telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

10.01.2019, 17:56

Așa este, Mihaela! Iar tăițeii sunt mai buni, în această combinație, decât alte paste, pentru că sunt mai moi, mai fini...Mulțumesc frumos!

dantes 1

11.01.2019, 11:12

Buni!

RODIMUR 1

11.01.2019, 11:43

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza si cascaval la cuptor