A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

SALATA DE FRUCTE CU SUNCA

Postat de: Roda in Salate

1.Marul se spala, se curata si se taie felii.Ananasul si piersicile se taie cubulete si se amesteca cu marul.Sunca presata se taie fasii si se amesteca cu fructele, la care se adauga si germenii...Citeste continuarea

Salata de oua umplute

Postat de: klausenburger in Aperitive / Garnituri

1. Taiati ouale in doua si asezati-le pe platou pe un pat din frunze de salata. Amestecati galbenusurile, smantana, usturoiul si mararul si umpleti albusurile. Printre ouale umplute aseyat...Citeste continuarea

SALATA COLORATA DE OREZ CU PIEPT...

Postat de: Roda in Salate

1.Se fierbe separat orezul alb si separat cel brun.Se strecoara si se lasa sa se scurga. 2.Ardeii,castravetii si ceapa rosie se curata si se taie cubulete.Maslinele se curata de sambure si se...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: Irina in Salate

Dupa ce am copt vinetele pentru salata de vinete , le-am lasat la scurs, le-am mixat cu ulei, am adaugat ceapa, sare ca la reteta obisnuita de salata de vinete. In plus am pus usturoi, rosii...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu crutoane

Postat de: miha in Supe

Feliile de paine le taiem cubulete mici,le punem in tava de aragaz,stropim cu ulei de masline si presaram cu sare. Dam la cuptor pana se rumenesc. Legumele curatate se pun la fiert in apa...Citeste continuarea

Sandwich Shrek

Postat de: Oana in Mancare copii

Senvisul se poate face in mai multe feluri, inlocuid ingredientele cu ce aveam prin frigider. Burgerul se poate inlocui cu o felie de sunca, iar ochii si urechile se pot face si cu rosii,...Citeste continuarea

Saviecuta cu mac, Baigli sau...

Postat de: Sabina in Prajituri

Prima data se face maiaua: punem drojdia intr-un bol, presaram zahar deasupra si amestecam bine. Adaugam laptele si presaram putina faina peste intreaga compozitie. In 5-10 minute, daca drojdia e...Citeste continuarea

Salata de artichoke(anghinare) si...

Postat de: boscodina in Salate

Inimile de artichoke se fierb in apa cu sare si sucul de la o jumatate de lamaie, pana se inmoaie ( sunt care le prefera doar o idee moi, pentru mine trebuie sa intre furculita ca in branza in...Citeste continuarea

Spaghete cu sos de ciuperci si sunca

Postat de: ala_oancea in Spaghete

Spaghetele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga sunca taiata cubulete, apoi ciupercile si mazarea. Cand sunt...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: Bunica in Salate

Se spala vinetele, se sterg si se pun la copt. Vinetele se aleg sa fie lunguiete, de culoare neagra spre mov si sa nu fie foarte tari. Eu le coc pe flacara ochiului de aragaz,pentru ca ies...Citeste continuarea

Supa de dovlecel cu smantana

Postat de: ala_oancea in Supe

Se toaca ceapa si ardeiul si se calesc putin. Se adauga dovleceii dati prin razatoare, apoi apa. Se lasa la fiert pana cand dovlecelul este proape gata. Se condimenteaza. Faina se amesteca bine...Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei

Postat de: ala_oancea in Supe

Se pune la fiert carnea de pui cu ceapa, morcovii, patrunjelul verde, legat cu o ata ca asa am vazut la mama :) si granulele knorr. Cand carnea este fiarta sa strecoara supa si se pune din nou...Citeste continuarea

SOS DE COACAZE

Postat de: Roda in Sosuri

1Intr-o cratita, se amesteca zaharul, faina,scortisoara,sarea si apa, se fierb pana ce zaharul s-a topit.Se adauga fructele si se continua fierberea pana sosul se leaga.(unele fructe se zdrobesc...Citeste continuarea

Salata Caprese

Postat de: leoflori in Salate

Le taiem, le feliem, le aranjam cum place ochiului, condimentam si papam! Citeste continuarea

Saramura de crap

Postat de: Oana in Crap / Caras

Pestele se spala si se condimenteaza dupa gust, apoi se frige pe gratar sau pe plita. Ardeiul gras si rosiile se spala si se coc si ele alaturi de peste. Cand s-au copt se decojesc si se toaca...Citeste continuarea

Salata cu nuca,mar si portocala

Postat de: miha in Salate

Intr-un vas de salata se amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele,daca optati pentru ele.Eu n-am pus. Merele se curata si li se indeparteaza cotorul.Se taie cubulete,la fel si portocala....Citeste continuarea

Salata americana

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Se fierb morcovii si ouale, cand sunt gata se taie cubulete ; la fel se procedeaza si cu sunca. Se face maioneza (din 2 oua un galbenun fiert si unul crud) Se amesteca toata ingredientele se...Citeste continuarea

Supa de rosii cu galuste

Postat de: Bunica in Supe

Intr-o oala de 3 l. se pun la fiert 2,5 l. apa in care se adauga ceapa(taiata marunt) ardeiul (taiat marunt), morcovul, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel(toate rase pe razatoarea mica)....Citeste continuarea

Salata de cruditati

Postat de: miha in Salate

Varza si ceapa le taiem fasii subtiri. Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica. Taiem cate un capacel la rosii si cu o lingurita scobim miezul. Amestecam legumele,saram si...Citeste continuarea

Salata cu orez,mazare,porumb si...

Postat de: miha in Salate

Orezul se caleste in uleiul incins,se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute. Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic....Citeste continuarea

Sos de rosii coapte cu usturoi

Postat de: Oana in Sosuri

Rosiile se spala, se sterg si se coc pe plita sau pe gratar. Se curata apoi de coaja si se paseaza cu furculita. Peste rosii se adauga usturoiul pisat, sare si apa si se omogenizeaza bine....Citeste continuarea

Sos cu conopida si castraveti

Postat de: Lily_Musat in Mancaruri cu carne

Spalam conopida si o desfacem in buchetele mici, punem 2 litri de apa la fiert pe aragaz si putina sare. Cand a dat apa in fiert punem conopida. Intre timp punem intr-o tigaie putin ulei si calim...Citeste continuarea

Sos cu bame

Postat de: Lily_Musat in Mancaruri de post

Punem intr-o tigaie ulei, punem ceapa si usturoiul sa se caleasca putin. Punem sucul de rosii si bamele fierte peste ceapa calita cu usturoi.Dupa ce se calesc putin punem apa fierbinte si mai...Citeste continuarea

SUPA DE PEPENE CU MENTA

Postat de: Roda in Supe

1.Se taie pepenele in doua.Se scot semintele.1/2 din pepene se taie bucati si se turmixeaza un blender cu 2 frunze de menta si 1 lingura de bautura pe baza de anason.(eu am folosit uzo)...Citeste continuarea

Supa cu galuste

Postat de: Lily_Musat in Supe

Intr-o cratita punem 2 litri de apa la fiert cu 2 linguri de ulei. Cand apa a inceput sa clocoteasca punem morcovul taiat feliute, ceapa taiata marunt, pastarnacul taiat cubulete si lasam sa...Citeste continuarea

Supa cu piept de pui si taitei

Postat de: Lily_Musat in Supe

Punem 2 litri de apa la fiert cu ulei si sare. Cand a dat in clocot punem legumele si lasam sa fiarba bine pana cand se farama. Adaugam delicatul cu gust de gaina si lasam sa mai fiarba putin....Citeste continuarea

SUPA DE CARNE CU TAIETEI DE CLATITE

Postat de: Roda in Supe

1.Se spala carnea si osul de vita  si se pun intr-o cratita mai mare.2.5 l. apa se toarna peste carne  si se pune cratita  la fiert ,pe foc mic, pana se aduna spuma. 2.Dupa ce se...Citeste continuarea

Sarmalute cu carne de porc si cu...

Postat de: Lily_Musat in Mancaruri cu carne

Tocam carnea de porc. Calim ceapa.Pregatim varza murata, pe care o clatim in apa.Punem orezul la inmuiat in apa calduta si scurgem apa.Amestecam carnea cu ceapa si cu orezul, punem putin sare si...Citeste continuarea

Sufle de dovlecei

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Razauim dovleceii (eu i-am razuit la robot), taiem cubulete sunca si ciolanul, faina o amestecam cu praful de copt intr-un castronel.Ceapa o taiem solzisori si o calim putin, ouale le batem spuma,...Citeste continuarea

Salata Spring Time

Postat de: Lily_Musat in Aperitive / Garnituri

Telina, pastarnacul, varza si cu 1 morcov le punem in robotul de bucatarie si le tocam foarte fin folosind lama de la robot. Un morcov il razuim cu razuitoarea mare de la robot, impreuna cu merele...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: miha in Supe

Zarzavatul tocat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare.Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga rosiile decojite si mixate.Se fierbe in continuare pana se inmoaie legumele. Se...Citeste continuarea

SUFLEU CU BROCCOLI

Postat de: adriana65 in Aperitive / Garnituri

Se spala broccoli, se desparte in buchetele mici. Se procedeaza ca si la conopida; se taie partea cotorului si se curata de frunze. Se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 7 minute....Citeste continuarea

SPARANGHEL GRATIN

Postat de: adriana65 in Aperitive / Garnituri

 Am scurs foarte bine apa de pe sparanghelul conservat. Am luat fiecare bucata de sparanghel si, in jurul lui am infasurat cate o bucata de bacon. Am pus toate bucatile intr-un vas...Citeste continuarea

Supa limpede de pui cu galuste

Postat de: miha in Supe

Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic,punand o parte din sare. Zarzavatul se pune cand carnea este fiarta pe jumatate.Se mai pot adauga si alte...Citeste continuarea

Salata cu ton si naut

Postat de: Sabina in Salate

Lasam nautul sa se inmoaie peste noapte, apoi il fierbem timp de 20 de minute intr-un vas cu apa si putina sare. Intre timp taiem bucatele mici castraveti si eliminam surplusul de saramura....Citeste continuarea

SOS DE CAPSUNI

Postat de: Roda in Sosuri

1.Se spala capsunile si se pun la scurs intr-un strecurator de plastic. 2.Se pun capsunile in blender si se mixeaza.Se adauga zaharul si se amesteca bine pana ce zaharul se dizolva.Se gusta si...Citeste continuarea

Sos englezesc de unt

Postat de: Bunica in Clasice

Intr-o tigaie pui untul sa se topeasca si il lasi pana ce devine maroniu. In acest moment ii adaugi otetul, amesteci bine, dar nu fierbi. Il asezonezi dupa gust si il poti servi la peste la...Citeste continuarea

Sos de rosii italian

Postat de: Bunica in Sosuri

Treci rosiile prin blender. Incalzesti uleiul, pui usturoiul si dupa un minut adaugi piureul de rosii. Lasi pe foc 10 minute.Il servesti cu ceapa taiata rondele. Daca folosesti rosii proaspete,...Citeste continuarea

Saratele

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Foaia de aluat o ungem cu oul batut. Separat dam pe razatoare cascavalul,apoi presaram peste aluat. Presaram si mac sau susan. Apoi cu un sucitor tasam bine amestecul de branza. Taiem...Citeste continuarea

Semlor

Postat de: ala_oancea in Prajituri

Se framanta aluatul si se lasa la dospit. Puteti pune si un ou in aluat, in reteta originala era, dar eu am uitat sa cumpar :) Se imparte apoi aluatul in opt bucati carora li se da o forma...Citeste continuarea

Supa de pastai

Postat de: ala_oancea in Supe

Se toaca ceapa si se caleste putin. Se adauga morcovul dat prin razatoare, apoi pastaii, apa si delikat. Se lasa sa fiarba pana cand pastaii sunt aproape gata. Se adauga smantana, otetul,...Citeste continuarea

Sufle de fasole verde

Postat de: ala_oancea in Aperitive / Garnituri

Fasolea se pune la fiert in apa cu sare, apoi se lasa la scurs. Se mixeaza ouale, se adauga smantana, apoi pesmetul, condimentele, cimbru uscat si mararul tocat. Se unge o tava de chec cu unt si...Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de: sandytza in Supe/Ciorbe

Se pun la fiert : cartoful, lintele, costita, carnatul, ceapa si morcovul. Se adauga sarea si piperul. Cand s-au fiert , se prajeste intr-o tigaie un pic de boia , se adauga pasta de rosii, se...Citeste continuarea

Salata de paste cu oua

Postat de: ala_oancea in Paste

Se fierb pastele si se lasa la scurs. Se amesteca apoi intr-un bol cu porumbul, ardeiul si salamul victoria taiat cubulete, mararul tocat si sare. Ouale se fierb si se taie in patru. Se pun...Citeste continuarea

SALAU LA CUPTOR

Postat de: Roda in Salau

1.Se portioneaza salaul. 2.Se pune apa la fiert cu morcovul, ceapa, boabele de piper, foaia de dafin,sare si otet.Cand apa clocoteste, se pun cele 10 portii de salau si se lasa cca. 10 minute...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: Bucataras Dragos in Salate

Se fierb cartofii, morcovii, pieptul de pui (cantitate dupa preferinta) si se toaca marunt. Se face o maioneza dintr-un galbenus fiert si ulei. Se amesteca cu ingredientele castravetii...Citeste continuarea

Spuma de capsuni si banane

Postat de: sandytza in Prajituri

Se bat albusurile cu zaharul spuma pe abur. Eu am fiert apa, apoi am luat oala de pe foc si am bagat bolul in ea ,cu grija sa nu intre apa in bol , si am batut albusurile.Eu nu am pus tot zaharul...Citeste continuarea

Salata cu bilute de labane

Postat de: boscodina in Salate

Ingredientele sosului se amesteca si se pune sosul la rece in frigider. Se rupe bucatele salata verde ,rosiile si castravetii se taie si se arunca elegant :) peste salata verde. Dovlecelul se...Citeste continuarea

STRUDEL CU DOVLEAC

Postat de: Roda in Prajituri

1.Se freca untul moale cu sarea si faina intr-un castron.Se adauga ouale si apa si se framanta bine 2 minute.Se lasa la rece 30 minute. 2.Se rade  dovleacul pe razatoarea mare.Se topeste...Citeste continuarea

Supa crema de legume cu morcovi tineri

Postat de: Lily_Musat in Supe

Punem intr-o oala apa la fiert, cam 3 kg de apa, iar cand da in fiert punem toate legumele.  Le lasam sa fiarba bine bine....  Scoatem telina si cartofii din oala si ii lasam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]