Spagetti Neapolitana
Postat de: Lily_Musat in SpagheteIntr-o tigaie punem putina apa cu ulei sa se inabuse pana ceapa devine translucida.Adaugam sucul de rosii peste ceapa si pasta de tomate. Lasam la foc mic sa fiarba putin amestecand din cand in...Citeste continuarea
Salata de fasole verde
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriSe curata fasolea, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Fasolea este fiarta cand devine sticloasa si intra furculita usor in ea. Pina se fierbe fasolea se curata usturoiul, se...Citeste continuarea
Salata de orez
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriSpalam orezul si il punem la fiert pentru un sfert de ora. Intre timp curatam, spalam si taiem legumele si verdeturile. Tocam si maslinele. Amestecam intr-un vas orezul fiert si racorit cu legume,...Citeste continuarea
Stelute vanilate
Postat de: Lily_Musat in DulciuriCoca pentru stelute am facut-o la masina de paine. Am folosit programul 8 Dough care sureaza 1:30h. Se amesteca intr-un castron ouale cu zaharul, laptele, margarina,esenta de vanilie, si sarea. Se...Citeste continuarea
Salata de broccoli cu sos vinegreta
Postat de: Bunica in SalateFierbeti timp de cateva minute in apa cu sare o capatana de broccoli,lasati-o sa se raceasca si taiati-o in bucati potrivite, care se pun intr-un castron. Spalati ciupercile din conserva...Citeste continuarea
Somon cu salata de cartofi
Postat de: kryky_55 in SomonCondimentati bine somonul dupa care ii acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana in momentul preparari. Curatati si taiati cartofii cubulete dupa care ii puneti la fiert cu apa...Citeste continuarea
Spaghete cu pui& ghebe
Postat de: Flori in SpagheteIntr-un vas de iena uns bine cu o lingura de ulei (de preferinta, ulei de masline) asezam frumos ghebele, aliniate in functie de varsta, marime si culoare .:))))) Pulpele si pieptul de pui se...Citeste continuarea
Spanakopita
Postat de: Sabina in Aperitive / GarnituriCuratam frunzele de spanac, le spala si le fierbem in apa cu putina sare. Scurgem bine de surplusul de apa si lasam deoparte spanacul. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul si adaugam spanacul,...Citeste continuarea
Salata de cartofi cu lapte batut
Postat de: Bucataras in Robert RainfordFierbeti cartofii, cu sare, intr-o oala mare, timp de 15-20 minute sau pina s-au patruns bine. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca Amestecati intr-un castron feliile de ardei cu oul...Citeste continuarea
Sufleu de dovlecel
Postat de: Bucataras in Jakob HausmannSe preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier. Se pun intr-o tigaie si se inabusa la foc moderat, pina se evapora lichidul. Se scot si se pun...Citeste continuarea
Salata cu somon si crutoane
Postat de: Oana in SalateBuun. Crutoane aveam de la pranz, ramase de la supa. Se taie o felie de paine in cubulete, a mea e mare si patrata, facuta la masina de paine :), si se rumeneste in cuptor. Somonul poate fi si...Citeste continuarea
SALATA CU BROCCOLI SI SUNCA DE CURCAN
Postat de: PARADIS in SalateDimineata am taiat broccoli marunt asa cum se vede in prima imagine. Am taiat ceapa marunt,si-am adaugat-o peste broccoli(se amesteca foarte bine inpreuna)Se lasa peste noapte intr-un loc...Citeste continuarea
Sirop de capsuni
Postat de: Bunica in Sirop / CompotSe curata capsunile de codite,se spala,se taie in doua si se pun intr-un castron mai mare .Se lasa 24ore, apoi se strecoara. Va luati o masura in functie de cantitatea de lichid care se formeaza...Citeste continuarea
Salata minut
Postat de: luminita20_2006 in SalateToate componentele se taie mai maricel se condimenteza se pune ulei si gata. pofta buna! Citeste continuarea
Salsa de legume cu capere
Postat de: Oana in SalateSe prepara salsa amestecand intr-un bol toate legumele taiate cubulete cu toate condimentele. S easezoneaza dupa gust cu sare si piper, se acopera si se lasa larece 30 de minute. Se orneaza cu...Citeste continuarea
Salata campestre
Postat de: Oana in SalateSe pune intr-un bol salata, cate o mana mare din fiecare tip, apoi se adauga rosiile si strugurii taiate pe jumatate, se pun stafidele si semintele si se asezoneaza dupa gust. Este absolut...Citeste continuarea
Sparanghel cu sunca de Serrano si...
Postat de: Oana in SalateSe curata sparanghelul si se decojesc tulpinile. Se fierb in apa cu sare 12-15 minute. Se scurg bine. Se amesteca sucul de lamaie, mustarul si mierea, impreuna cu sare si piper. Se freaca apoi...Citeste continuarea
SALATA CU BROCOLI
Postat de: luminita20_2006 in SalateBrocoli se spala si se pun sa fiarba, in apa deja clocotita, 4 min, cand sunt gata se scot intr-un vas cu apa rece si gheata pentru a pastra culoarea. Separat se fierb cartofii cu morcovul....Citeste continuarea
Saleuri cu smantana
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriIntr-un vas se pune faina, margarina, sarea, praful de copt si la urma smantana. Se amesteca bine toate componentele pana cand se formeaza un aluat tare. SE da la rece 1 ora. Du ce sa racit se...Citeste continuarea
Salata cu fasole
Postat de: ala_oancea in SalateSe amesteca toate ... si gata-i salata :) Citeste continuarea
salata de vara
Postat de: luminita20_2006 in SalateCartofii se curata si se taie cubulete mai mari ; se pun la fiert cu sare. Rosiile se taie felii iar castravetii rondele. Cand sunt gata cartofii si s-au racit se amesteca cu ceapa, care a...Citeste continuarea
Salata de patrunjel
Postat de: Sabina in SalateSe mixeaza bine bine ingredientele pana se fac pasta. Se serveste cu paine prajita unsa cu usturoi. Citeste continuarea
Salata cu varza si rosii
Postat de: Oana in SalateSe spala bine toate legumele. Varza se taie fideluta si se pune intr-un castron, apoi se adauga ceapa verde taiata rondele si deasupra rosiile taiate felii subtiri. Se presara mararul tocat fin si...Citeste continuarea
Supa crema de morcov
Postat de: Sabina in Mancare copiiCuratam legumele-morcovii si ceapa, le taiem cubulete si le punem la fiert cu un praf de sare. Rosii le curatam de coaja si le dam pe razatoare, obtinem astfel un suc de rosii foarte gustos. Dupa...Citeste continuarea
Sos pesto clasic
Postat de: Bucataras in ClasicePuneti busuiocul intr-un mojar impreuna cu semintele de pin, usturoiul si putin ulei Zdrobiti-le cu un pisalog pentru a obtine o pasta. Adaugati treptat uleiul ramas, apoi adaugati...Citeste continuarea
Sos pesto rosu
Postat de: Bucataras in Pt. pastePuneti busuiocul, patrunjelul, semintele de pin si usturoiul taiat marunt, rosiile uscate, pasta de rosii si uleiul de masline intr-un blander pina se amesteca bine si compozitia este...Citeste continuarea
Sos carbonara
Postat de: Bucataras in Pt. pasteFierbeti spaghetele intr-o cratita mare, cu apa clocotita si putin sarata timp de 10-12 minute Intre timp incingeti untul si uleiul intr-o tigaie pina cind se topeste untul. Adaugati...Citeste continuarea
Sos bolognez
Postat de: Bucataras in Pt. pasteincingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul si caliti-le la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie Adaugati carnea tocata si...Citeste continuarea
Sos tartar
Postat de: Bucataras in Clasice1. amestecati intr-un castron castraveciorii cu caperele, adaugati maioneza si amestecati bine bine, apoi incorporati smintina 2. incorporati otetul si verdeata, amestecati bine 3. acoperiti...Citeste continuarea
Sos remoulade
Postat de: Bucataras in Clasice1. Puneti caperele tocate, castraveciorii si fileul de ansoa intr-un castron mic si amestecati-le 2. Adaugati maioneza, mustarul si verdeata tocata si amestecati bine. Asezonati dupa gust cu...Citeste continuarea
Sos bordelez
Postat de: Bucataras in Clasice1. Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati sunca si lasati-o sa se prajeasca timp de 2 minute, amestecind. Adaugati ceapa, morcovul, ciupercile si caliti-le timp de aproximativ 8 minute sau pina cind...Citeste continuarea
Sos bechamel
Postat de: Bucataras in Clasice1. turnati laptele intr-o tigaie mica si adaugati ceapa, morcovul, foaia de dafin, boabele de piper si tulpinile de patrunjel. Lasati pe foc pina aproape da in clocot, apoi luati tigaia si...Citeste continuarea
Sos pentru friptura
Postat de: Bucataras in Clasice1. Topiti untul in tigaie, adaugati ceapa si caliti-o timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie 2. Adaugati rosiile, berea, otetul, sos worcestershire, pasta de rosii, zaharul si...Citeste continuarea
Sos de patrunjel
Postat de: Bucataras in Clasice1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine...Citeste continuarea
Sos rapid de rosii
Postat de: Bucataras in Clasice1 Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le usor timp de circa 8 minute, pina se inmoaie 2. Adaugati rosiile, pasta de rosii, vinul, zaharul, sarea, piperul si...Citeste continuarea
Sos alb de baza fara gluten
Postat de: Bucataras in Clasice1. Puneti malaiul intr-un castron si amestecati-l cu 4 linguri de lapte, obtinind astfel o pasta omogena. Incalziti laptele intr-o tigaie, la foc mediu, pina cind da in clocot, apoi turnati-l...Citeste continuarea
Sos alb de baza
Postat de: Bucataras in Clasice1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine...Citeste continuarea
Sos de brinza (Mornay)
Postat de: Bucataras in Clasice1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine...Citeste continuarea
SERBET DE LEVANTICA
Postat de: Roda in Dulciuri1.Intr-o cratita se pune apa si zaharul si , cand incepe sa clocoteasca si zaharul s-a dizolvat, se adauga florile de levantica si se fierb 10 minute, pe foc mic.Se ia cratita de pe foc si se lasa...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita
Postat de: ANCA in PuiCarnea am tocat-o eu la robotul de bucatarie, am amestecat-o cu orezul, ceapa si cateii de usturoi maruntiti, cimbru, patrunjelul tocat, un praf de sare si piper. Foile de vita de vie le-am...Citeste continuarea
Super salata
Postat de: Sabina in SalateCuratam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa cum dorim. Amestecam totul intr-un bol mare, adaugam si tonul, zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper si servim cu crutoane. Este o...Citeste continuarea
SALATA VERDE CU PIEPT DE PUI AFUMAT
Postat de: Roda in Salate1.Se spala salata si se rup frunzele. 2.Cascavalul si pieptul de pui se taie in cubulete. 3.Rosiile si ridichile se curata,se spala si se taie in felii. 4.Porumbul se scurge din...Citeste continuarea
Salata de fasole neagra
Postat de: miha in SalateFasolea o punem la "infuriat" in apa rece pentru cateva ore. O punem la fiert si schimbam apa de cateva ori.Dupa ce a fiert,scurgem de apa si lasam la racit. Ceapa o taiem solzisori,o...Citeste continuarea
SERBET DE VIOLETE
Postat de: Roda in Dulciuri1.Se pun toate ingredientele , cu exceptia florilor de violete, intr-un blender si se face un pireu. 2.Se pune pireul la rece ,in congelator, amestecand din cand in cand , ca sa se alifieze....Citeste continuarea
Scrumbie cu amestec chinezesc
Postat de: ANCA in PesteScrumbiile se cresteaza marunt, pentru ca oasele sa se patrunda bine si sa se inmoaie la cuptor. Intr-un vas yenna uns cu unt, se aseaza pestele, umplut cu felii de lamaie si ceapa taiata...Citeste continuarea
Salata cu ton
Postat de: ala_oancea in SalateSe spala si se scurge salata verde. Se rupe bucati si se aseaza pe platou. Se adauga ceapa verde tocata, tonul scurs de ulei, rosiile decojite si taiate cubulete, maslinele taiate felii. Se...Citeste continuarea
Somon afumat cu salata si portocale
Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri1.Salata se spala in mai multe ape ,se centrifugheaza , se rupe bucati si se pune deoparte. 2.Se curata portocalele ,se indeparteaza samburii si se desface in felii o portocala,iar din...Citeste continuarea
Supa de nectarine cu caise
Postat de: Roda in Supe1.Se spala fructele ,se pastreaza 2 caise pentru decor,iar restul se oparesc 1-2 minute ,dupa care se pun in apa rece.Se curata de pielite si de samburi ,se pun intr-o oala si se stropesc cu...Citeste continuarea
Supa de portocale cu cocos
Postat de: Roda in Supe1.Intr-o tigaie cu peretii mai inalti,in unt fierbinte se caleste carnea tocata ,se adauga prazul si praful de curry si se lasa sa se caleasca impreuna cateva minute. 2.Se toarna in tigaie supa...Citeste continuarea
Somon in sos alla diavola
Postat de: Bucataras in Jakob HausmannSomonul se prepara in tigaia de teflon sau pe gratar Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se calesc in ulei de masline, apoi se adauga mustarul. Se stinge cu vinul rosu. Se adauga sucul de...Citeste continuarea