A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Spagetti Neapolitana

Postat de: Lily_Musat in Spaghete

Intr-o tigaie punem putina apa cu ulei sa se inabuse pana ceapa devine translucida.Adaugam sucul de rosii peste ceapa si pasta de tomate. Lasam la foc mic sa fiarba putin amestecand din cand in...Citeste continuarea

Salata de fasole verde

Postat de: Bunica in Aperitive / Garnituri

Se curata fasolea, se spala si se pune la fiert in apa cu sare.  Fasolea este fiarta cand devine sticloasa si intra furculita usor in ea. Pina se fierbe fasolea se curata usturoiul, se...Citeste continuarea

Salata de orez

Postat de: Sabina in Aperitive / Garnituri

Spalam orezul si il punem la fiert pentru un sfert de ora. Intre timp curatam, spalam si taiem legumele si verdeturile. Tocam si maslinele. Amestecam intr-un vas orezul fiert si racorit cu legume,...Citeste continuarea

Stelute vanilate

Postat de: Lily_Musat in Dulciuri

Coca pentru stelute am facut-o la masina de paine. Am folosit programul 8 Dough care sureaza 1:30h. Se amesteca intr-un castron ouale cu zaharul, laptele, margarina,esenta de vanilie, si sarea. Se...Citeste continuarea

Salata de broccoli cu sos vinegreta

Postat de: Bunica in Salate

Fierbeti timp de cateva minute in apa cu sare o capatana de broccoli,lasati-o sa se  raceasca si taiati-o in bucati potrivite, care se pun intr-un castron. Spalati ciupercile din conserva...Citeste continuarea

Somon cu salata de cartofi

Postat de: kryky_55 in Somon

Condimentati bine somonul dupa care ii acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana in momentul preparari. Curatati si taiati cartofii cubulete dupa care ii puneti la fiert cu apa...Citeste continuarea

Spaghete cu pui& ghebe

Postat de: Flori in Spaghete

Intr-un vas de iena uns bine cu o lingura de ulei (de preferinta, ulei de masline) asezam frumos ghebele, aliniate in functie de varsta, marime si culoare .:))))) Pulpele si pieptul de pui se...Citeste continuarea

Spanakopita

Postat de: Sabina in Aperitive / Garnituri

Curatam frunzele de spanac, le spala si le fierbem in apa cu putina sare. Scurgem bine de surplusul de apa si lasam deoparte spanacul. Tocam ceapa, mararul si patrunjelul si adaugam spanacul,...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu lapte batut

Postat de: Bucataras in Robert Rainford

Fierbeti cartofii, cu sare, intr-o oala mare, timp de 15-20 minute sau pina s-au patruns bine. Luati-i de pe foc si lasati-i sa se raceasca Amestecati intr-un castron feliile de ardei cu oul...Citeste continuarea

Sufleu de dovlecel

Postat de: Bucataras in Jakob Hausmann

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala dovleceii, se curata de codite, se rad grosier. Se pun intr-o tigaie si se inabusa la foc moderat, pina se evapora lichidul. Se scot si se pun...Citeste continuarea

Salata cu somon si crutoane

Postat de: Oana in Salate

Buun. Crutoane aveam de la pranz, ramase de la supa. Se taie o felie de paine in cubulete, a mea e mare si patrata, facuta la masina de paine :), si se rumeneste in cuptor. Somonul poate fi si...Citeste continuarea

SALATA CU BROCCOLI SI SUNCA DE CURCAN

Postat de: PARADIS in Salate

Dimineata am taiat broccoli marunt asa cum se vede in prima imagine. Am taiat ceapa marunt,si-am adaugat-o peste broccoli(se amesteca foarte bine inpreuna)Se lasa peste noapte intr-un loc...Citeste continuarea

Sirop de capsuni

Postat de: Bunica in Sirop / Compot

Se curata capsunile de codite,se spala,se taie in doua si se pun intr-un castron mai mare .Se lasa 24ore, apoi se strecoara. Va luati o masura in functie de cantitatea de lichid care se formeaza...Citeste continuarea

Salata minut

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Toate componentele se taie mai maricel se condimenteza se pune ulei si gata. pofta buna! Citeste continuarea

Salsa de legume cu capere

Postat de: Oana in Salate

Se prepara salsa amestecand intr-un bol toate legumele taiate cubulete cu toate condimentele. S easezoneaza dupa gust cu sare si piper, se acopera si se lasa larece 30 de minute. Se orneaza cu...Citeste continuarea

Salata campestre

Postat de: Oana in Salate

Se pune intr-un bol salata, cate o mana mare din fiecare tip, apoi se adauga rosiile si strugurii taiate pe jumatate, se pun stafidele si semintele si se asezoneaza dupa gust. Este absolut...Citeste continuarea

Sparanghel cu sunca de Serrano si...

Postat de: Oana in Salate

Se curata sparanghelul si se decojesc tulpinile. Se fierb in apa cu sare 12-15 minute. Se scurg bine. Se amesteca sucul de lamaie, mustarul si mierea, impreuna cu sare si piper. Se freaca apoi...Citeste continuarea

SALATA CU BROCOLI

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Brocoli se spala si se pun sa fiarba, in apa deja clocotita, 4 min, cand sunt gata se scot intr-un vas cu apa rece si gheata pentru a pastra culoarea. Separat se fierb cartofii cu morcovul....Citeste continuarea

Saleuri cu smantana

Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas se pune faina, margarina, sarea, praful de copt si la urma smantana. Se amesteca bine toate componentele pana cand se formeaza un aluat tare. SE da la rece 1 ora. Du ce sa racit se...Citeste continuarea

salata de vara

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Cartofii se curata si se taie cubulete mai mari ; se pun la fiert cu sare. Rosiile se taie felii iar castravetii rondele. Cand sunt gata cartofii si s-au racit se amesteca cu ceapa, care a...Citeste continuarea

Salata de patrunjel

Postat de: Sabina in Salate

Se mixeaza bine bine ingredientele pana se fac pasta. Se serveste cu paine prajita unsa cu usturoi. Citeste continuarea

Salata cu varza si rosii

Postat de: Oana in Salate

Se spala bine toate legumele. Varza se taie fideluta si se pune intr-un castron, apoi se adauga ceapa verde taiata rondele si deasupra rosiile taiate felii subtiri. Se presara mararul tocat fin si...Citeste continuarea

Supa crema de morcov

Postat de: Sabina in Mancare copii

Curatam legumele-morcovii si ceapa, le taiem cubulete si le punem la fiert cu un praf de sare. Rosii le curatam de coaja si le dam pe razatoare, obtinem astfel un suc de rosii foarte gustos. Dupa...Citeste continuarea

Sos pesto clasic

Postat de: Bucataras in Clasice

Puneti busuiocul intr-un mojar impreuna cu semintele de pin, usturoiul si putin ulei Zdrobiti-le cu un pisalog pentru a obtine o pasta. Adaugati treptat uleiul ramas, apoi adaugati...Citeste continuarea

Sos pesto rosu

Postat de: Bucataras in Pt. paste

Puneti busuiocul, patrunjelul, semintele de pin si usturoiul taiat marunt, rosiile uscate, pasta de rosii si uleiul de masline intr-un blander pina se amesteca bine si compozitia este...Citeste continuarea

Sos carbonara

Postat de: Bucataras in Pt. paste

Fierbeti spaghetele intr-o cratita mare, cu apa clocotita si putin sarata timp de 10-12 minute Intre timp incingeti untul si uleiul intr-o tigaie pina cind se topeste untul. Adaugati...Citeste continuarea

Sos bolognez

Postat de: Bucataras in Pt. paste

incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul si caliti-le la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie Adaugati carnea tocata si...Citeste continuarea

Sos tartar

Postat de: Bucataras in Clasice

1. amestecati intr-un castron castraveciorii cu caperele, adaugati maioneza si amestecati bine bine, apoi incorporati smintina 2. incorporati otetul si verdeata, amestecati bine 3. acoperiti...Citeste continuarea

Sos remoulade

Postat de: Bucataras in Clasice

1. Puneti caperele tocate, castraveciorii si fileul de ansoa intr-un castron mic si amestecati-le 2. Adaugati maioneza, mustarul si verdeata tocata si amestecati bine. Asezonati dupa gust cu...Citeste continuarea

Sos bordelez

Postat de: Bucataras in Clasice

1. Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati sunca si lasati-o sa se prajeasca timp de 2 minute, amestecind. Adaugati ceapa, morcovul, ciupercile si caliti-le timp de aproximativ 8 minute sau pina cind...Citeste continuarea

Sos bechamel

Postat de: Bucataras in Clasice

1. turnati laptele intr-o tigaie mica si adaugati ceapa, morcovul, foaia de dafin, boabele de piper si tulpinile de patrunjel. Lasati pe foc pina aproape da in clocot, apoi luati tigaia si...Citeste continuarea

Sos pentru friptura

Postat de: Bucataras in Clasice

1. Topiti untul in tigaie, adaugati ceapa si caliti-o timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie 2. Adaugati rosiile, berea, otetul, sos worcestershire, pasta de rosii, zaharul si...Citeste continuarea

Sos de patrunjel

Postat de: Bucataras in Clasice

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine...Citeste continuarea

Sos rapid de rosii

Postat de: Bucataras in Clasice

1 Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le usor timp de circa 8 minute, pina se inmoaie 2. Adaugati rosiile, pasta de rosii, vinul, zaharul, sarea, piperul si...Citeste continuarea

Sos alb de baza fara gluten

Postat de: Bucataras in Clasice

1. Puneti malaiul intr-un castron si amestecati-l cu 4 linguri de lapte, obtinind astfel o pasta omogena. Incalziti laptele intr-o tigaie, la foc mediu, pina cind da in clocot, apoi turnati-l...Citeste continuarea

Sos alb de baza

Postat de: Bucataras in Clasice

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine...Citeste continuarea

Sos de brinza (Mornay)

Postat de: Bucataras in Clasice

1. Topiti untul intr-o tigaie mica, adaugati faina amestecind bine si lasati sa fiarba 1 minut, amestecind continuu. Luati tigaia de pe foc si adaugati treptat laptele, amestecind sau batind bine...Citeste continuarea

SERBET DE LEVANTICA

Postat de: Roda in Dulciuri

1.Intr-o cratita se pune apa si zaharul si , cand incepe sa clocoteasca si zaharul s-a dizolvat, se adauga florile de levantica si se fierb 10 minute, pe foc mic.Se ia cratita de pe foc si se lasa...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita

Postat de: ANCA in Pui

Carnea am tocat-o eu la robotul de bucatarie, am amestecat-o cu orezul, ceapa si cateii de usturoi maruntiti, cimbru, patrunjelul tocat, un praf de sare si piper. Foile de vita de vie le-am...Citeste continuarea

Super salata

Postat de: Sabina in Salate

Curatam si spalam toate legumele, apoi le taiem dupa cum dorim. Amestecam totul intr-un bol mare, adaugam si tonul, zeama de lamaie, condimentam cu sare si piper si servim cu crutoane. Este o...Citeste continuarea

SALATA VERDE CU PIEPT DE PUI AFUMAT

Postat de: Roda in Salate

1.Se spala salata si se rup frunzele. 2.Cascavalul si pieptul de pui se taie in cubulete. 3.Rosiile si ridichile  se curata,se spala si se taie in felii. 4.Porumbul se scurge din...Citeste continuarea

Salata de fasole neagra

Postat de: miha in Salate

Fasolea o punem la "infuriat" in apa rece pentru cateva ore. O punem la fiert si schimbam apa de cateva ori.Dupa ce a fiert,scurgem de apa si lasam la racit. Ceapa o taiem solzisori,o...Citeste continuarea

SERBET DE VIOLETE

Postat de: Roda in Dulciuri

1.Se pun toate ingredientele , cu exceptia florilor de violete, intr-un blender si se face un pireu. 2.Se pune pireul la rece ,in congelator, amestecand din cand in cand , ca sa se alifieze....Citeste continuarea

Scrumbie cu amestec chinezesc

Postat de: ANCA in Peste

Scrumbiile se cresteaza marunt, pentru ca oasele sa se patrunda bine si sa se inmoaie la cuptor. Intr-un vas yenna uns cu unt, se aseaza pestele, umplut cu felii de lamaie si ceapa taiata...Citeste continuarea

Salata cu ton

Postat de: ala_oancea in Salate

Se spala si se scurge salata verde. Se rupe bucati si se aseaza pe platou. Se adauga ceapa verde tocata, tonul scurs de ulei, rosiile decojite si taiate cubulete, maslinele taiate felii. Se...Citeste continuarea

Somon afumat cu salata si portocale

Postat de: Roda in Aperitive / Garnituri

1.Salata se spala in mai multe ape ,se centrifugheaza , se rupe bucati  si se pune deoparte. 2.Se curata portocalele ,se indeparteaza samburii si se desface in felii o portocala,iar din...Citeste continuarea

Supa de nectarine cu caise

Postat de: Roda in Supe

1.Se spala fructele ,se pastreaza 2 caise pentru decor,iar restul se oparesc 1-2 minute ,dupa care se pun in apa rece.Se curata de pielite si de samburi ,se pun intr-o oala  si se stropesc cu...Citeste continuarea

Supa de portocale cu cocos

Postat de: Roda in Supe

1.Intr-o tigaie cu peretii mai inalti,in unt fierbinte se caleste carnea tocata ,se adauga prazul si praful de curry si se lasa sa se caleasca impreuna cateva minute. 2.Se toarna in tigaie supa...Citeste continuarea

Somon in sos alla diavola

Postat de: Bucataras in Jakob Hausmann

Somonul se prepara in tigaia de teflon sau pe gratar Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se calesc in ulei de masline, apoi se adauga mustarul. Se stinge cu  vinul rosu. Se adauga sucul de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]