Supa crema de ciuperci
Postat de: ana in Supe/CiorbeNormal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /*...Citeste continuarea
Salata de icre de crap
Postat de: miha in Aperitive / GarnituriIcrel proaspete se trec printr-o sita pentru a indeparta pielitele. Se pune putina sare si se tin la rece cateva ore. Se amesteca cu mixerul turnand cate putin ulei, cantitatea marindu-se...Citeste continuarea
Supa-crema de sparanghel cu ou...
Postat de: laylalala in SupeSe incinge uleiul intr-o cratita, se adauga pastarnacul, prazul si ceapa verde si se calesc 10 minute amestecand din cand in cand pana cand ceapa si prazul s-au inmuiat. Intre timp se taie...Citeste continuarea
Snitel de salau
Postat de: vero_closca in Aperitive / Garniturise spala si se usuca fileurile de salau apoi se presara cu putina sare si piper.ouale se bat cu sare,boia,usturoiul granulat si rozmarinul.se trec fileurile prin faina,apoi prin ou si la final...Citeste continuarea
Salata de macrou afumat
Postat de: silvi0ara in PesteMacroul se curata de oase si piele,se rupe bucati si se pune intr-un castron.Marul se curata si se taie cubulete,morcovul se da pe razatoarea mica,cartofii se taie rondele,ceapa se taie...Citeste continuarea
Spuma de capsuni cu frisca
Postat de: nadina73 in DulciuriSe curata bine capsunile, se spala bine apoi se mixeaza cu blenderul. Frisca se bate bine cu zaharul, apoi se amesteca cu capsunile (se lasa si pt decor din frisca) Se pun in cupe sau boluri...Citeste continuarea
Semilune insiropate
Postat de: Julie in PrajituriPentru blat : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec...Citeste continuarea
Salata cu omleta
Postat de: cccris in SalateSe taie rosiile si ceapa, se adauga uleiul si otetul, brinza farimitata si se condimenteaza dupa gust. La sfirsit punem omleta taiata patratele si amestecam. Gata! Citeste continuarea
Salata cu macris si baby spanac
Postat de: Brindusa in SalateNimic special. Speli bine frunzele, le rupi cu mana daca sunt prea mari. Tai ceapa si ridichile dupa cum iti plac. Pui condimentele dupa cum iti plac. Este prima oara cand mananc salata asta...Citeste continuarea
Saramura de scrumbie
Postat de: Ina in PesteScrumbia se curata , se spala si se cresteaza din aproape in aproape pentru ca oasele sa se friga si sa nu mai creeze impediment la mancat. Se presara sare gronjoasa pe...Citeste continuarea
Supa crema de ciuperci
Postat de: inanna in SupeCiupercile, telina, ceapa curatate, taiate si spalate le-am sotat vreo 5 minute in unt. Am adaugat faina si am amesteat bine, pe urma laptele si supa, condimentele dupa gust si am lasat sa fiarba...Citeste continuarea
Supa de pui cu taietei de casa
Postat de: bitza in Supetaieteii:ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga faina treptat si se framanta un aluat tare.Se intinde ff bine(sa fie foaia subtire) si se taie fasii de marimi potrivite,formand taieteii.Se...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriMorcovii,pastarnacul,radacina de patrunjel si cartofii se spala bine si se pun la fiert. pana fierb legumele, se taie cubulete parizerul. castravetii se spala putin,se scurg si se taie...Citeste continuarea
Sparanghel alb cu topping crocant...
Postat de: laylalala in Aperitive / GarnituriIncinge uleiul intr-o tigaie, adauga pesmetul si prajeste-l pana cand devine crocant si s-a rumenit.Adauga cilli si paprika, amesteca si ia cratita de pe foc.Pune sparanghelul intr-o cratita,pe...Citeste continuarea
Salata cu ton si varza verde
Postat de: mihaelar63 in Salatevarza se taie fideluta , rosiile cuburi , ceapa rondele si se amesteca cu tonul si restul ingredientelor . Citeste continuarea
Supa cu leurda si salata verde
Postat de: mihaelar63 in Supe1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile . 2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ] se feliaza si se prajesc 1-2 min...Citeste continuarea
Salau cu sos picant
Postat de: vero_closca in SalauSalaul se curata ,se spala,se cresteaza si se fierbe in apa cu putina sare. Oul impreuna cu celelalte ingrediente se pun in blender si se mixeaza.iese un sos delicios care merge de minune cu...Citeste continuarea
Salata de primavara cu salau
Postat de: vero_closca in Salatepestele se spala,se usuca,se taie feliute subtiri,se condimenteaza cu sare si piper,se tavaleste prin faina si se prajeste in putin ulei.verdeturile se spala,ridichile se taie felii,frunzele de...Citeste continuarea
Shepherds Pie
Postat de: Roxana in VitaSe pun cartofii la fiert, din care se va face un piure cu margarina si putin lapte rece. Nu se face foarte moale. In alta oala se caleste ceapa taiata cu morcovul, se adauga carnea tocata si se...Citeste continuarea
Snitele de pui in aluat pufos cu bere
Postat de: ionela2682 in Puise feliaza cat mai subtire pieptul de pui , se sareaza ,pipereaza, si se trece printr-un aluat facut dintr-un ou batut in care ama daugat cateva linguri de faina. si am subtiat cu bere.( trebuie...Citeste continuarea
Spooky Cake
Postat de: laylalala in DulciuriPentru checul cu scortisoara Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava patrata de 20 cm. Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si coaja de lamaie.Adauga ouale,...Citeste continuarea
Strudel cu mere, migdale si stafide
Postat de: laylalala in PrajituriPentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o...Citeste continuarea
Saramura de scrumbie
Postat de: vero_closca in PesteSe curata,se spala si se usuca scrumbia apoi se cresteaza,se presara cu sare si piper si se frige pe gratarul incins impreuna cu cele 2 rosii. Intr-o cratita mai larga se pune 1 l de apa la...Citeste continuarea
Salata cu cabanos
Postat de: mihaelar63 in Salatecabanosul se taie rondele si se prajeste intr-o tigaie . se amesteca cu ceapa taiata marunt , porumbul si ridichile + castravetii taiati rondele . se pipareaza , se amesteca...Citeste continuarea
Supa banateana de ciuperci
Postat de: mihaelar63 in Supe1. legumele se curata si se spala . 2. ceapa taiata marunt, carnea taiata fasii si ardeiul taiat patrate se calesc usor in ulei , se aduga 3 l apa , ciupercile si usturoiul taiate...Citeste continuarea
Saramura de peste
Postat de: ana in PesteCrestam pestele ,il am cu sare si un strop de ulei si-l frigem sau il coacem incuptor cu firele de ceapa. Separat punem 1kg de apa cu o mana de sare sa clocoteasca,dupa ce a clocotit frecam...Citeste continuarea
Scovergi de primavara
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriSe framanta aluatul in care adaugam ceapa taiata fin ,mararul,patrunjelul si lasam la dospit. Pana creste aluatul razuim branza pe care o amestecam cu 2 linguri de iaurt . Cand aluatul este...Citeste continuarea
Sufleu de spanac
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriAm topit untul intr-o tigaie, am adaugat spanacul, am condimentat cu sare, piper si nucsoara si l-am lasat la inabusit. Apoi am adaugat smantana, parmezanul si am lasat putin la racit...Citeste continuarea
Supa de vara cu legume
Postat de: Sylvia in Supe/CiorbePreparare : se spala si de toaca marunt legumele; telina si pastranacul l-am facut pe razatoare iar conopida am portionat-o buchetele mici. Intr-un vas mai mare ( oala de fonta am folosit-o eu )...Citeste continuarea
Supa chinezeasca de creveti
Postat de: Sylvia in Fructe de marePreparare: se pun crevetii cu 500 ml de apa la fiert , se adauga cand telina taiata bucatele, sosul de soya, condimentele si se lasa la clocotit 10 minute. Dupa 10 minute adaugam ardeiul si la 2...Citeste continuarea
Scrumbie la cuptor
Postat de: silvi0ara in PesteSe curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se...Citeste continuarea
Spanac
Postat de: Julie in Mancaruri de postSe pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert. Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita. Ceapa se taie marunt si se...Citeste continuarea
Sufleu de branzeturi cu nucsoara
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriAlbusurile reci se bat spuma tare cu un praf de sare. Apo se adauga usor si pe rand galbenusurile, branzeturile rase, smantana, piperul si nucsoara. Se unge cu unt o forma...Citeste continuarea
Saculeti cu mere insiropati
Postat de: laylalala in PrajituriSe incinge cuptorul la 220⁰C. Se decojesc si se rad merele apoi se scurg bine de zeama (zeama se pastreaza) si se amesteca cu zeama de lamaie si stafidele. Intr-un vas, se amesteca cele 2 feluri...Citeste continuarea
Salata gustoasa de varza
Postat de: rocsi_1612 in SalateVarza se spala bine si se toaca fideluta sau se da pe razatoare, depinde de preferinte si se pune intr-un bol. Intr-un castron se amesteca putin ulei de masline, otet de mere, piper alb, sare...Citeste continuarea
Stufat de pui
Postat de: Brindusa in PuiFierbe ceapa/usturoiul verde intregi in apa cat sa le acopere, cam 10 minute (sa se inmoaie). Nu amesteca, ca sa nu se incurce cozile. Strecoara si pastreaza apa. Cand s-au racit rasuceste-le...Citeste continuarea
Scrumbie la cuptor
Postat de: vero_closca in PesteScrumbia se curata, se spala, se usuca, se cresteaza, se presara cu condimente in interior, se pune un fir de marar si unul de usturoi verde, sare, ulei de masline extravirgin, doua rondele...Citeste continuarea
Salata usoara de castraveti
Postat de: lia in SalateCastravetii si ridichile,se taie in felii foarte subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 15’, pentru a-si lasa zeama. Prazul si ceapa se taie fideluta, se presara putina sare si se lasa sa...Citeste continuarea
Supa de legume cu galuscute
Postat de: Sylvia in SupePreparare : spalam,curatam si maruntim bine toate legumele, le punem la calit pret de 2-3 minute intr-o lingura de ulei de masline la foc mic. ...Citeste continuarea
Salata de fructe
Postat de: silvi0ara in DulciuriInitial, fructele care au coaja se curata si se scot samburii(unde este cazul).Apoi toate fructele se taie cubulete mici,sau dupa preferinta. Apoi se pun intr-un bol mare toate fructel pe care le...Citeste continuarea
Salata italieneasca de fasole
Postat de: vero_closca in Salateceapa se curata,se spala si se taie pestisori apoi se spala iar.se scurge bine,se freaca cu putina sare si se pune intr-o salatiera.se adauga boabele de fasole si patrunjelul tocat fin.din ulei,...Citeste continuarea
Stufat de miel
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCarnea de miel se spala in apa rece. Punem intr-o cratita putin ulei se adauga ceapa uscata tocata marunt, apoi carnea si condimentele lasand la inabusit. Se adauga apa cat sa se acopere...Citeste continuarea
Supa de rosii
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeZarzavatul taiat si un piept de pui se fierb la foc mic sub capac. Cand totul este fiert, cu ajutorul unei spumiere se scoate atat zarzavatul cat si carnea. Zarzavatul se paseaza dupa care...Citeste continuarea
Sorbet de mere
Postat de: laylalala in DulciuriCurata merele de coaja, indeparteaza casutele cu samburi si taie-le felii.Stropeste-le cu zeama de lamaie si trece-le prin blender pentru a obtine un piure de mere. Separat, fierbi apa cu...Citeste continuarea
Sorbet de lamaie
Postat de: laylalala in DulciuriSe bat spuma tare albusurile.Se face un sirop din zahar si apa, la foc potrivit, pana ce zaharul s-a topit si lichidul a ajuns la punctul de fierbere.Se toarna siropul in fir subtire peste...Citeste continuarea
Sorbet de capsuni
Postat de: laylalala in DulciuriPune zaharul intr-o cratita cu 250 ml apa, lasa-l sa fiarba si gateste timp de 2 minute.Lasa siropul sa se raceasca complet. Fa capsunii piure intr-un blender.Adauga siropul racit si otetul si...Citeste continuarea
Semifreddo cu migdale
Postat de: laylalala in PrajituriInfasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa atarne pe margini. Bate albusurile pana ce devin ca spuma.Adauga 3 linguri de zahar pudra si...Citeste continuarea
Sufleu de ciocolata alba
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi
Postat de: bitza in Salatesosul bechamel:untul se pune la topit;separat se amesteca faina cu laptele avand grija sa nu se formeze cocoloase.Cand untul este topit se adauga laptele amestecand incontinuu pana se ingroase.Se...Citeste continuarea
Salata prajita
Postat de: eclerash in SalatePunem pieptul taiat fasii la calit,adaugam ciupercile,apoi si ardei si le tinem pe foc pana sunt gata urmand ca la final sa le stingem cu 2-3 linguri de sos soia.Intre timp taiem salata apoi...Citeste continuarea