A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Supa crema de ciuperci

Postat de: ana in Supe/Ciorbe

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /*...Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Icrel proaspete se trec printr-o sita pentru a indeparta pielitele. Se pune putina sare si se tin la rece cateva ore. Se amesteca cu mixerul turnand cate putin ulei, cantitatea marindu-se...Citeste continuarea

Supa-crema de sparanghel cu ou...

Postat de: laylalala in Supe

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga pastarnacul, prazul si ceapa verde si se calesc 10 minute amestecand din cand in cand pana cand ceapa si prazul s-au inmuiat. Intre timp se taie...Citeste continuarea

Snitel de salau

Postat de: vero_closca in Aperitive / Garnituri

se spala si se usuca fileurile de salau apoi se presara cu putina sare si piper.ouale se bat cu sare,boia,usturoiul granulat si rozmarinul.se trec fileurile prin faina,apoi prin ou si la final...Citeste continuarea

Salata de macrou afumat

Postat de: silvi0ara in Peste

Macroul se curata de oase si piele,se rupe bucati si se pune intr-un castron.Marul se curata si se taie cubulete,morcovul se da pe razatoarea mica,cartofii se taie rondele,ceapa se taie...Citeste continuarea

Spuma de capsuni cu frisca

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se curata bine capsunile, se spala bine apoi se mixeaza cu blenderul. Frisca se bate bine cu zaharul, apoi se amesteca cu capsunile (se lasa si pt decor din frisca) Se pun in cupe sau boluri...Citeste continuarea

Semilune insiropate

Postat de: Julie in Prajituri

Pentru blat   : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec...Citeste continuarea

Salata cu omleta

Postat de: cccris in Salate

Se taie rosiile si ceapa, se adauga uleiul si otetul, brinza farimitata si se condimenteaza dupa gust. La sfirsit punem omleta taiata patratele si amestecam. Gata! Citeste continuarea

Salata cu macris si baby spanac

Postat de: Brindusa in Salate

Nimic special. Speli bine frunzele, le rupi cu mana daca sunt prea mari. Tai ceapa si ridichile dupa cum iti plac. Pui condimentele dupa cum iti plac. Este prima oara cand mananc salata asta...Citeste continuarea

Saramura de scrumbie

Postat de: Ina in Peste

     Scrumbia se curata , se spala si se cresteaza din aproape in aproape pentru ca oasele sa se friga si sa nu mai creeze impediment la mancat. Se presara sare gronjoasa pe...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: inanna in Supe

Ciupercile, telina, ceapa curatate, taiate si spalate le-am sotat vreo 5 minute in unt. Am adaugat faina si am amesteat bine, pe urma laptele si supa, condimentele dupa gust si am lasat sa fiarba...Citeste continuarea

Supa de pui cu taietei de casa

Postat de: bitza in Supe

taieteii:ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga faina treptat si se framanta un aluat tare.Se intinde ff bine(sa fie foaia subtire) si se taie fasii de marimi potrivite,formand taieteii.Se...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Morcovii,pastarnacul,radacina de patrunjel si cartofii se spala bine si se pun la fiert. pana fierb legumele, se taie cubulete parizerul. castravetii se spala putin,se scurg si se taie...Citeste continuarea

Sparanghel alb cu topping crocant...

Postat de: laylalala in Aperitive / Garnituri

Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga pesmetul si prajeste-l pana cand devine crocant si s-a rumenit.Adauga cilli si paprika, amesteca si ia cratita de pe foc.Pune sparanghelul intr-o cratita,pe...Citeste continuarea

Salata cu ton si varza verde

Postat de: mihaelar63 in Salate

varza se taie fideluta , rosiile cuburi , ceapa rondele si se amesteca cu tonul si restul ingredientelor . Citeste continuarea

Supa cu leurda si salata verde

Postat de: mihaelar63 in Supe

1. legumele se curata , se spala impreuna cu verdeturile . 2. morcovul se razuieste , ceapa si ardeiul se taie cubulete , baconul[ in prealabil oparit ]  se feliaza si se prajesc 1-2 min...Citeste continuarea

Salau cu sos picant

Postat de: vero_closca in Salau

Salaul se curata ,se spala,se cresteaza si se fierbe in apa cu putina sare. Oul impreuna cu celelalte ingrediente se pun in blender si se mixeaza.iese un sos delicios care merge de minune cu...Citeste continuarea

Salata de primavara cu salau

Postat de: vero_closca in Salate

pestele se spala,se usuca,se taie feliute subtiri,se condimenteaza cu sare si piper,se tavaleste prin faina si se prajeste in putin ulei.verdeturile se spala,ridichile se taie felii,frunzele de...Citeste continuarea

Shepherds Pie

Postat de: Roxana in Vita

Se pun cartofii la fiert, din care se va face un piure cu margarina si putin lapte rece. Nu se face foarte moale. In alta oala se caleste ceapa taiata cu morcovul, se adauga carnea tocata si se...Citeste continuarea

Snitele de pui in aluat pufos cu bere

Postat de: ionela2682 in Pui

se feliaza cat mai subtire pieptul de pui , se sareaza ,pipereaza, si se trece printr-un aluat facut dintr-un ou batut in care ama daugat cateva linguri de faina. si am subtiat cu bere.( trebuie...Citeste continuarea

Spooky Cake

Postat de: laylalala in Dulciuri

Pentru checul cu scortisoara Incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava patrata de 20 cm. Bate untul cu zaharul.Adauga vanilia si coaja de lamaie.Adauga ouale,...Citeste continuarea

Strudel cu mere, migdale si stafide

Postat de: laylalala in Prajituri

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o...Citeste continuarea

Saramura de scrumbie

Postat de: vero_closca in Peste

Se curata,se spala si se usuca scrumbia apoi se cresteaza,se presara cu sare si piper si se frige pe gratarul incins impreuna cu cele 2 rosii. Intr-o cratita mai larga se pune 1 l de apa la...Citeste continuarea

Salata cu cabanos

Postat de: mihaelar63 in Salate

cabanosul se taie rondele si se prajeste intr-o tigaie . se amesteca cu ceapa taiata marunt , porumbul si ridichile + castravetii taiati rondele . se pipareaza , se amesteca...Citeste continuarea

Supa banateana de ciuperci

Postat de: mihaelar63 in Supe

1. legumele se curata si se spala .  2. ceapa taiata marunt, carnea taiata fasii si ardeiul taiat  patrate se calesc usor in ulei , se aduga 3 l apa , ciupercile si usturoiul taiate...Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de: ana in Peste

Crestam pestele ,il am cu sare si un strop de ulei si-l frigem sau il coacem incuptor cu firele de ceapa. Separat punem 1kg de apa cu o mana de sare sa clocoteasca,dupa ce a clocotit frecam...Citeste continuarea

Scovergi de primavara

Postat de: ana in Aperitive / Garnituri

Se framanta aluatul in care adaugam ceapa taiata fin ,mararul,patrunjelul si lasam la dospit. Pana creste aluatul razuim branza pe care o amestecam cu 2 linguri de iaurt . Cand aluatul este...Citeste continuarea

Sufleu de spanac

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Am topit untul intr-o tigaie, am adaugat spanacul, am condimentat cu sare, piper si nucsoara si l-am lasat la inabusit. Apoi am adaugat smantana, parmezanul si am lasat  putin la racit...Citeste continuarea

Supa de vara cu legume

Postat de: Sylvia in Supe/Ciorbe

Preparare : se spala si de toaca marunt legumele; telina si pastranacul l-am facut pe razatoare iar conopida am portionat-o buchetele mici. Intr-un vas mai mare ( oala de fonta am folosit-o eu )...Citeste continuarea

Supa chinezeasca de creveti

Postat de: Sylvia in Fructe de mare

Preparare: se pun crevetii cu 500 ml de apa la fiert , se adauga cand telina taiata bucatele, sosul de soya, condimentele si se lasa la clocotit 10 minute. Dupa 10 minute adaugam ardeiul si la 2...Citeste continuarea

Scrumbie la cuptor

Postat de: silvi0ara in Peste

Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se...Citeste continuarea

Spanac

Postat de: Julie in Mancaruri de post

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert. Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita. Ceapa se taie marunt si se...Citeste continuarea

Sufleu de branzeturi cu nucsoara

Postat de: madi_marin in Aperitive / Garnituri

Albusurile reci se bat spuma tare cu un praf de sare. Apo se adauga usor  si pe rand galbenusurile, branzeturile rase, smantana, piperul si nucsoara. Se unge cu unt o forma...Citeste continuarea

Saculeti cu mere insiropati

Postat de: laylalala in Prajituri

Se incinge cuptorul la 220⁰C. Se decojesc si se rad merele apoi se scurg bine de zeama (zeama se pastreaza) si se amesteca cu zeama de lamaie si stafidele. Intr-un vas, se amesteca cele 2 feluri...Citeste continuarea

Salata gustoasa de varza

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Varza se spala bine si se toaca fideluta sau se da pe razatoare, depinde de preferinte si se pune intr-un bol. Intr-un castron se amesteca putin ulei de masline, otet de mere, piper alb, sare...Citeste continuarea

Stufat de pui

Postat de: Brindusa in Pui

Fierbe ceapa/usturoiul verde intregi in apa cat sa le acopere, cam 10 minute (sa se inmoaie). Nu amesteca, ca sa nu se incurce cozile. Strecoara si pastreaza apa. Cand s-au racit rasuceste-le...Citeste continuarea

Scrumbie la cuptor

Postat de: vero_closca in Peste

Scrumbia se curata, se spala, se usuca, se cresteaza, se presara cu condimente in interior, se pune un fir de marar si unul de usturoi verde, sare, ulei de masline extravirgin, doua rondele...Citeste continuarea

Salata usoara de castraveti

Postat de: lia in Salate

Castravetii si ridichile,se taie in felii foarte subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 15’, pentru a-si lasa zeama. Prazul si ceapa se taie fideluta, se presara putina sare si se lasa sa...Citeste continuarea

Supa de legume cu galuscute

Postat de: Sylvia in Supe

    Preparare : spalam,curatam si maruntim bine toate legumele,  le punem la calit pret de 2-3 minute intr-o lingura de ulei de masline la foc mic.   ...Citeste continuarea

Salata de fructe

Postat de: silvi0ara in Dulciuri

Initial, fructele care au coaja se curata si se scot samburii(unde este cazul).Apoi toate fructele se taie cubulete mici,sau dupa preferinta. Apoi se pun intr-un bol mare toate fructel pe care le...Citeste continuarea

Salata italieneasca de fasole

Postat de: vero_closca in Salate

ceapa se curata,se spala si se taie pestisori apoi se spala iar.se scurge bine,se freaca cu putina sare si se pune intr-o salatiera.se adauga boabele de fasole si patrunjelul tocat fin.din ulei,...Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Carnea de miel se spala in apa rece. Punem intr-o cratita putin ulei se adauga ceapa uscata tocata marunt, apoi carnea si condimentele lasand  la inabusit. Se adauga apa cat sa se acopere...Citeste continuarea

Supa de rosii

Postat de: medioto59 in Supe/Ciorbe

Zarzavatul taiat si un piept de pui se fierb la foc mic sub capac. Cand totul este fiert, cu ajutorul unei spumiere se scoate atat zarzavatul cat si carnea. Zarzavatul se paseaza dupa care...Citeste continuarea

Sorbet de mere

Postat de: laylalala in Dulciuri

Curata merele de coaja, indeparteaza casutele cu samburi si taie-le felii.Stropeste-le cu zeama de lamaie si trece-le prin blender pentru a obtine un piure de mere. Separat, fierbi apa cu...Citeste continuarea

Sorbet de lamaie

Postat de: laylalala in Dulciuri

Se bat spuma tare albusurile.Se face un sirop din zahar si apa, la foc potrivit, pana ce zaharul s-a topit si lichidul a ajuns la punctul de fierbere.Se toarna siropul in fir subtire peste...Citeste continuarea

Sorbet de capsuni

Postat de: laylalala in Dulciuri

Pune zaharul intr-o cratita cu 250 ml apa, lasa-l sa fiarba si gateste timp de 2 minute.Lasa siropul sa se raceasca complet. Fa capsunii piure intr-un blender.Adauga siropul racit si otetul si...Citeste continuarea

Semifreddo cu migdale

Postat de: laylalala in Prajituri

Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa atarne pe margini. Bate albusurile pana ce devin ca spuma.Adauga 3 linguri de zahar pudra si...Citeste continuarea

Sufleu de ciocolata alba

Postat de: epurasha2bb in Prajituri

Se bat albusurile cu un praf de sare tare pana sta lipit de fundul castronului.Separat se amesteca bine zaharul cu galbenusurile si apoi se adauga usor in spuma de albusuri.Se amesteca usor de...Citeste continuarea

Salata calda de cartofi

Postat de: bitza in Salate

sosul bechamel:untul se pune la topit;separat se amesteca faina cu laptele avand grija sa nu se formeze cocoloase.Cand untul este topit se adauga laptele amestecand incontinuu pana se ingroase.Se...Citeste continuarea

Salata prajita

Postat de: eclerash in Salate

Punem pieptul taiat fasii la calit,adaugam ciupercile,apoi si ardei si le tinem pe foc pana sunt gata urmand ca la final sa le stingem cu 2-3 linguri de sos soia.Intre timp taiem salata apoi...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]