A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Saramura de caras

Postat de: vero_closca in Crap / Caras

Cureti,speli si usuci pestele,il crestezi si-l dai cu sare grunjoasa si putin ulei si-l frigi pe gratarul incins impreuna cu cepele verzi..Din usturoiul pisat,sare si ulei pregatesti un mujdei mai...Citeste continuarea

Sote de morcovi cu piept de pui- pt...

Postat de: pusikmea in Mancare copii

Intr-o craticioara punem morcovii taiati rondele, peste ei turnam uleiul si apa/supa de pui si le lasam sa fiarba la foc mic, pana cand morcovii sunt aproape fierti si apa a inceput sa scada....Citeste continuarea

Salata de conopida cu ceapa verde

Postat de: rivka in Salate

Conopida se desface buchetele si se pune la fiert pe foc pana se moaie, se incearca cu o furculita. Se scurge apoi de apa, se piseaza cu batatorul de puree, se adauga buchetul de ceapa verde...Citeste continuarea

Snitel din piept de pui

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

Se dezoseaza pieptul de pui, se taie feliute subtiri, se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust. Separat se face urmatoarea compozitie: Se bat bine ouale,...Citeste continuarea

Salata de varza cu kaiser

Postat de: vero_closca in Salate

Se taie varza fideluta si se freaca cu putina sare. Kaiserul se taie cubulete si se adauga langa varza. Se presara cu piper alb,se pune si maioneza. Se amesteca usor si se serveste! Citeste continuarea

Stiuca umpluta

Postat de: anuta in Peste

Se curata stiuca de solzi,.i se scot intestinele si urechile, apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele,lasand numai pielea cu un strat subtire de carne. Se...Citeste continuarea

Salata de varza cu rosii

Postat de: ela in Salate

Se spala varza,se curata,se taie in doua si se scoate cotorul apoi se taie fasii subtiri,se amesteca cu dare se framanta bine si se lasa sa stea 10minute.Intre timp se face...Citeste continuarea

Sos pentru oua rosii

Postat de: mihaelar63 in Sosuri

verdeturile se toaca si se amesteca cu restul ingredientelor . Citeste continuarea

Stiuca in scutec de bacon

Postat de: anuta in Peste

-1.Se curata stiuculita de solzi si  intestine,se indeparteaza urechile si se spala in mai multa ape reci,apoi cu un cutit bine ascutit i se indeparteaza sira spinarii cu o parte din...Citeste continuarea

Supa-crema de mazare cu menta si...

Postat de: laylalala in Supe

Pentru supa, pune ceapa cu cartoful, usturoiul si zeama de supa de legume intr-o cratita pe foc potrivit si lasa-le sa fiarba 15-20 minute pana cand cartoful s-a inmuiat.Pastreaza 2 linguri de...Citeste continuarea

Supa de curcan cu legume julien

Postat de: ela in Supe/Ciorbe

Se pune pulpa de curcan la fiert in apa cu sare,vegeta si un cub concentrat de legume si se fierbe 30minute. Morcovul si pastarnacul se taie fasii julien,cartoful se curata,la fel si ceapa....Citeste continuarea

Salata de spanac

Postat de: ionela2682 in Salate

se spala spanacul foarte bine  ,dupa care se rupe intr-un bol, se taie ceapa si ridichiile de marime potrivita se sareaza,piperaza se adauga ulei si otet si gata! o salata delicioasa! Citeste continuarea

Salata de varza cu morcov

Postat de: vero_closca in Salate

spala si curata legumele. morcovul si telina se dau pe razatoarea mare,varza se taie fideluta,apoi se amesteca si se presara cu sare si suc de lamaie. se adauga maioneza si piperul alb ,se...Citeste continuarea

Sirop de trandafiri

Postat de: epurasha2bb in Sirop / Compot

petalele de la vreo 45-50 de trandafiri se fierb cu un pliculet de sare de lamaie,in aprox 4 litri de apa si apoi se lasa pe a doua zi acoperit.Apoi se fierbe cu zahar, cam dublu decat zeama,apoi...Citeste continuarea

Supa de legume cu taietei

Postat de: Sylvia in Supe

Punem pe foc o oala de marime media si incingem in ea o lingura de ulei. Cand este incins uleiul punem morcovul, patrunjelul si pastranacul  dat pe razatoare si le lasam sa se caleasca cateva...Citeste continuarea

Stufat de pui

Postat de: bitza in Pui

Carnea se frige separat in tava sau in tigaie pana se rumeneste.Intr-o cratita se pun cateva lg de ulei si se caleste cepa si usturoiul taiate in bucati mai mari.Cand s-a fript carnea se pune...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu spanac

Postat de: vero_closca in Salate

SE SPALA SI SE CUTATA LEGUMELE.MORCOVUL,TELINA,MERELE SE DAU PE RAZATOAREA MARE IAR FRUNZELE DE SPANAC SE RUP, APOI TOATE SE PUN INTR-O SALATIERA.DIN SARE,PIPER,ULEI SI SUC DE LAMAIE SE PREPARA...Citeste continuarea

Salata "bogata"

Postat de: vero_closca in Salate

Se spala bine legumele, se usuca cu un servet si se taie dupa preferinta. Se condimenteaza cu sare si piper, se pun maslinele si porumbul scurs, se adauga si uleiul. Se amesteca usor si se...Citeste continuarea

Supa de linte

Postat de: susu in Supe/Ciorbe

Se pune lintea la fiert si se fierbe circa 30 (la foc mic dupa ce da in fiert). Se taie ceapa, usturoiul si se rumenesc putin in uleiul de masline, dupa care se toarna peste lintea care fierbe....Citeste continuarea

Spaghete cu legume si kaizer

Postat de: susu in Spaghete

Se pune 1 l de apa la fiert cu un praf de sare si putin ulei pentru a nu se lipi spaghetele intre ele. Cand da in clocot se pun pastele si se lasa sa fiarba “al dente” ( fierte pe...Citeste continuarea

Salata de pui cu sfecla

Postat de: susu in Salate

Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare  si condimente si se taie cubulete sau fasii. Salata verde se desface, se spala bine si se rupe in fasii nu prea mari. Porumbul din conserva se...Citeste continuarea

Salatica de sfecla rosie

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Sfecla se spala bine. se pune intr-o oala cu apa la fiert. cand e fiarta ,se lasa la racit. dupa care se curata de coaja. se da pe razatoarea mica. hreanul se spala ,se curata si se...Citeste continuarea

Saltimbocca din cotlet de porc cu...

Postat de: Sylvia in Porc

Garnitura a fost cartofi tiganesti si cartofi taranesti aurii, insotiti de salata de sfecla rosie.  Se pun pe grill  cotletele de porc condimentate bine si se lasa fiecare cate 5...Citeste continuarea

Saratele gustoase

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Apa se pune la incalzit. faina se pune intr-un lighean. peste faina se pune untura,chimenul si sarea si apa calda atat cat sa iese un aluat tare, usor de modelat. cand e gata aluatul,se...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

    --maioneza: doua galbenusuri(unul crud,unul fiert) 400gr ulei sare zeama de lamaie galbenusul fiert se trece printr-o sita fina si se amesteca cu cel crud se...Citeste continuarea

Sos de vin

Postat de: janet in Sosuri

Se pune apa la fiert impreuna cu concentratul de vita .Separat intr-o craticeoara punem untul,ceapa rosie,piperul boabe si foile de dafin,lasam sa se caleasca 2 minute ,apoi daugam vinul si lasam...Citeste continuarea

salata cu crenvursti

Postat de: luminita20_2006 in Salate

Pentru ca salata sa fie o reusita va recomand sa luati crenvusti de cea mai buna caliate pentru ca stiti voi se simte diferenta:D. Cartofii se pun la fiert dupa ce sunt gata se curata de coaja...Citeste continuarea

Salata de boeuf

Postat de: susu in Salate

Se spala cartofii cu buretele de sarma si se pun la fiert cu coaja cu tot. Separat in alta oala se fierb impreuna morcovii, telina, albitura si puiul. Eu fierb carnea impreuna cu legumele pentru...Citeste continuarea

sarmalute din piept de curcan

Postat de: pusikmea in Curcan

Pieptul de curcan se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miezul de paine muiat si stors, ceapa calita in 2 linguri ulei. Se adauga orezul spalat, sare si piper. Se fac sarmalute. Pe...Citeste continuarea

sote de morcovi cu ficatei pt pitici

Postat de: pusikmea in Mancare copii

Intr-o craticioara punem morcovii taiati rondele, peste ei turnam uleiul si apa/supa de pui si le lasam sa fiarba la foc mic, pana cand morcovii sunt aproape fierti si apa a inceput sa scada....Citeste continuarea

Secretul oului roşu~~ Ouăle mele...

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

eu le fac doar rosii, sangele lui Hristos era rosu asa ca ..nah, fiecare cu piticii lui... Se vopsesc ouale asa cum scrie pe pachet daaaaaaar... inainte Ouale trebuie sa le spalati bine bine...Citeste continuarea

sarmalute din orez

Postat de: ionela2682 in Mancaruri de post

se caleste ceapa in ulei  ,se adauga ,ardeiul taiat marunt, morcovul ras si se amesteca bine .se stinge cu bulion se adauga orezul spalat  dar si o cana de apa si se continua...Citeste continuarea

Supa de curcan

Postat de: susu in Supe/Ciorbe

Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica, se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat morcovii se taie felii sau...Citeste continuarea

Salata de orez cu ton

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Se pune supa pe foc cu putina sare si cand incepe sa fiarba se adauga orezul. Se amesteca cu lingura de doua ori in el, se pune deasupra o folie de aluminiu si se strange etans iar apoi se pune un...Citeste continuarea

Salata de macrou sau hering afumat

Postat de: susu in Salate

Se spala bine cartofii si se fierb in coaja impreuna cu morcovii. mazarea si niste condimente pentru a le da putin gust legumelor.Se cojesc cartofii si se taie cubulete ca pentru salata. Se...Citeste continuarea

Sarmalute combinate si cu costita

Postat de: nadina73 in Porc

Se caleste ceapa putin apoi se pune orezul si condimentele apoi se ameteca cu carnea si oul si 4-5 linguri pasta de tomate dupa care se impacheteaza sarmalutele ( eu le fac mai mici)...Citeste continuarea

Salata de ton

Postat de: Sylvia in Salate

 Stoarcem bine tonul si il despartim pe lamele si le taiem cu grija. Taiem cu placa ondulata pentru un aspect mai frumos castravetele si ardeii copti,  taiem sau rupem bucati mici salata...Citeste continuarea

Somon cu sos de sofran si orez

Postat de: Sylvia in Somon

 Preparare : punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si adaugam o felie de lamaie. Dupa ce este calita adaugam supa si lasam sa clocoteasca putin .   ...Citeste continuarea

Salata de piept de gisca

Postat de: janet in Salate

Se fierb cartofii ,morcovii si pieptul de gisca,cind s-au racit se taie cubulete foarte mici,la fel procedam cu castravetii si gogosarii.Adaugam si mazarea ,saram si piparam si amestecam totul cu...Citeste continuarea

Supa de curcan cu taietei de casa

Postat de: Sylvia in Supe

 Am pus carnea cu legumele la fiert  impreuna cu o lingura de vegeta mea naturala ( puteti pune delikat de legume), cateva boabe de piper si putina sare si m-am ocupat de taietei ....Citeste continuarea

Salata de cruditati

Postat de: Sylvia in Salate

Preparare: curatam castravetele lasand cate o fasie mica din loc in loc pt aspect, il taiem rondele la fel si ridichiile . Eu am folosit placa ondulata pentru a le taia ca sa dau un aspect mai...Citeste continuarea

Saratele de sarbatoare

Postat de: ela in Aperitive / Garnituri

Se lasa sa se dezghete foile la temperatura camerei si se decupeaza cu formele de biscuiti din aluat.Se ung cu oul batut,se presara chimen deasupra si se dau la cuptor 15minute,pana se rumenesc...Citeste continuarea

Salata de ruccola cu piersici,...

Postat de: laylalala in Salate

Se incinge o tigaie tip gratar la foc potrivit.Se aseaza caisele in tigaie si se prajesc cateva minute pana cand s-au rumenit uosr. Intr-un vas, se pun frunzele de ruccola.Se adauga caisele...Citeste continuarea

SALATA DE BOEUF CU BACON SI CASCAVAL

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se taia toate cubulete mici ,apoi se pune mazarea ,(daca vreti puteti sa tocati pieptul ,noi l-am taiat cubulete mici) si smantana se ameteca bine toate apoi se pune maioneza Se decoreaza dupa...Citeste continuarea

salata de boeuf

Postat de: pusikmea in Salate

Se pun la fiert cartofii impreuna cu mazarea, morcovii si carnea. separat punem ouale la fiert. Cand au fiert toate se taie cubulete mici. Se taie gogosarii si castravetii in...Citeste continuarea

Sunca de Paste

Postat de: Sylvia in Mezel de casa

  Am pus sunca la fiert in apa cat sa treaca peste ea, cu cateva crengute de cimbru, 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia, 2 catei de usturoi  si boabe de piper .   Este gata...Citeste continuarea

Stufat de miel in vas roman

Postat de: Oana in Oaie

Carnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm. Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece....Citeste continuarea

Sarmalute cu pasat in vas roman-post

Postat de: nadina73 in Mancaruri de post

Se curata ceapa si ciupercile si se toaca apoi se pune ceapa la calit in putin ulei dupa care se pun ciupercile tocate si se calesc apoi se pune pasatul spalat foarte bine (cred ca l-am spalat in...Citeste continuarea

Sa ciocnim un ou si Paste Fericit

Postat de: Brindusa in Aperitive / Garnituri

In primul rand, dragi Bucatarasi, va doresc sa aveti niste sarbatori pline de dragoste si bucate gustoase (nu prea multe, ca strica la sanatate) Si am aici cateva oua pe care vreau sa le...Citeste continuarea

Spuma de capsuni

Postat de: Sylvia in Dulciuri

 Preparare : am spalat in mai multe ape si i-am sters pe fiecare cu un servet absorbant de hartie.  Dupa aceea mixam capsunile cu 2 linguri de zahar, eu am folosit minirobotul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]