Saramura de caras
Postat de: vero_closca in Crap / CarasCureti,speli si usuci pestele,il crestezi si-l dai cu sare grunjoasa si putin ulei si-l frigi pe gratarul incins impreuna cu cepele verzi..Din usturoiul pisat,sare si ulei pregatesti un mujdei mai...Citeste continuarea
Sote de morcovi cu piept de pui- pt...
Postat de: pusikmea in Mancare copiiIntr-o craticioara punem morcovii taiati rondele, peste ei turnam uleiul si apa/supa de pui si le lasam sa fiarba la foc mic, pana cand morcovii sunt aproape fierti si apa a inceput sa scada....Citeste continuarea
Salata de conopida cu ceapa verde
Postat de: rivka in SalateConopida se desface buchetele si se pune la fiert pe foc pana se moaie, se incearca cu o furculita. Se scurge apoi de apa, se piseaza cu batatorul de puree, se adauga buchetul de ceapa verde...Citeste continuarea
Snitel din piept de pui
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneSe dezoseaza pieptul de pui, se taie feliute subtiri, se spala, se lasa la scurs si se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust. Separat se face urmatoarea compozitie: Se bat bine ouale,...Citeste continuarea
Salata de varza cu kaiser
Postat de: vero_closca in SalateSe taie varza fideluta si se freaca cu putina sare. Kaiserul se taie cubulete si se adauga langa varza. Se presara cu piper alb,se pune si maioneza. Se amesteca usor si se serveste! Citeste continuarea
Stiuca umpluta
Postat de: anuta in PesteSe curata stiuca de solzi,.i se scot intestinele si urechile, apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele,lasand numai pielea cu un strat subtire de carne. Se...Citeste continuarea
Salata de varza cu rosii
Postat de: ela in SalateSe spala varza,se curata,se taie in doua si se scoate cotorul apoi se taie fasii subtiri,se amesteca cu dare se framanta bine si se lasa sa stea 10minute.Intre timp se face...Citeste continuarea
Sos pentru oua rosii
Postat de: mihaelar63 in Sosuriverdeturile se toaca si se amesteca cu restul ingredientelor . Citeste continuarea
Stiuca in scutec de bacon
Postat de: anuta in Peste-1.Se curata stiuculita de solzi si intestine,se indeparteaza urechile si se spala in mai multa ape reci,apoi cu un cutit bine ascutit i se indeparteaza sira spinarii cu o parte din...Citeste continuarea
Supa-crema de mazare cu menta si...
Postat de: laylalala in SupePentru supa, pune ceapa cu cartoful, usturoiul si zeama de supa de legume intr-o cratita pe foc potrivit si lasa-le sa fiarba 15-20 minute pana cand cartoful s-a inmuiat.Pastreaza 2 linguri de...Citeste continuarea
Supa de curcan cu legume julien
Postat de: ela in Supe/CiorbeSe pune pulpa de curcan la fiert in apa cu sare,vegeta si un cub concentrat de legume si se fierbe 30minute. Morcovul si pastarnacul se taie fasii julien,cartoful se curata,la fel si ceapa....Citeste continuarea
Salata de spanac
Postat de: ionela2682 in Salatese spala spanacul foarte bine ,dupa care se rupe intr-un bol, se taie ceapa si ridichiile de marime potrivita se sareaza,piperaza se adauga ulei si otet si gata! o salata delicioasa! Citeste continuarea
Salata de varza cu morcov
Postat de: vero_closca in Salatespala si curata legumele. morcovul si telina se dau pe razatoarea mare,varza se taie fideluta,apoi se amesteca si se presara cu sare si suc de lamaie. se adauga maioneza si piperul alb ,se...Citeste continuarea
Sirop de trandafiri
Postat de: epurasha2bb in Sirop / Compotpetalele de la vreo 45-50 de trandafiri se fierb cu un pliculet de sare de lamaie,in aprox 4 litri de apa si apoi se lasa pe a doua zi acoperit.Apoi se fierbe cu zahar, cam dublu decat zeama,apoi...Citeste continuarea
Supa de legume cu taietei
Postat de: Sylvia in SupePunem pe foc o oala de marime media si incingem in ea o lingura de ulei. Cand este incins uleiul punem morcovul, patrunjelul si pastranacul dat pe razatoare si le lasam sa se caleasca cateva...Citeste continuarea
Stufat de pui
Postat de: bitza in PuiCarnea se frige separat in tava sau in tigaie pana se rumeneste.Intr-o cratita se pun cateva lg de ulei si se caleste cepa si usturoiul taiate in bucati mai mari.Cand s-a fript carnea se pune...Citeste continuarea
Salata de cruditati cu spanac
Postat de: vero_closca in SalateSE SPALA SI SE CUTATA LEGUMELE.MORCOVUL,TELINA,MERELE SE DAU PE RAZATOAREA MARE IAR FRUNZELE DE SPANAC SE RUP, APOI TOATE SE PUN INTR-O SALATIERA.DIN SARE,PIPER,ULEI SI SUC DE LAMAIE SE PREPARA...Citeste continuarea
Salata "bogata"
Postat de: vero_closca in SalateSe spala bine legumele, se usuca cu un servet si se taie dupa preferinta. Se condimenteaza cu sare si piper, se pun maslinele si porumbul scurs, se adauga si uleiul. Se amesteca usor si se...Citeste continuarea
Supa de linte
Postat de: susu in Supe/CiorbeSe pune lintea la fiert si se fierbe circa 30 (la foc mic dupa ce da in fiert). Se taie ceapa, usturoiul si se rumenesc putin in uleiul de masline, dupa care se toarna peste lintea care fierbe....Citeste continuarea
Spaghete cu legume si kaizer
Postat de: susu in SpagheteSe pune 1 l de apa la fiert cu un praf de sare si putin ulei pentru a nu se lipi spaghetele intre ele. Cand da in clocot se pun pastele si se lasa sa fiarba “al dente” ( fierte pe...Citeste continuarea
Salata de pui cu sfecla
Postat de: susu in SalatePieptul de pui se fierbe in apa cu sare si condimente si se taie cubulete sau fasii. Salata verde se desface, se spala bine si se rupe in fasii nu prea mari. Porumbul din conserva se...Citeste continuarea
Salatica de sfecla rosie
Postat de: rocsi_1612 in SalateSfecla se spala bine. se pune intr-o oala cu apa la fiert. cand e fiarta ,se lasa la racit. dupa care se curata de coaja. se da pe razatoarea mica. hreanul se spala ,se curata si se...Citeste continuarea
Saltimbocca din cotlet de porc cu...
Postat de: Sylvia in PorcGarnitura a fost cartofi tiganesti si cartofi taranesti aurii, insotiti de salata de sfecla rosie. Se pun pe grill cotletele de porc condimentate bine si se lasa fiecare cate 5...Citeste continuarea
Saratele gustoase
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriApa se pune la incalzit. faina se pune intr-un lighean. peste faina se pune untura,chimenul si sarea si apa calda atat cat sa iese un aluat tare, usor de modelat. cand e gata aluatul,se...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri--maioneza: doua galbenusuri(unul crud,unul fiert) 400gr ulei sare zeama de lamaie galbenusul fiert se trece printr-o sita fina si se amesteca cu cel crud se...Citeste continuarea
Sos de vin
Postat de: janet in SosuriSe pune apa la fiert impreuna cu concentratul de vita .Separat intr-o craticeoara punem untul,ceapa rosie,piperul boabe si foile de dafin,lasam sa se caleasca 2 minute ,apoi daugam vinul si lasam...Citeste continuarea
salata cu crenvursti
Postat de: luminita20_2006 in SalatePentru ca salata sa fie o reusita va recomand sa luati crenvusti de cea mai buna caliate pentru ca stiti voi se simte diferenta:D. Cartofii se pun la fiert dupa ce sunt gata se curata de coaja...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: susu in SalateSe spala cartofii cu buretele de sarma si se pun la fiert cu coaja cu tot. Separat in alta oala se fierb impreuna morcovii, telina, albitura si puiul. Eu fierb carnea impreuna cu legumele pentru...Citeste continuarea
sarmalute din piept de curcan
Postat de: pusikmea in CurcanPieptul de curcan se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miezul de paine muiat si stors, ceapa calita in 2 linguri ulei. Se adauga orezul spalat, sare si piper. Se fac sarmalute. Pe...Citeste continuarea
sote de morcovi cu ficatei pt pitici
Postat de: pusikmea in Mancare copiiIntr-o craticioara punem morcovii taiati rondele, peste ei turnam uleiul si apa/supa de pui si le lasam sa fiarba la foc mic, pana cand morcovii sunt aproape fierti si apa a inceput sa scada....Citeste continuarea
Secretul oului roşu~~ Ouăle mele...
Postat de: ionix in Aperitive / Garniturieu le fac doar rosii, sangele lui Hristos era rosu asa ca ..nah, fiecare cu piticii lui... Se vopsesc ouale asa cum scrie pe pachet daaaaaaar... inainte Ouale trebuie sa le spalati bine bine...Citeste continuarea
sarmalute din orez
Postat de: ionela2682 in Mancaruri de postse caleste ceapa in ulei ,se adauga ,ardeiul taiat marunt, morcovul ras si se amesteca bine .se stinge cu bulion se adauga orezul spalat dar si o cana de apa si se continua...Citeste continuarea
Supa de curcan
Postat de: susu in Supe/CiorbeCarnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica, se fierbe la foc mic, se spumeaza. Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat morcovii se taie felii sau...Citeste continuarea
Salata de orez cu ton
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe pune supa pe foc cu putina sare si cand incepe sa fiarba se adauga orezul. Se amesteca cu lingura de doua ori in el, se pune deasupra o folie de aluminiu si se strange etans iar apoi se pune un...Citeste continuarea
Salata de macrou sau hering afumat
Postat de: susu in SalateSe spala bine cartofii si se fierb in coaja impreuna cu morcovii. mazarea si niste condimente pentru a le da putin gust legumelor.Se cojesc cartofii si se taie cubulete ca pentru salata. Se...Citeste continuarea
Sarmalute combinate si cu costita
Postat de: nadina73 in PorcSe caleste ceapa putin apoi se pune orezul si condimentele apoi se ameteca cu carnea si oul si 4-5 linguri pasta de tomate dupa care se impacheteaza sarmalutele ( eu le fac mai mici)...Citeste continuarea
Salata de ton
Postat de: Sylvia in SalateStoarcem bine tonul si il despartim pe lamele si le taiem cu grija. Taiem cu placa ondulata pentru un aspect mai frumos castravetele si ardeii copti, taiem sau rupem bucati mici salata...Citeste continuarea
Somon cu sos de sofran si orez
Postat de: Sylvia in SomonPreparare : punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si adaugam o felie de lamaie. Dupa ce este calita adaugam supa si lasam sa clocoteasca putin . ...Citeste continuarea
Salata de piept de gisca
Postat de: janet in SalateSe fierb cartofii ,morcovii si pieptul de gisca,cind s-au racit se taie cubulete foarte mici,la fel procedam cu castravetii si gogosarii.Adaugam si mazarea ,saram si piparam si amestecam totul cu...Citeste continuarea
Supa de curcan cu taietei de casa
Postat de: Sylvia in SupeAm pus carnea cu legumele la fiert impreuna cu o lingura de vegeta mea naturala ( puteti pune delikat de legume), cateva boabe de piper si putina sare si m-am ocupat de taietei ....Citeste continuarea
Salata de cruditati
Postat de: Sylvia in SalatePreparare: curatam castravetele lasand cate o fasie mica din loc in loc pt aspect, il taiem rondele la fel si ridichiile . Eu am folosit placa ondulata pentru a le taia ca sa dau un aspect mai...Citeste continuarea
Saratele de sarbatoare
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe lasa sa se dezghete foile la temperatura camerei si se decupeaza cu formele de biscuiti din aluat.Se ung cu oul batut,se presara chimen deasupra si se dau la cuptor 15minute,pana se rumenesc...Citeste continuarea
Salata de ruccola cu piersici,...
Postat de: laylalala in SalateSe incinge o tigaie tip gratar la foc potrivit.Se aseaza caisele in tigaie si se prajesc cateva minute pana cand s-au rumenit uosr. Intr-un vas, se pun frunzele de ruccola.Se adauga caisele...Citeste continuarea
SALATA DE BOEUF CU BACON SI CASCAVAL
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taia toate cubulete mici ,apoi se pune mazarea ,(daca vreti puteti sa tocati pieptul ,noi l-am taiat cubulete mici) si smantana se ameteca bine toate apoi se pune maioneza Se decoreaza dupa...Citeste continuarea
salata de boeuf
Postat de: pusikmea in SalateSe pun la fiert cartofii impreuna cu mazarea, morcovii si carnea. separat punem ouale la fiert. Cand au fiert toate se taie cubulete mici. Se taie gogosarii si castravetii in...Citeste continuarea
Sunca de Paste
Postat de: Sylvia in Mezel de casaAm pus sunca la fiert in apa cat sa treaca peste ea, cu cateva crengute de cimbru, 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia, 2 catei de usturoi si boabe de piper . Este gata...Citeste continuarea
Stufat de miel in vas roman
Postat de: Oana in OaieCarnea de miel se curata de piele, se spala si se taie in bucati potrivite. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie in bucati de 2-3 cm. Vasul roman se pune l ainmuiat in apa rece....Citeste continuarea
Sarmalute cu pasat in vas roman-post
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe curata ceapa si ciupercile si se toaca apoi se pune ceapa la calit in putin ulei dupa care se pun ciupercile tocate si se calesc apoi se pune pasatul spalat foarte bine (cred ca l-am spalat in...Citeste continuarea
Sa ciocnim un ou si Paste Fericit
Postat de: Brindusa in Aperitive / GarnituriIn primul rand, dragi Bucatarasi, va doresc sa aveti niste sarbatori pline de dragoste si bucate gustoase (nu prea multe, ca strica la sanatate) Si am aici cateva oua pe care vreau sa le...Citeste continuarea
Spuma de capsuni
Postat de: Sylvia in DulciuriPreparare : am spalat in mai multe ape si i-am sters pe fiecare cu un servet absorbant de hartie. Dupa aceea mixam capsunile cu 2 linguri de zahar, eu am folosit minirobotul...Citeste continuarea