Supa rapida de peste cu legume
Postat de: Corina33 in Supe/CiorbeSe curata si se spala zarzavaturile. Se pun 2 litri de apa la fiert. Se taie rondele morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Telina si cartofii se taie cuburi. Cand fierbe apa se adauga legumele...Citeste continuarea
Salata italiana cu dressing aromat
Postat de: luminita20_2006 in SalateSe pun apa la fiert cu sare cand da in clocot se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Rosiile si ardeiul se taie cuburi salamul bucatele mai mici. Se amesteca toate...Citeste continuarea
Sos italian pentru salate
Postat de: luminita20_2006 in Pt salateSe toaca toate ingredientele apoi se pun in blender cu ulei, otet si mierea. Se mixeaza bine pana cand devine o pasta. Dressingul obtinut si ramas se poate pune intr-un recipient si pastra...Citeste continuarea
Sarmalute ardelenesti
Postat de: diaconta in Mancaruri cu carneSe pune apa la fiert cu putina sare.Se oparesc frunzele de varza doar atat cat sa se inmoaie putin. Morcovul se curata si se razuieste. Se toaca carnea, e de preferat carnea cu putina...Citeste continuarea
Supa de pui, indiana
Postat de: Ina in Supe/CiorbeCepele si morcovii taiate cubulete se calesc 2-3 minute in uleiul si untul topite, amestecand continuu. Se...Citeste continuarea
Salata calda cu peste si legume
Postat de: Julie in PesteIntr-o tigaie cu 2 linguri ulei se pun legumele,nedecongelate, si se lasa la calit 7-8 minute, acoperite cu un capac si amestecand din cand in cand. Se asezoneaza legumele cu sare si piper si...Citeste continuarea
Salata de conopida
Postat de: diaconta in SalateConopida se desface buchetele,se spala si se pune sa fiarba in apa cu putina sare. Se strecoara,se lasa sa se raceasca si se paseaza. Din cele doua galbenusuri se face o maioneza incorporand...Citeste continuarea
Salata cu piept de pui si ciuperci
Postat de: diaconta in SalatePieptul de pui se taie,se condimenteaza si se face la gratar.Dupa ce s-a racit se taie bucati mai mici. Morcovii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se spala ceapa,se taie si se...Citeste continuarea
Sos Remoulade cu smantana
Postat de: lili in Pt. carneSmantana se freca bine cu ulei, sare si piper. Apoi se adauga castraveciorul murat dat pe razatoare si scurs bine sau tocat marunt. se serveste la peste, rasol de vita sau legume fierte. Citeste continuarea
Salata de spanac
Postat de: mimmi in SalateSe spala spanacul,si se rupe bucatele. Se fierb ouale tari si se taie felii,la fel ca si rosia.Se pune peste rosie si spanac putin otet,eventual si putin ulei de masline si se amesteca.Se...Citeste continuarea
Supa de gulie
Postat de: vero_closca in Supecureti,speli si tai legumele dupa preferinta.le calesti putin in ulei si stingi cu apa(mai multa sau mai putina ...depinde cat de groasa vrei supa.cand sunt fierte pe jumatate legumele adaugi...Citeste continuarea
Snitele in sos de ceapa
Postat de: lili in VitaPortionam carnea si o batem obtinand snitele. Ceapa o taiem marunt si o punem la calit. Peste ea punem ardeiul si pe urma carnea. Lasam sa se mai caleasca pana ce carnea isi schimba culoarea si...Citeste continuarea
Supa de brocolli
Postat de: jolygina in Supese curata morcovii,ceapa si brocolli se curata si se desfac buchetele cat mai mici morcovii se calesc putin cu ceapa dupa care se adauga si buchetele de borcolli si se toarna cam 2 litri jumate...Citeste continuarea
Salata caprese
Postat de: mihaelar63 in Salatese feliaza mozzarela se spala si se feliaza rosiile se aranjeaza intercalat feliile de rosii cu cele de mozarela + frunzele de busuioc se sareaza se pipareaza se stropesc cu ulei de...Citeste continuarea
Supa de rosii cu pipote si...
Postat de: adasev12 in SupeMai intai se pun ranzicile( sau pipote, cum li se mai spune...) si inimioarele la fiert in apa cu sare intr-o cratita si se lasa vreo 30 min, timp in care se mai aduna din cand in cand spuma de...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: jolygina in Salatese coc vinetele (eu le coc in cuptor sa nu fac fum) Dupa ce se coc vinetele se curata si de pun la scurs pe un tocator de lemn ,daca se poate se toaca cu un cutit de lemn se toaca ceapa...Citeste continuarea
Salata de vinete cu iaurt
Postat de: rocsi_1612 in Salatevinetele se pun si se coc. le lasam sa se raceasca apoi le curatam. dupa, le tocam cu un cutit sau in blender. pregatim maioneza. intr-un bol adaugam galbenusul crud cu galbenusul fier...Citeste continuarea
Salata de surimi cu legume
Postat de: luminita20_2006 in SalateVarza se taie fideluta. Morcovul se da prin razatoare, iar rurimi se tai cubulete. Porumbul se scurge de zeama. Se amesteca toate ingredientele. Se poate servi si a doua zi. Citeste continuarea
Salata simpla de vinete
Postat de: Julie in SalateVinetele se coc , se curata de coaja ,apoi se lasa sa se scurga bine de zeama. Vinetele se coc direct pe flacara- este cel mai indicat mod, recomandat de foarte multi bucatari. Se...Citeste continuarea
Sufleu de ardei gras
Postat de: Julie in Mancaruri de legumeCeapa se curata ,se spala si se taie pestisori. Se pune la calit in 2-3 linguri ulei, impreuna cu ardeiul gras si dovlecelul -taiate in cuburi mici si ardeiul iute -taiat rondele subtiri....Citeste continuarea
Sufleu de cas afumat
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe rade casul si se amesteca cu ouale batute bine.Se adauga smantana,laptele si apoi faina sub forma de ploaie.Se amesteca bine si daca este nevoie se mai adauga sare(eu nu am mai adaugat pentru...Citeste continuarea
Supa rapida de rosii cu mazare si...
Postat de: Corina33 in SupeSe curata morcovul si usturoiul. Morcovul se da pe razatoarea mare, iar usturoiul se toaca cubulete. Se calesc ambele in ulei incins aprox. 3-4 minute, apoi se adauga piureul de rosii si 2 litri...Citeste continuarea
Salata de fructe in jumatati de pepene
Postat de: Corina33 in SalateSe spala bine pepenii, se sterg si se taie in doua. Se scot samburii cu o lingura si o parte din miez astfel incat sa ramana o margine de aprox. 2 cm. Se taie miezul scos in bucatele. Se spala...Citeste continuarea
Supa crema de sfecla rosie
Postat de: ionela2682 in Supe/Ciorbe-legumele se vor taia cubulete potrivite si se pun la fiert in apa cat sa le acopere, cu putina sare- -se pun in blender dupa care se adauga 1 cub de unt,sare s piper ,se completeaza cu apa...Citeste continuarea
Sosul la aripioare
Postat de: anisoara in SosuriGustul adevarat care vi-l propun, se obtine din ingredientele enumerate. Daca veti folosi alt fel de maioneza, sau ketchup ,veti primi alt gust. Printre altele , gustul maionezei preparate...Citeste continuarea
Sos tzatziki
Postat de: nadina73 in SosuriCastravetii se curata sau se lasa cu coaja si se rad ,dupa care se storc bine. Catravetii rasi se amesteca bine cu uleiul de masline si iaurtul,se condimenteaza cu sare si piper,iar la final se...Citeste continuarea
Spaghetti cu ton
Postat de: adasev12 in Spaghetepastele se fierb in apa cu sare, 10 min se scurg si se lasa apa rece peste ele, sa nu se lipeasca intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline, se calesc ceapa, ardeiul si usturoiul...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: Adinacarla in SalateAm copt vinetele si ardeii si cand s-au racit le-am curatat coaja. Apoi am tocat vinetele si ardeii, ceapa am dat-o pe razatoare si usturoiul l-am pisat. Am facut o maioneza dintr-un galbenus...Citeste continuarea
Supa-crema de cartofi
Postat de: laylalala in SupeIntr-o cratita pune la fiert zeama de supa de legume impreuna cu busuioc, salvie si rozmarin.Lasa sa dea intr-un clocot apoi opreste focul si lasa la infuzat 15 minute.Pune cratita din nou pe foc...Citeste continuarea
Salata de conopida si piept de pui
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriNu am cantitati,de obicei schimb retetele si inventez pe parcurs. Se prajeste pieptul de pui la gratar.Conopida se pune la fiert in apa cu putina sare. Se fierb si 2 morcovi. Se face o...Citeste continuarea
Supa de varza
Postat de: danis in Mancaruri de postSe taie varza marunt. Morcovul ,ardeiul ,ceapa,rosiile se tie bucatele mici sau se toaca. Se calesc toate fara varza in putin ulei apoi se pune apa ,varza tocata cimbru si frunzele de...Citeste continuarea
Snitele la cuptor
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe taie feliute carnea si se condimenteaza cu sare si piper. Se bate oul cu putina sare. Se trec snitelele prin ou, faina alba, din nou prin oua si apoi prin seminte de susan Sau se trec...Citeste continuarea
Sufleu de conopida cu sunca in...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe desface conopida buchetele si se fierbe Se unge vasul roman bine cu unt apoi se pun si bucatele de unt dupa care se presara pesmetul ,se pune conopida ,se presara cascaval apoi se pune...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza
Postat de: izulika in Aperitive / GarnituriCele 2 vinete se pun la copt intorcandu-le pe toate partile,dupa ce vinetele sunt coapte se pun intr-un vas la racit apoi se curata de coaja li se taie codita si se toaca marunt fie cu un cutit...Citeste continuarea
Sushi in varianta nigirizushi si...
Postat de: Sylvia in Aperitive / GarnituriPreparare: am pus orezul la fiert, exact ca in instructiunile de pe pachet. Spalat bine prealabil, pus un volum de orez ( o canita am pus eu ) si 1,5 volume de apa rece, putina sare. Am...Citeste continuarea
Supa de rosii cu galuste
Postat de: medioto59 in Supe/CiorbeRosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite mai usor.Scoatem rosiile cu ajutorul unei palete din apa si lasam sa se raceasca. Intre...Citeste continuarea
Salata California
Postat de: Julie in SalateCartofii se pun la fiert in coaja, apoi se curata si se taie in cuburi mici. Telina, sfecla si morcovul , dupa ce se curata se taie in betisoare subtiri. Branza si sunca se taie in cuburi...Citeste continuarea
Salata cu crenvursti si castravete
Postat de: Corina33 in SalateSe scoate pielita de pe crenvursti si se taie felii subtiri. Se taie cascavalul in fasii inguste. Se curata ceapa, se spala si se taie rondele. Se spala ardeiul si se taie in fasii inguste. Se...Citeste continuarea
Salata de boeuf
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert cartofii in coaja. Separat se fierb morcovul, telina si pastarnacul. In alt vas se fierbe carnea. Dupa ce au fiert cartofii ,se pun in apa rece si se curata de coaja ,apoi...Citeste continuarea
Sote de pui cu sos de vin
Postat de: Julie in PuiPulpele de pui se spala, se zvanta,se sareaza si se pipereaza. Se topeste untul intr-o tigaie , se pun pulpele si se prajesc pe ambele parti, pana capata o crusta aurie. Se scot pe o...Citeste continuarea
Salata de vinete cu chimen
Postat de: Julie in Mancaruri de postVinetele coapte ,la gratar, in cuptor sau direct pe flacara, se curata de coaja si se scurg bine de zeama,apoi se toaca marunt - preferabil ,cu un cutit din lemn. Se pun intr-un...Citeste continuarea
Smoothie de pepene cu menta
Postat de: lia in DulciuriAm pasat pepenele cu o furculita, am adaugat menta, mierea, zaharul, vanilia si lamaia si am amestecat usor, dar nu insistent, e mai gustos cand se simt si bucatele de pulpa ne-pasate. Am dat...Citeste continuarea
Salata din legume in straturi
Postat de: anisoara in ConserveToate legumele se spala bine si se taie in rondele, felii sau se dau prin razatoare. 7 borcane de 1 litru se spala bine si se oparesc . Capacele la fel se sterilizeaza. In fiecare borcan...Citeste continuarea
Snitzel din varza proaspata cu branza
Postat de: anisoara in Mancaruri de legumeSe pregateste varza dupa 2 metode : 1. se aleg frunze de varza intregi ,mai moi , mai subtiri , se pun intr-un saculet de polietilena si se pun la congelator sa...Citeste continuarea
Sarmale ardelenesti cu varza dulce
Postat de: mimmi in PorcTaiem ceapa marunt si o calim in putin ulei.Adaugam carnea tocata,orezul,sare,piper,boia,cimbru si marar tocate marunt sau uscate.Amestecam pe foc cca 15 minute.Punem intr-o oala mare apa la...Citeste continuarea
Snitel de peste-sabie la cuptor
Postat de: lilik in Pesteaprindem cuptorul la 200°,pana se incalzeste putin intr-o farfurie batem oul cu putina sare si pregatim pesmetul cu sare si patrunjel. spalam pestele,il curatam si il dam prin ou,apoi...Citeste continuarea
Sos picant de rosii
Postat de: Corina33 in SosuriSe curata ceapa si usturoiul, se toaca marunt si se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga conserva de rosii si ardeiul iute tocat marunt, apoi se condimenteaza cu sare si un praf de zahar....Citeste continuarea
Salata cu mozzarella
Postat de: lilik in SalateSpalam salata si rosiile apoi le taiem de marimea dorita. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare,iar mozzarella o taiem cubulete. Le punem pe toate intr-un bol si le amestecam cu...Citeste continuarea
Sarmale din carne de pui in foi de...
Postat de: burdulea56 in Mancaruri cu carneIntr-un vas, punem carnea cu oul, vegeta, piper, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, cartoful razuit (pe razatoarea mare), orezul spalat si scurs de apa. Amestecam totul...Citeste continuarea
Supa crema de cartofi cu rosii si...
Postat de: rivka in SupeSe curata cartofii si se taie cubulete mici.Morcovul se rade pe razatoarea mica. Se toaca ceapa la fel si ardeii si se pun putin la calit impreuna cu morcovul in 4 linguri ulei de masline...Citeste continuarea