Stelute cu rom
Postat de: yafa in PrajituriBatem ouale cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Topim untul si il amestecam cu laptele in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si varsam compozitia...Citeste continuarea
Sos ragù
Postat de: lilik in Pt. pastese curata ceapa ,morcovul si telina ,se spala si se toaca f marunt. Se pun intr-o cratita la calit, iar cand incep sa se rumeneasca se adauga carnea pe care o lasam putin si o desfacem bine cu...Citeste continuarea
Supa cu taietei
Postat de: luminita20_2006 in SupeMorcovul se taie pai, telina cubulete la fel si ardeiul. Se pune zeama la fiert(supa de pui se obtine prin ferberea carnii de pui), se adugatelina, morcovul si se lasa sa fiarba, cand e semi gata...Citeste continuarea
Sarmalute dezbracate
Postat de: Corina33 in PorcSe curata si se toaca ceapa si verdeata. Orezul se inmoaie in putina apa calda. Se caleste ceapa in ulei, cand devine sticloasa se scurge orezul, se adauga peste ceapa si se mai caleste putin,...Citeste continuarea
Salata de gogonele cu...
Postat de: Sylvia in MuraturiSe taie rondele gogonelele si zucchini iar ceapa solzisori. Intr-un vas nemetalic se amesteca gogonelele cu zucchini si ceapa, punem cateva fire de cimbru verde printre ele si 2 linguri de...Citeste continuarea
Snitel de curcan cu piure de...
Postat de: jolygina in Curcantaiem pieptul de curcan dupa preferinta fiecarei gospodine ,eu l-am taiat cam cat palma,il condimentam pe tot pe o parte cu sare pe cealata cu piper si le dam deoparte punem tigaia cu ulei la...Citeste continuarea
Supa cu alfabet urias
Postat de: nadina73 in SupeSe curata zarzavaturile se spala bine si taie in 4-6 si se pun la fiert in apa cu sare si o ceapa intreaga. Se pun frunze de patrunjel si telina legate, delikat si se lasa sa fierba bine toate....Citeste continuarea
Scoici cu sos de legume
Postat de: Sylvia in Fructe de marePunem in prealabil legumele taiate cubulete in unt adaugam putina sare si le lasam la foc mic pret de cateva minute pana se inmoaie putin. Vine randul scoicilor sa se alature...Citeste continuarea
Supa de fasole verde cu carnita de pui
Postat de: adasev12 in Supese pune carnita la fiert intr-o oala cu ceapa si telina, si cand incepe sa fiarba se aduna spuma de deasupra...dupa ce nu mai lasa spuma deloc se pune fasolea si se lasa la fiert, se mai adauga si...Citeste continuarea
Salam de pui
Postat de: miha in Mezel de casaPentru invelisul acestui salam vom folosi pielea de pe piept, bine spalata si curatata. Carnea de pui se taie fasii potrivit de groase, apoi se aseaza intr-un vas. Se presara cu condimente,...Citeste continuarea
Salata de spanac crud cu carnati
Postat de: lia in SalateSpalam spanacul in mai multe ape si-l lasam la scurs. Daca frunzele sunt mari, il maruntim putin. 2 carnati ii taiem in feliute, iar 6 ii crestam la capete, ii punem la prajit, in uleiul...Citeste continuarea
Supa crema de legume cu scoici
Postat de: silvi0ara in SupeMai intai curatam si spalam bine legumele.Punem o oala cu putin ulei pe foc si adaugam legumele taiate bucati mai mari,nu conteaza marime caci la vom pasa cu blenderul.Le calim putin,apoi adaugam...Citeste continuarea
Salata de vinete cu usturoi
Postat de: miha in SalateVinetele se coc, se curata de coaja cat inca sunt calde si se pun la scurs intr-o sita, presarate cu sare. Ceapa se toaca foarte marunt, iar usturoiul se piseaza. Se toarna cateva linguri de...Citeste continuarea
Saramura din cap de piept
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneOparim putin bucatile de cap de piept , apoi le condimentam cu piper, delikat si le rumenim bine in tigaia cu gril, bine incinsa ( fara ulei) . Cand se rumenesc, se scot intr-un vas si pe...Citeste continuarea
Salata de andive cu pui si perlute...
Postat de: mimmi in SalateSe lasa cateva frunze de andive pentru ornat. Taiem puiul fasii,il condimentam si il punem la calit in ulei. Se adauga ceapa taiata pestisori,ardeiul taiat cerculete si fasii de andive. Se...Citeste continuarea
Silvoiţă (Magiun)
Postat de: lili in Dulceata / GemReteta dupa care se face silvoita e cea mai simpla: Se spala bine prunele, se scot samburii (se dejdioaca- pentru ardeleni), se pune in caldarea de cupru curata si se fierbe; iar in timp ce...Citeste continuarea
Supa de gulii
Postat de: Corina33 in SupeSe curata ceapa, guliile, telina, se spala si se taie cubulete. Se pun 3 litri de apa la incalzit intr-o oala. In alta oala se caleste ceapa in ulei amestecand din cand in cand. Cand ceapa...Citeste continuarea
Schiacciata cu struguri
Postat de: adasev12 in Prajiturise freaca bine galbenusurile cu zahar pudra si se adauga treptat uleiul, amestecandu-se bine. se adauga apoi laptele si se omogenizeaza. se bat spuma albusurile cu 2 lg de zahar si se...Citeste continuarea
Supa cu ardei umpluti
Postat de: mimmi in SupeCeapa,morcovii,patrunjelul,telina taiate felii se pun la fiert in apa,se adauga sare,piper,boia dupa gust.Intre timp ardeii se spala si se curata de cocean.Se amesteca,carnea tocata,oul,orezul...Citeste continuarea
Supa de curcan cu galuste de gris
Postat de: adasev12 in Supese pune osul la fiert cu frunze de telina si leustean si ceapa. eu frunzele le leg cu ata, asa nu se imprastie prin supa si le pot scoate usor la final.se adauga putina sare, ca sa dea gust...Citeste continuarea
Semilune cu gem de vişine
Postat de: ionix in DulciuriFaina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare. Punem untul la topit iar peste punem apa...Citeste continuarea
Salata colorata
Postat de: Corina33 in SalateSe spala legumele. Se curata ridichile si se tale rondele, iar rosiile felii. Ardeii se taie in felii subtiri, iar gulia se curata si se da pe razatoarea mare. Se taie ceapa rondele, se...Citeste continuarea
Savarina Maria
Postat de: maria_claudia in TorturiBLAT. se separa albusurile de galbenusuri.galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga pesmetul, faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi se adauga albusurile batute spuma...Citeste continuarea
Supa de vita cu fidea
Postat de: vero_closca in Supespeli bine oasele de vita si le pui la fiert intr-o oala cu apa rece.spumezi bine de cate ori este nevoie. cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga legumele intregi curatate si spalate...Citeste continuarea
Salata calda de cartofi cu ton
Postat de: vero_closca in Salatecartofii se curata,se taie rondele si se calesc putin in ulei de masline. se pun in salatiera si se amesteca usor cu tonul desfacut in fasii mai mici,cu patrunjelul tocat nu prea fin,cu...Citeste continuarea
Supă cu razalăi
Postat de: Corina33 in SupeSe cerne faina intr-un bol, se adauga ouale si un praf de sare si se framanta aluatul care trebuie sa fie destul de tare. Se razuie aluatul pe razatoarea mare deasupra unui prosop curat de...Citeste continuarea
Salau cu conopida la cuptor
Postat de: vero_closca in Pestese spala pestele si legumele curatate bine si se scurg. conopida se desface in buchetele si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei. se presara cu sare si piper. deasupra se aseaza...Citeste continuarea
Salata libaneza Tabouleh
Postat de: silvi0ara in SalateInainte de a pregati aceasta salata, trebuie sa pregatit boulgourul.Se pune la fiert 400ml apa cu putina sare,apoi se adauga graul si se lasa la fiert timp de 7-8 minute.Se ia de pe foc si se lasa...Citeste continuarea
Snitel pane din carne de porc Bucegi
Postat de: Bucataras in Porc1. Asezati faina amestecata cu piper Intr-o farfurie, iar pesmetul intr-o alta farfurie. 2. Taiati calupurile de carne din fiecare conserva de carne Bucegi In cate 4 felii, In asa fel...Citeste continuarea
Salata cu inimi de palmier
Postat de: laylalala in SalateAmesteca intr-un vas inimile de palmier cu rosiile si ceapa verde.Intr-un bol mic amesteca otetul de zmeura cu uleiul de masline si sare de mare dupa gust.Toarna dressing-ul peste legume.Adauga si...Citeste continuarea
Snitel cu cascaval
Postat de: Sidy in PorcCotletul se taie felii cam de un centimetru grosime, se pun intre doua folii de plastic(punga) si se bat bine pe ambele parti. Se asezoneaza snitelul si se lasa 30 minute la rece. Cascavalul...Citeste continuarea
Supa de ceapa
Postat de: Sidy in SupeCeapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie. Se curata ceapa si se taie in doua , apoi se taie rondele subtiri. Curatam si usturoiul si unul il taiem marunt. Punem la...Citeste continuarea
Supa de dovlecei cu fasole si rosii
Postat de: Corina33 in SupeSe curata morcovii, se spala impreuna cu dovleceii si se taie rondele. Se curata si se toaca usturoiul. Se spala verdeturile, se zvanta si se toaca frunzele. Se pasteaza putin patrunjel. Se...Citeste continuarea
Salata de cruditati cu branza si...
Postat de: pusikmea in SalateRupem covrigii bucati potrivite, rosiile le taiem felii sau cuburi, castravetii se taie felii subtiri. Ceapa se taie pestisori, se freaca cu sare. Se amesteca toate în salatiera, se...Citeste continuarea
Salata in straturi cu pui
Postat de: luminita20_2006 in SalateCartofii se spala si se pun la fiert cu coaja. Ardeiul gras se face pe gratar. Apoi se taie fasii(pai). Pieptul de pui se condimenteaza (sare, piper, oregano si peperoncino, orice condiment...Citeste continuarea
Sarmale in vas roman
Postat de: Sidy in VitaSe amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca...Citeste continuarea
Salata mediteraneana cu paste
Postat de: Corina33 in SalateSe curata usturoiul si se piseaza. Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca. Se prepara dressingul amestecand bine toate ingredientele. Se fierb pastele al dente in apa cu sare, eventual...Citeste continuarea
Surimi cu garnitura de orez
Postat de: lia in Fructe de marePunem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele. Batem oul cu apa, faina si...Citeste continuarea
Salata de vinete "combinata"
Postat de: pansy1 in Salatevinetele se coc,se curata si se lasa la scurs,apoi se toaca ceapa ,usturoiul,patrunjelul se toaca marunt rosiile se taie cubulete vinetele se freaca cu ulei si pasta...Citeste continuarea
Shole Zard - Budinca de orez cu sofran
Postat de: retetepersane in PrajituriIntr-un vas se aduce la fiert apa si se adauga si orezul care a fost spalat. Se fierbe pana cand orezul se inmoaire, aproximativ 20-25 min, amestecandu-se ocazional si indepartandu-se spuma. Se...Citeste continuarea
Salata de legume cu ton
Postat de: jolygina in Salatese fierb cartofii ca pentru salata legumele congelate le fierbem si pe ele vreo 15 min, iar ouale le fierbem sa fie tari (cam 10 min de cand incepe apa sa clocoteasca) se curata cartofii...Citeste continuarea
Salata bavareza
Postat de: Corina33 in SalateSe amesteca bine iaurtul cu mierea si menta. Se curata marul, se taie in patru si se scoate cotorul, apoi se taie cubulete. Se pune intr-un bol si se stropeste cu zeama de lamaie si de la...Citeste continuarea
Supa de ceapa frantuzesca
Postat de: cristinne in SupeSe pun la fierb toate legumele taiate bucati. Se pastreaza 2 cepe mici. Se taie bucatele mici o ceapa si se caleste in putin unt sau ulei de masline pana devine sticloasa. Se stinge apoi cu vinul...Citeste continuarea
Salata picanta de vinete si ardei copt
Postat de: vero_closca in Salatese coace vanata si ardeii capia,se curata,se scurg si se presara cu sare.ardeiul se taie fasii subtiri. vanata se toaca si se amesteca cu uleiul,sare si piper dupa gust si cu ardeiul iute tocat...Citeste continuarea
Salata de fasole verde
Postat de: Adinacarla in SalateAm fiert tecile de fasole in apa cu sare. Dupa ce s-au racit le-am mixat. Morcovul l-am dat pe razatoarea mica, ceapa am dat-o si pe ea pe razatoare si usturoiul l-am pisat. Am ...Citeste continuarea
Salata de ton cu porumb si rosii
Postat de: Corina33 in SalateSe face o maioneza din galbenus, mustar si ulei si cateva picaturi de suc de lamaie. Se da la frigider. Se spala rosiile, se taie in 4 si se scot cotoarele impreuna cu miezul, pulpa se toaca...Citeste continuarea
Sufleu de vinete cu ciuperci
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe toaca marunt vinetele (nu le-am curatat de coaja )si ciupercile si se calesc in putin ulei,apoi se pun cartofii fierti si zdrobiti bine si rosiile zdrobite si curatate de pielitai se lasa...Citeste continuarea
Sarmale cu mamaliguta
Postat de: nadina73 in Mancaruri cu carneSe caleste ceapa in ulei 2-3 minute apoi se pune boia dulce de ardei dupa care orezul si se amesteca bine 5 minute ,dupa care am luat cratita de pe foc si am pus carnea tocata si 4-5 linguri pasta...Citeste continuarea
Strudele cu branza si stafide
Postat de: cristinne in DulciuriAm folosit foi de placinta cumparate pt ca sunt mai subtiri. Aluatul meu creste si se face de-a dreptul placinta..nu se mai numeste strudel:)) Se face umplutura din toate ingredientele. Se unge...Citeste continuarea
Supa de rosii crema
Postat de: cristinne in SupeRosiile se decojesc inainte. (ori dupa ce le-ati tinut in apa fierbinte 5 minute fiecare, ori ff bine coapte si atunci coaja se ia direct, fara oparire in prealabil). Se pun la fiert absolut toate...Citeste continuarea