Supă cu razalăi

de Corinuta in Supe, 8 Sep 2010 | 24490 vizualizari

 

Este o supa rapida, numai buna de dres o raceala.....:)

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingura verdeata tocata(patrunjel sau leustean)
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă cu razalăi:

Se cerne faina intr-un bol, se adauga ouale si un praf de sare si se framanta aluatul care trebuie sa fie destul de tare. Se razuie aluatul pe razatoarea mare deasupra unui prosop curat de bucatarie si se lasa la uscat 2-3 ore.

Se curata ceapa si se toaca cubulete. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Se calesc ambele in ulei 3-4 minute intr-o oala de supa, apoi se adauga boiaua si aprox. trei litri de apa si se lasa sa dea in clocot. 

Cand fierbe supa se adauga razalaii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa mai fiarba circa 8-10 minute, amestecand din cand in cand.

Se ia de pe foc, se presara deasupra verdeata tocata si se serveste fierbinte.

TIPS-URI

1

Se mai pot adauga la supa cand fierbe 2-3 cuburi de condiment de gaina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă cu razalăi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

yafa 1

09.09.2010, 13:52

Insanatosira grabnica!

Corinuta 1

09.09.2010, 15:45

Multumim!

mihaelar63 1

11.12.2014, 23:10

Foarte buni razalaii . Mi se facu de ei si cautam sa vad cum arata o sita dintr-aceia speciala pentru ei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]