Supa de ceapa frantuzesca

de cristinne in Supe, 31 Aug 2010 | 7957 vizualizari

 

Cand am mancat pentru prima data aceasta supa, am zis: wow! Asa ca m-am hotarat sa fac si eu, insa un pic editata, in sensul ca nu am pastrat 100%reteta originala, eu am mai imbogatit-o nitel. Supa asta este clara, facuta nmai din ceapa si mancata cu o felie de bagheta prajita si cu parmezan, inmuiata in castron. Eu am editat-o nitel. Am fiert cepele cu mai multe legume pt mai mult gust, iar felia de bagheta la mine a fost "cuburi de bagheta prajita" si parmezanul inlocuit cu cascaval ca imi place mai mult la gust iar la final cine a vrut sa isi adauge si feliute subtiri de prosciuto in farfurie a fost binevenit si s-a dovedit a fi o idee f buna!

Oricum ar fi , aceasta pastreaza savoarea frantuzeasca si parca gustul desavarsit al unei cine luata pe malul Senei.

 

INGREDIENTE

  • ceapa: 1 kg
  • morcov: 1 mic
  • ardei gras: 1 mic
  • telina: 1/2 mica
  • ulei masline sau unt;
  • condimente - piper, sare;
  • vin alb 4linguri;
  • cascaval ras (sau parmezan);
  • optional: prosciuto
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ceapa frantuzesca:

Se pun la fierb toate legumele taiate bucati. Se pastreaza 2 cepe mici. Se taie bucatele mici o ceapa si se caleste in putin unt sau ulei de masline pana devine sticloasa. Se stinge apoi cu vinul alb si se mai fierbe nitel. Se adauga continutul acesta in oala in care legumele aproape ca au fiert. Se paseaza legumele in oala cu blenderul sau se scot legumele fierte si se paseaza facandu-se o crema, apoi se reintroduc in apa fiarta. Rezulta supa de ceapa. Se condimenteaza cu sare si mult piper. Cealalta ceapa o taiem rondele-inele si o calim la fel in putin unt.

Acestea le vom adauga la final in supa de ceapa pt decor;)). Separat prajim baghetele de paine (eu le-am taiat cuburi, pt ca nu imi place ideea de ditamai felia de paine intreaga in supa). Acestea se adauga in castronul cu supa si se rade deasupra lor cascaval (sau parmezan, ca dupa reteta originala). Se introduce apoi pt cateva secunde castronul la cuptor (normal sau cu microunde), cat sa se topeasca nitel cascavalul pe bagheta. Noi am mai adaugat a 2 a oara cand am mancat si feliute subtiri de prosciuto.  Foarte foarte buna a fost si asa!

Este absolut un deliciu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ceapa frantuzesca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de mazare