Ravioli cu sos de lamaie
Postat de: gurita_ta2005 in PasteApa se pune pe foc,cand incepe sa clooteasca se pune sare si pastele,se lasa cat scrie pe ambalaj. Intre timp se prepara sosul,taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei de masline....Citeste continuarea
Rulouri din cartofi cu branza
Postat de: mirciss25 in Aperitive / GarnituriFierbeti cartofii in coaja pana sunt patrunsi si moi. Dupa ce se racesc putin ii curatati si ii zdroboti bine ca pentru piure. Intr-un castron mare amestecati cartofii, 2 galbenusuri de ou,...Citeste continuarea
Radacinoase la tava
Postat de: claudiaO in Mancaruri de legumeCuratam bine toate legumele.Ceapa o taiem solzisori, iar restul legumelor le taiem cuburi mari de cca 2 cm. Usturoiul il zdrobim bine si il frecam cu 2 linguri de ulei si putina sare....Citeste continuarea
Reteta simpla si gustoasa de...
Postat de: ralu_ca in Aperitive / GarnituriCum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Ciuperci cu cascaval la cuptor: Ciupercile dupa ce le-am spalat bine, le-am indepartat piciorusele, le-am asezat in tava unsa cu putin ulei. Le-am...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Valclaudia in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Amestecam branza de vaci cu zaharul si ouale. Adaugam zaharul vanilat, bicarbonatul, praful de sare,grisul, faina. Amestecam sa obtinem un aluat destul...Citeste continuarea
Reteta delicioasa de Ciulama de...
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneCum se prepara Reteta delicioasa de Ciulama de ciuperci si pipote, servita cu mamaliga: Mai intai am fiert pipotelele, pentru ca au o carne mai tare. In apa in care am fiert pipotele am fiert...Citeste continuarea
Reteta rapida si gustoasa de pizza...
Postat de: Oana in PizzaIata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de pizza pe felii de paine Am tapetat cu hartie de copt o tava dreptunghiulara in care au incaput 6 felii de paine toast. Am batut bine ouale si...Citeste continuarea
Reteta de familie - mamaliguta cu...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriPreparare Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert. Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert. Apoi...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Xandrinne in DulciuriReteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata Punem branza intr-un castron, adaugam sarea, zaharul vanilat, praful de copt (scortisoara, coaja rasa de lamaie), maruntim cu...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: ralu_ca in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Intr-un vas am amestecat branza, grisul, zahar, zahar vanilat si esenta, adaugand ouale pe rand. Am lasat la frigider jumatate de ora. Intr-o tigaie am topit...Citeste continuarea
Reteta de fursecuri cu untura si...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPreparare Reteta de fursecuri cu untura si smantana, ideale pentru sarbatori Intr-un castron punem untura, adaugam smantana, zaharul, zaharul vanilat, ouale, praful de sare si coaja de...Citeste continuarea
Risotto cu ciuperci
Postat de: mirciss25 in Mancaruri de legumePrefierbeti 1l apa. Se toaca ceapa si telina marunt si se calesc la foc mediu pana se patrund, si se adauga orezul, dupa care se mai celeste inca 2-3 minute. Intre timp puneti ciupercile...Citeste continuarea
Rulouri cu branza topita Delaco...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriDrojdia se dizolva in lapte caldut.Faina se pune intr-un castron,in mijloc se pune drojdia ,ouale,uleiul,sarea si se face un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.Se intinde o...Citeste continuarea
Reteta de Orez cu legume la cuptor,...
Postat de: susu in Mancaruri de legumeCum se prepara Reteta de Orez cu legume la cuptor, rapid si gustos: Ceapa se taie o parte marunt si o parte solzisori dupa care se caleste impreuna cu usturoiul zdrobit, adaugam ardeiul taiat...Citeste continuarea
Rulada din foietaj cu omleta si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriDezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei. Intre timp prajim carnatii in putin ulei, intorcandu-i de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos. Nu ii prajim mult sa se usuce, doar...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Mihaela11_jo in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru papanasi pana se omogenizeaza compozitia. Se ia cu lingura din ea, se fac cu mâna muiată în...Citeste continuarea
Risotto cu sfecla rosie si pulpa de...
Postat de: katty in VitaSpalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama . Tocam ceapa si...Citeste continuarea
Rulada dietetica DUKAN
Postat de: andreea91 in Mancaruri cu carneIntr-un vas amestecam carnea de pui si vita si incepem sa adaugam ouale, vegeta, piperul si legatura de marar si amestecam. Ca sa o fac pt...Citeste continuarea
Rulada de carne in miez de nuca :)
Postat de: elemer in PorcLuam un bol mai mare punem toate ingredientele ,insa fara de miezul de nuca , si framintam bine sa fie uniform peste tot si punem in frigider cca 30 de minute ,la racit . Scoatem...Citeste continuarea
Reteta Pulpe crocante la cuptor a...
Postat de: bucatarie_marocana in PuiAmestecam ketchup-ul cu mustar si cu condimente: usturoi, boia, piper si chimion si sare le amestecam foarte bine ,si le adaugam peste pulpe. Trebuie sa amestecam foarte bine ca sa absoarba...Citeste continuarea
Risoni cu piept de pui si ciuperci
Postat de: katty in PasteTocam ceapa si usturoiul fin. Taiem pieptul de pui spalat si zvantat prin tamponare cu un servet de hartie , in fasii subtiri .Pornim aparatul pe optiunea FRY pentru 15 minute . ...Citeste continuarea
Rulada din pulpa de porc cu carnat...
Postat de: babi5 in Porc1 kg de pulpa am impartit-o in doua, am batut-o bine cu ciocanul de snitele, am condimentat-o cu sare si piper, am uns-o cu o lingura de mustar. Am asezat bucata de carnat si am rulat pe o folie...Citeste continuarea
Rulou de snitel umplut
Postat de: reisnaor_2006 in PorcDin pulpa taiem 5 felii de carne pe care le batem snitele, le saram si piperam. Pe fiecare bucata de carne punem o felie de sunca, branza topita, o feliuta de ceapa, rulam si prindem cu scobitoare...Citeste continuarea
Rulada pufoasa cu dulceata de...
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriSe bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul,putin cate putin,batand in continuare.Se adauga galbenusurile,unul cate unul si zaharul vanilat.La sfarsit se incorporeaza faina si se amesteca cu o...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata umpluta
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneCarnea tocata o amestecam cu 2 oua,cascaval ras,sare,piper,feliutele de paine inmuiate in apa.Amestecam pana compozitia devine omogena si o intindem pe o hartie de copt.Radem cascaval...Citeste continuarea
Rosti cu oua
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe amesteca untul cu ceapa, cartofii, branza, sare si piper. Se aseaza mixul intr-o tava unsa cu unt si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius si se gateste pentru 30 de...Citeste continuarea
Rulada din cartofi cu costita...
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert cu sare. Costita se taie fasiute, ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu uleiul si 50 ml apa. Cand ceapa s-a calit se...Citeste continuarea
Red Velvet Cheesecake
Postat de: cristeena20 in Dulciuri- Faramitam biscuitii in robot sau ii zdrobim cu sucitorul. Turnam peste ei untul topit si cu mana ii asezam in forma rotunda cu pereti detasabili si unsa cu margarina in prealabil. Apasam bine...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata de porc cu...
Postat de: babi5 in PorcSe curata usturoiul, cartofii si ardeiul.Cartofii se dau prin razatoarea mica, usturoiul se da prin presa de usturoi, ardeiul se spala si se taie fisii pe lung. Carnea macinata se...Citeste continuarea
Rulouri din carne de pui cu sunca...
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSe spala pieptul de pui, se sterge si se feliaza ca pentru snitele (5-7 bucati). Se bat bucatile de pui cu ciocanul de snitele, se sareaza, se condimenteaza si se pune pe fiecare bucata de pui...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui cu miez de...
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneSe spala pieptul de pui, se sterge si se fac cam 5-6 bucati cat palma (mie mi-au iesit 7 ca le-am feliat mai subtire), ca pentru snitele. Se bat pe fiecare parte cu ciocanul de snitele si se...Citeste continuarea
Rulada cu crema de dovleac
Postat de: andaoana in PrajituriEu am inceput prin a cali dovleacul in unt , impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte sa se raceasca . Urmatorul pas este sa pregatim blatul . Eu am folosit o tava de...Citeste continuarea
Rulada apertiv cu crema de branza...
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe separa ouale si se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză. Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă...Citeste continuarea
Rulada de pui
Postat de: AnyCostescu in PuiPunem carnea tocata intr-un bol. O condimentam bine cu sare, piper si usturoi pisat. Ardeiul capia se toaca cubulete mici, la fel sis cicupercile si le adauugam peste carne. Verdeata se...Citeste continuarea
Reteta simpla si delicioasa de...
Postat de: Constelatialeu in OaieCum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Pastrama gatita lent la cuptor: De data asta am vrut sa fac pastrama la cuptor, sa se faca la foc domol, incet si bine. Am taiat pastrama in...Citeste continuarea
Rulouri cu frisca
Postat de: Dea_Dea in DulciuriAluatul se intinde cu sucitorul , se taie fasii de 2-3 cm . Aluatul se ruleaza pe forme si se pun in tava cu hartie de copt. Se ung cu ou batut. Se coc in cuptorul preincalzit la foc potrivit...Citeste continuarea
Rasturnata cu prune,biscuiti si...
Postat de: Valclaudia in PrajituriSpalam prunele, le desfacem in jumatati de pe sambure, le asezam pe un platou si presaram pudra de scortisoara peste ele. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam tava cu hartie de copt,...Citeste continuarea
Rulouri din pulpa de porc .
Postat de: andreea91 in PorcAm batut carnea ca sa nu fie felia groasa. Am batut ouale spuma intr-un vas si in alt vas am adaugat pesmetul. Am trecut carnea prin ou, dupa care prin pesmet, am presarat sare si...Citeste continuarea
Rasol de porc la tava
Postat de: reisnaor_2006 in PorcBucatile de rasol le-am sarat si piperat si le-am lasat la frigider de seara pana dimineata. Intr-o oala am pus apa si am pus bucatile de rasol la fiert, fara sa curatam rasolul de sare si piper,...Citeste continuarea
Reteta 100
Postat de: reisnaor_2006 in TorturiBlatul: Mixam albusurile cu un praf de sare si adaugam zaharul.Adaugam galbenusurile,apa rece si amestecam usor cu o spatula,incorporam faina si amestecam pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor
Postat de: JulyCris in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol punem branza de vaci bine scursa si ouale si amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam apoi pe rand restul ingredientelor. Praful de copt si...Citeste continuarea
Reteta germana: Mar in foietaj
Postat de: Bucataras in DulciuriVezi aici cum se prepara aluatul: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-65306.html Preparare mar in aluat Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se...Citeste continuarea
Rulada rapida
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se separa albusurile de galbenusuri ,dupa care albusurile se bat bine cu un pic de sare,treptat se adauga zaharul si se continua pana devine o bezea tare.Se adauga galbenusurile ,se...Citeste continuarea
Rulada rapida
Postat de: Constelatialeu in PrajituriRulada : Separam albusurile de galbenusuri,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare.Adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare,adaugam galbenusurile ,omogenizam,la...Citeste continuarea
Rata cu varza
Postat de: dantes in RataCuratam bine rata se condimenteaza cu sare,piper atat pe exterior cat si pe interior se aseaza in tava si se introduce la cuptor circa 2 ore pana se rumeneste bine pe toate partile.Cand este gata...Citeste continuarea
Rasturnata cu paste, prune si...
Postat de: Valclaudia in PrajituriSpalam prunele, le scoatem samburele si le taiem in sferturi. Strugurele se spala si se scurge de apa. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem...Citeste continuarea
Rosii umplute cu crema de oua
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeRosiille le spalam si le indepartam coditele. E bine sa folositi rosii tari , nu foarte coapte. Taiem la fiecare rosie putin din partea superioara ( ca un capac) cat sa putem sa eliminam...Citeste continuarea
Rosii marinate
Postat de: gheorghitaanamaria in ConservePentru un borcan de 3 litri se aseaza rosiile cu morcovul, ceapa rondele si frunze de telina in borcan. Se adauga 3 lg sare, 3 lg zahar, 3 lg otet. Se acopera cu apa si se fierbe la bain-marin...Citeste continuarea
Rulada din carne tocata cu porumb...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCarnea tocata se amesteca cu oul, ceapa tocata, painea inmuiata in apa si scursa bine, sare si piper dupagust. Preincalzim cuptorul la 175 grade. Pe masa de lucru/ folia de silicon presaram...Citeste continuarea
Raci cu sos de iaurt si portocale
Postat de: papabundetot in Fructe de mareDupa o calatorie cu masina prin oras in care le-am aratat racilor ce frumusete de Bucuresti avem,mai ales ca acum sarbatorim si zilele Bucurestiului:) ,am ajuns acasa si bineanteles ca ardeam de...Citeste continuarea