Rulada cu gem de fragi

de AnaDima in Prajituri, 7 Dec 2014 | 4117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1/2 pachet de margarina Rama cu unt
  • 8 linguri de faina alba
  • 8 linguri de zahar
  • 8 oua
  • 1/2 borcan gem de fragi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de fragi:

Laptele si margarina se pun la fiert, pana se topeste margarina. Cand clocoteste laptele se adauga zaharul, se asteapta pana se topeste zaharul si se adauga faina, cate o lingura, pe rand.

Se obtine o ciulama groasa, care se lasa la racit.

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile spuma. 

Cand ciulamaua s-a racit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se incorporeaza si albusurile batute spuma. 

Se toarna compozitia in tava mare, tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit pana se coace.

Se scoate foaia pe un prosop curat umed, cu tot cu hartia de copt si cu ajutorul prosopului se ruleaza. Se lasa la racit.

Cand foaia s-a racit, se unge cu gem si se indeparteaza hartia de copt, pe masura ce se ruleaza la loc foaia. 

 

TIPS-URI

1

daca tava e mai mica, se micsoreaza cantitatea de ingrediente;

2

se poate inlocui gemul cu orice fel de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise