Rulouri cu carne tocata
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneAluat : Intr-un bol amestecam faina cu sarea, zaharul, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untura, drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecam dupa care incepem sa framantam...Citeste continuarea
Rulada cu lemon curd si bezea
Postat de: ctlina in DulciuriPreparare Lemon Curd: Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Într-o cratiță, se toarnă amestecul...Citeste continuarea
Rulada din fleica de porc la slow...
Postat de: Ina in Slow CookerAlegem o bucata de fleica cu sorici, cu straturi egale de carne si grasime (nu foarte grasa). Daca este prea groasa, o portionam astfel incat sa aiba maxim 2 degete grosime, pentru a se...Citeste continuarea
Rulada cu banane
Postat de: Meea in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu putina sare, apoi se adauga jumatatea din cantitatea de zahar. Separat, se bat galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar. Peste spuma de albusuri punem si...Citeste continuarea
Rulada de piept de porc la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerBucata de fleica trebuie sa fie mai subtire si impanata. Se pune pe tocator cu stratul de grasime dedesubt si se presara cu condimentele. Se ruleaza strans si se leaga cu ata de bucatarie....Citeste continuarea
Reteta gustoasa de Desert Prajitura...
Postat de: MotanLaOale in PrajituriCum se prepara Reteta gustoasa de Desert Prajitura cremsnit, prajitura copilariei mele: Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: momo121 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu sarea si zaharul, adaugam pe rand ouale, smantana, vanilia, iar la urma faina si amestecam cu telul, pana obtinem o compozitie usor moale...Citeste continuarea
Rulouri din carne de manzat
Postat de: panacris in VitaFeliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o...Citeste continuarea
Rulada cu ciocolata
Postat de: mihasara in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Adaugam peste albusuri un praf de sare si 2 linguri de zahar, iar celelalte 2 linguri le punem peste galbenusuri. Mixam mai...Citeste continuarea
Reteta de varza murata cu carne de...
Postat de: elucubratiiculinare in PorcPreparare Reteta de varza murata cu carne de porc, cimbru si suc de rosii Se toacă varza fideluță. Eu o las întotdeauna peste noapte în apă rece, pentru a se desăra....Citeste continuarea
Rulouri cu cirese
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul, coaja, drojdia, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, untul, esenta de rom si framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si...Citeste continuarea
Rulada de cascaval
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriIntr-un vas mare cu apa punem cascavalul in amabalaj sau pus intr-o punga de copt inchisa ermetic . Punem vasul pe foc si lasam sa se incalzeasca pana cand cascavalul devine foarte maleabil....Citeste continuarea
Rulada de porc cu nuci si fructe...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCarnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata . O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare , piper si nucsoara razuita si...Citeste continuarea
Rosii uscate in ulei de masline
Postat de: sufletista in ConserveRosiile se spala si se usuca bine dupa care se taie felii. Daca sunt mici le lasam intregi. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le stropim cu ulei si le condimentam cu...Citeste continuarea
Rulouri cu cascaval, bacon si...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam faina cernuta si taratele. Incalzim putin laptele batut cat sa putem tine un deget in el fara sa ne ardem, apoi punem in el zaharul, sarea, drojdia sfaramata si uleiul...Citeste continuarea
Rulada de porc
Postat de: sufletista in PorcBucata de carne se sareaza si se lasa 2 ore la rece. Se stropeste carnea cu ulei si se condimenteaza carnea cu condimente si se ruleaza cat mai strans. Se leaga cu ata si se lasa 24...Citeste continuarea
Rebra - prajitura bulgareasca
Postat de: mihasara in DulciuriFrecam albusul cu otetul si zaharul pana se transforma in bezea. Amestecam jumatate de bezea cu nuca macinata si putina zeama de lamaie. Se formeaza un aluat taricel care...Citeste continuarea
Rulada de porc la slow cooker...
Postat de: privatelaura in Slow CookerFleica nu trebuie sa fie foarte grasa si nici foarte groasa. Eu am crestat-o in zona in care mi s-a parut mai groasa. Am pus cateva rosii din conserva, rosii care aveau ulei de masline, si am...Citeste continuarea
Reteta traditional romaneasca de...
Postat de: merisor67 in CiorbePreparare Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru...Citeste continuarea
Rulouri cu mere
Postat de: Jymy in DulciuriDrojdia o pasăm împreună cu o linguriţă de zahăr, până ce devine lichidă. O lăsăm într-un loc călduţ, pentru 10 minute aproximativ, pană îşi dublează...Citeste continuarea
Rulouri cu somon si crema de branza
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriSe pune intr-un vas la fiert 100ml apa cu sare cand da in clocot se adauga ~ 3lingurite de orez spalat in prealabil . Cand e gata se scuge de surplusul de apa daca e necesar. Se curata de coaja...Citeste continuarea
Rulada din omleta
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriSpargem ouale intr-un castron si le batem bine cu telul. Condimentam cu sare si piper,adaugam ardeiul,morcovul , patrunjelul tocat si amestecam . Incingem o tigaie la foc mediu si o ungem cu...Citeste continuarea
Racituri
Postat de: AlexandraOrdean in PorcSe spala bine carnea si se pune in oala cu foi de dafin, boabe de piper si doua cepe potrivite crepate in 4. Se pune apa pana trece de carne cu 15-20 cm. Se dau la fiert pana...Citeste continuarea
Ratatouille
Postat de: cris2711 in Mancaruri de legume1)Pentru inceput se taie ardeii ,dovlecelul ,vanata si rosiile cubulete,iar ceapa si usturoiul se toaca marunt. 2)Intr-o tigaie Wok se pune uleiul de masline la foc mediu,in care se...Citeste continuarea
Rulada cu sunca si branza de capra
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca...Citeste continuarea
Rata pe varza dulce
Postat de: GeorgianaGrigorescu in RataIntr-un vas termorezistent am asezat morcovul,telina,pastarnacul si ceapa taiate bucati.Am asezat peste ele carnea de rata condimentata( 2 pulpe,un piept si o aripa),un pahar de apa, o jumatate de...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu crema de branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriPentru inceput facem crema de branza. Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema...Citeste continuarea
Rulada de vitel cu nuci
Postat de: timea in Aperitive / GarnituriNucile le tocam si le prajim intr-o tigaie teflonata. Ceapa si ardeiul le tocam cubulete mici si le calim intr-o lingura de ulei de masline. Amestecam intr-o farfurie adanca nucile prajite...Citeste continuarea
Rulada din carne de porc afumata
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai amestecam carnea tocata, cu ceapa taiata marunt,adaugam piper si ou si omogenizam. Apoi luam bucata de carne afumata si o crestam pe unde este mai inalta, s afie cat mai plata posibil....Citeste continuarea
Rasol de pui
Postat de: Jymy in PuiSe curata puiul si se pune la fiert la foc potrivit. Se spumuieste ocazional. Cartofii si morcovii (curatati) se adauga cand carnea se patrunde bine. Se sareaza dupa gust si se continua...Citeste continuarea
Rulada dietetica cu crema de ciocolata
Postat de: deyutzky in DulciuriCrema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Adaugam treptat cacaua si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Daca vi se pare prea groasa compozitia si nu o puteti...Citeste continuarea
Rulada de pui cu legume
Postat de: CameliaComan in PuiDespicam pieptul de pui si il taiem in felii subtiri ca pentru snitele. Pregatim mixul de legume. Eu am folosit legume congelate la tigaie cu marar (morcovi, brocoli, ceapa, ciuperci si cartofi)....Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: Ksenya in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un castron trecem branza prin sita. Separat frecam oul cu zaharul pana se albeste compozitia. Peste branza cernem faina, adaugam oul cu zaharul....Citeste continuarea
Rasol de mânzat gătit la slow...
Postat de: diaconta in Slow CookerAm condimentat rasolul si l-am lasat la frigider câteva ore. Apoi l-am dat foarte bine prin faina si l-am prajit în tigaie pe ambele parti. L-am scos din tigaie si l-am acoperit...Citeste continuarea
Rulouri hot-dog
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute deoparte. Dupa aceea, se adauga un praf de sare, uleiul si laptele caldut si se framanta totul, formand o bila nelipicioasa de aluat. Se...Citeste continuarea
Rasucita cu mac
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriMai intai am pregatit aluatul: laptele impreuna cu zaharul l-am incalzit pe foc, amestecand mereu pana ce zaharul s-a topit, iar cand a devenit caldut l-am pus peste drojdie. Untul l-am...Citeste continuarea
Ramen pizza
Postat de: Meea in PizzaFierbem 350ml apa.Oprim focul si punem la inmuiat fideaua dintr-un plic (le facem pe rand).Dupa ce s-a inmuiat fideaua o scurgem bine bine de apa si o amestecam cu un ou batut cu sare. ...Citeste continuarea
RULADĂ CU CREMĂ CARAMEL, NUCI ȘI...
Postat de: panacris in PrajituriPENTRU FOAIA DE RULADĂ: Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul. Apoi se adaugă zahărul tos, amestecându-se energic până ce se obține o bezea fermă. Se...Citeste continuarea
Rulada cu gem de visine si crema...
Postat de: Adele in DulciuriPentru inceput se pregateste blatul : se separa galbenusurile de albusuri,se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si esenta pana devin...Citeste continuarea
Rulouri de pui
Postat de: cristinutanicolita in PuiPieptul de pui se bate, se sareaza si se umple cu branza. Se ruleaza, se da prin ou si faina (pesmet). Se pun rulourile intr-un vas de yena si se introduc la cuptor pana se rumeneste frumos!...Citeste continuarea
Reteta Ciuperci cu sos alb si...
Postat de: Alepaty in Mancaruri de legumeCum se prepara Reteta Ciuperci cu sos alb si smantana, o textura cremoasa greu de refuzat: Ciupercile se spala si se decojesc. Se taie in bucati mai mici sau se lasa intregi. Ceapa se...Citeste continuarea
Rulada din piept de pui cu muschi...
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pieptul de pui se cresteaza, se bate cu ciocanul pentru friptura, se spala si se presara cu sare, jumatate de lingurita de boia si putin oregano...Citeste continuarea
Reteta simpla de turte la tigaie:...
Postat de: deyutzky in PiineIata cum se prepara Reteta simpla de turte la tigaie: Cum sa faci turte acasa in doar cativa pasi Mi-au iesit 4 turte cu diametrul cat palma. Puneti intr-un bol faina, iar in mijlocul...Citeste continuarea
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: mihaelar63 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor . Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul. Spalati prunele si...Citeste continuarea
Rulada de pui cu orez si ghebe in...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea. Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu...Citeste continuarea
Reteta de Tort diplomat - un dulce...
Postat de: iri_love in TorturiIata cum se prepara Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță, amestecand cu o lingură si se...Citeste continuarea
Reteta de cornuri de post...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPreparare Reteta de cornuri de post insiropate, cu gem si cacao Mai intai facem siropul : Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia. Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul...Citeste continuarea
Reteta clatite gustoase de post cu...
Postat de: deyutzky in DulciuriPreparare Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul. Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma...Citeste continuarea
Reteta de tocanita de pipote si...
Postat de: gicuta69 in PuiCum se prepara Reteta de tocanita de pipote si inimi, o mancare gustoasa si economica Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care...Citeste continuarea
Risotto cremos cu sofran si baby...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriIntr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute....Citeste continuarea